Last news in Fakti

24 Септември, 2019 09:59 4 986 1

Patria се среща с български компании на Международния технически панаир в Пловдив

  • patria-
  • панаир-
  • пловдив-
  • срещи
Patria се среща с български компании на Международния технически панаир в Пловдив - 1

В периода от 23 до 28.09.2019 г. скандинавската фирма Patria, предоставяща услуги и решения в сферата на отбраната, сигурността и авиацията и поддръжка през целия жизнен цикъл, участва на Международния технически панаир в Пловдив. Щандът на Patria предизвика силен интерес сред експертите, посетителите и официалните лица.

Patria е участник в процедурата за държавна поръчка на 150 бойни машини за нуждите на Сухопътните войски на Българската армия. Patria предлага на България последно поколение бойна машина Patria AMV за постигане на целите за модернизация на Българската армия, като основен етап за постигането на тази цел е местното производство.

Patria предлага машините да се произвеждат с страната от предприятия от българската отбранителна промишленост, в сътрудничество с подизпълнители от гражданската промишленост. Международният технически панаир в Пловдив предоставя чудесна възможност за провеждане на срещи и обсъждане на бъдещото сътрудничество с представители на различните фирми от България.

Patria поставя акцент върху местното производство. Компанията предлага промишлено участие и производство в България, като по този начин повече от 20% от инвестициите ще останат в страната. Досега Patria е осъществила успешен трансфер на технологии и проекти за местно производство в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка.

Местното производство ще даде на България по-голяма сигурност на доставките, чрез създаването на независим контрол върху поддръжката и позволявайки извършването на модификации на машините на местно ниво. Избирайки Patria, българската отбранителна промишленост ще получи високо ниво на трансфер на технологии, възможност за местно производство и значителни инвестиции за модернизиране на промишлената инфраструктурата в страната.

„Участието на местната промишленост винаги води до разширяване на националните възможности. Има три ключови аспекта: промишленото производство осигурява основата за сигурността на доставките; носи редица ползи за местната икономика и създава нов експертен опит“, заяви Яне Пулкинен.

„Бих искал да наблегна на това, че участието на местната промишлеността е от жизненоважно значение за придобиването на нужната експертиза за редовната поддръжка на машините. Местната отбранителна промишленост би следвало да отговоря за сигурността на националната отбранителна способност. Това гарантира и създава много работни места, пряко или косвено. Придобитият експертен опит ще осигури по-малко държавни разходи през целия жизнен цикъл на продукта, включително разходи за ремонт, модификации, както и за осъвременяването на машините в средата на жизнения им цикъл. В много страни се наблюдава положителен нетен резултат, със съществен принос за цялото обществото, под формата на данъци и дивиденти“, добави Яне Пулкинен, мениджър “Трансфер на технологии” в Patria Land.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.