18 Декември, 2019 17:23 9 850 51

Най-добрата цена за бойните ни машини

  • patria-
  • бойни машини-
  • армия-
  • оферта
Най-добрата цена за бойните ни машини - 1
Снимки: М. Богданова ©

Patria предлага най-добрата цена за България, осигурявайки най-добрите възможности за армията и най-добрата добавена стойност за българската икономика в краткосрочна и дългосрочна перспектива. Офертата е в пълно съответствие с всички технически изисквания на МО и Сухопътните войски на България. Това стана ясно по време на пресконференция на финландската компания днес, на която присъства и посланика на Финландия у нас H.Пр. Г-жа Пайви Блиникка.

Предложението, включващо общо 150 машини за пехотата (90 бойни и 60 спомагателни), е базирано на платформата AMV 8х8 XP, която ще осигури дългосрочни ползи за българската армия - лесна поддръжка и ремонт за целия жизнен цикъл.

Благодарение на своята модулна архитектура, Patria AMV 8x8XP, може лесно и икономично да се адаптира, за да посрещне различните нужди на армията: бойна машина на пехотата, бронетранспортьор машина, командна машина, минохвъргачка, линейка, машина за ремонт и сервиз и др. Модулната архитектура позволява да се развива системата, за да посрещне и бъдещи нужди на Сухопътни войски, както и бъдещо развитие и иновации.

Най-добрата цена за бойните ни машини

Компанията предлага на България трансфер на технологии с висока добавена стойност. Местното производство ще гарантира на България сигурност на доставките на техниката, местна икономична техническа поддръжка по всяко време и възможност за развитие и иновации. За избора на компании-партньори за този проект Patria следва стриктно ръководните насоки на МО.

Най-добрата цена за бойните ни машини

След задълбочено проучване и внимателна продължителна оценка, Patria избра Elbit System Land за подизпълнител на оръжейната система - обитаем купол с 30мм оръдие. „В заключение искам да подчертая, че офертата на Patria e най-доброто решение за модернизацията на българските Сухопътни войски. Ние сме финландци. Доставяме това, което сме обещали”, казва Юха Йостиоки, вицепрезидент на Patria Land.

Най-добрата цена за бойните ни машини


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    48 15 Отговор
    Тия "бойни машини" на таксиджии ли ще плащате да ги карат, защото българската армия е като Македония - плод на въображението.
  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    60 18 Отговор
    Разпродадоха за скрап читави машини, за да купим сега каквото ни спуснат отгоре.
    Иначе пари за медицински сестри, пенсионери, майки... няма.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Джеронимо

    34 3 Отговор
    Най-хубавото в тази машина е наимованието.В превод от италиански и испански означава ,,Отечество"
  • 5 Последния софиянец

    32 2 Отговор
    Е кажете я тази цена де.Нали е най добрата.
  • 6 Монгола

    37 10 Отговор
    Варел с две перки е това за грешни пари!

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    23 15 Отговор

    До коментар #6 от "Монгола":

    Вие сте вечените ревльовци тук, утре, ако се откажат нашите от тези бойни машини и купят вместо тях някакви американски, сигурен съм, че тогава ще ревете още по силно- Ааааа, трябваше финландските да си вземем...)

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 8 onq s konq

    31 10 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Руско трябваше да купим рускооо това е истината!

    Коментиран от #10

  • 9 мани мани

    23 6 Отговор
    имат ги в наличност? дано не са ръждясали :) боко, тикво, вземай ва мушмул! тъкмо да имате с к'во да бягате от страната :) то за друго тия тенекии не стават!
    ..."Публикувано във факти.бг: ..."Ние сме финландци. Доставяме това, което сме обещали”...
    - ние сме българи, не плащаме това, което сме взели :)
  • 10 Хрониките на Евразия

    27 12 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Разбирасе, че руско имаме съсецкабтехника на 60 години и не е мръдмала можебда носи служба още 100, а тази скрап съм сигурен, че мниго крехка и скъпа за поддръжка. Важното е, че бедна България ще гуши западните имперялисти отново нали затова е всичкия зор последните 10години!

    Коментиран от #20

  • 11 знаещ

    20 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Абе това като го видях и си умрех от смех бе....егати сандъка.Между другото има един секретен параметър , който е хипотетичен, но все пак дава някаква представа за качествата на дадена военна техника, и той е ''живучест в реални бойни условия''. За МТЛБ беше 24 мин..а на тоя сандък, като го гледам колко е висок си представям колко удобна мишена е...не му давам посече от три минути.Ама така е. Изтървахме питомното сега да гоним дивото..Между другото-навремето едно МТЛБ се изнасяше за сумата от 120-130 000$, за вътрешния пазар, т.е- за БНА, не си спомням точно но беше около 70-100 000лв, в зависимост от модификацията.Най скъпо се изнасяше КЩМ, изд. 10 -над 3 000 000 $, а ''Гвоздиките'' за Садам и Хафез Асад-1 200 000 зелени.

    Коментиран от #15

  • 12 ???

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Ние сме финландци доставяме това което сме обещали-ние сме български политици ще вземем това от което има най-голяма комисионна.
  • 13 Бесен Язовец

    18 4 Отговор
    Поне една мрежа за пилци да му бяха сложили на фаровете това освен откос от лека картечница друго няма да издържи, една от граната РПГ и вътре всичко става на пастет!

    Коментиран от #42

  • 14 Чорбаджи Янко

    12 3 Отговор
    Айрян нямаме за пиене, с кон ходим на разходка
  • 15 Гост

    12 14 Отговор

    До коментар #11 от "знаещ":

    Каква ,,живучаст,, ти влизал ли си в МТЛБ това е толкова тясно и трудно за влизане, че стане ли беля нямаш шанс да излезеш жив, просто вътре си натъпкан като в консерва. На всичкото отгоре се дупчи безпроблемно от ПКТ с муниции 7,62× 54 , всеки 10-ти кашик може да направи на решето 10 11 войници вътре и няма шанс да пропусне щото сте нагниетени като сардини. Това е такава отживелица, че няма накъде, още 80-те беше отживелица, единственият плюс е невероятната проходимост. Иначе всеки боен джип е в пъти по ,,живуч,, от МТЛБ.

    Коментиран от #24, #27

  • 16 cazzo di cane

    16 8 Отговор
    Ако се бяха обърнали към руснаците, те щяха да ги снабдят с много по-добри бойни машини, и то на много по-добра цена. Те старите БТР са много по-добри от тези кофи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Антей

    10 7 Отговор
    Явно този, който ще сключи договора никога не е бил, дори войник..... Тази техника става само за детски игри.... От там нататък, всичко е порнография.....
  • 20 ПЕРНИШКИО

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    капутарняк , в казармата карах танк-72 , сега са на по модерно въоръжение , т-90 , имат вече иавтономен , аре малко се ограмотете ане пляскаите глупости по форумас , по прикаските ви разбирам че хал хабер си нямате от военна руска техника , какви 60 години не са мръднали , само тиквеници като вас знете да тролите тука без да имате факти и да ги знаете , камо ли па да имате като мене 2 години допир до тези машини , е зарад такива уроди си заробихме техниката ни която беше на воражение в бна , и сега ще плащаме яко за някакви си кенефи които само ще са за украса на военен парад 6 маи , няма думи просто , наща армия когато беше в силата си по мое време когато служих , няма да ти казвам колко техника е минало на парадиет , осен това имахме техника за обучение и техника за боина готовност , която другаря Костов я даде за скраб .

    Коментиран от #43

  • 21 Танас

    6 4 Отговор
    Много ме кефи,за риба се е утепало.
  • 22 Иван

    10 3 Отговор
    Къде е воювала тази машина?Това е много важно за оценката ѝ.Или
    е бот от някоя плейстейшън игра.
  • 23 Оги

    7 4 Отговор
    Давай Боко, скуби здраво това овче стадо, спонсорирай и Финландия да са ти благодарни като америте, делнете някоя комисионна и въобще да не ти дреме. Напред към следващата далавера. Само яко гърч, овцете друго не заслужават.
  • 24 знаещ

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Не само съм влизал, ами и доста години съм го карал, пич , както и САУ и КЩМ ите..това е машина за пехотата или многоцелеви влекач , не е мерцедес или ауди за да разкарваш кучките с него. А когато успееш да го пробиеш, ми се обади по телефона...работил съм в завод-производител и да те светна--ако някога видиш в животеца си МТЛБ или САУ загледай листовете отвън на корпуса.На всеки един лист има лека вдлъбнатина, която е от пробен изстрел със СГМ...А като ти чета поста ми е ясно колко ги разбираш тия работи, но все пак в Уики има статия за СГМ..така че да не се звериш какво е това..

    Коментиран от #25, #26, #29

  • 25 Тиберий

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "знаещ":

    Браво за коментара Как могат да сравняват МТЛБ с този сандък
  • 26 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "знаещ":

    На полигона в Николаево, отиваш, там имаше едно МТЛБ по което се стреляше с ПТУР, по него съм стрелял и да пробива се с ПКТ. Може и да не съм карал но съм се возил и КВ ми е казвал, че най безопасно е не в МТЛБ-то а върху него, тъй ксато при обсърел можеш бързо да се махнеш от него и да се прикриеш, също и да отговориш на огъня. Това е старши сержант от БА не някой форумен анонимник, той ни е казвал, че тези машини са отживелица

    Коментиран от #30

  • 27 Тиберий

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Когато пробиеш МТЛБ ми се обади по водомера
  • 28 България ЕС Нато

    6 5 Отговор
    Най добре е Американо и Израел
  • 29 Майкооо

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "знаещ":

    Майкооо да не го мерне "Javelin" свидетели и веществени доказателства не остават

    Коментиран от #32

  • 30 знаещ

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Слушай бе, пич...ти знаеш ли какво е ПТУРС, а не ПТУР-ще ти го преведа на нормален език-Противо ТАНКОВ Управляем Снаряд а МТЛБ е лека бронирана машина на пехотата .Естествено че няма да издържи удар от ПТУРС, бронята му е само 10мм.На него и тежък танк трудно издържа дори с челната броня. Предимствата на МТЛБ е в неговата висока проходимост, нисък профил , което го прави по-трудна цел и висока маневренност при тежки терени, не на последно място -неговата плаваемост..там където мине МТЛБ ела ти да минеш с жипа. А точно в този финландски курник си защитен ли, мислиш или в хамър, военно изпълнение..лаик си по въпроса и по-добре си трай, давай го мъжкар в бара пред кучките, тук нямаш меродавно мнение..капиш.И последно-защо мислиш навремето, след промените, първата работа на нашите сегашни ''съюзници'' беше да затворят точно заводите производители на тази техника....оставям ти този въпрос за размисъл в домашни условия
  • 31 Варна

    9 4 Отговор
    Ако са избрали този модел ... - То това ще е трагедия. Най смотаният вариант с най- слабата защита. Това, което произвеждахме ние в БГ в завода Бета Червен Бряг беше по- добро. Това ме подсеща пак да повдигна въпроса защо селянина от Банкя затвори завода и вместо да си произведем машините ние като купим проект сега ще плащаме на чужди производители?

    Коментиран от #33

  • 32 знаещ

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Майкооо":

    Я па ти..ония Джавелини, дето укрите ги стартират с кибрита..може , може, а тоя финландски курник ще оцелее ли според тебе..или той си ги познава , казваш и ще ги заобиколи..хахахаха
  • 33 знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Варна":

    Много по-добро. А БЕТА го разсипа Алекс Алексиев...казвам го, понеже съм работил дълги години точно в този комбинат и съм много по-навътре в нещата от коментиращите тук.В случая банкянския няма вина, колкото и да не го харесвам. А с това недоразумение ще се усвоят едни пар , ще се приберат едни комисионни, а наще войничета ще са живи трупове ( да не дава господ).

    Коментиран от #35

  • 34 Кой68

    6 3 Отговор
    Докъде ни докара слугуването и кланянето пред новия господар-от производител и износител на бойна техника да внасяме такава?
  • 35 Варна

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "знаещ":

    Е! - Поне сме на едно мнение, че това е пълен боклук. И двамата знаем, че можеше да купят един проект и да се реши въпроса. Излиза по- евтино и се запазва работната ръка и разбира се технологиите се поддържат и подобряват. А за селянина от Банкя вината му е в това, че е на чело на държавата и от него зависи едно държавно предприятие ще работи и ще се развива или не. Помня, че последните машини ги продаде на арабите и с това темата приключи. За това, вече няма да имаме и коробастроене. Купува едни боклуци 2-3 ръка вместо да купи проект и да се поддържа и производството и отрасъла. Помня англичаните започнаха поддържането на тяхното корабостроене преди повече 15 години след като разбраха, че се задава криза. Нашият обаче реши да инвестира в стиропор .... - Как човек да няма желание да го сурвака тоя дебил? В нашето държавно устройство най- важният човек и с най- много възможности е премиерът. Изключение има само при война.

    Коментиран от #37

  • 36 0000

    2 0 Отговор
    Последно МТЛБ-то ПКТ-то дупчи ли го или не

    Коментиран от #38

  • 37 знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Варна":

    Да вземеш един проект..добре е като идея но...военното производство е скъпо нещо, зорлем разсипахме базата и оборудването и най-важното-хората..страхотни професионалисти-от инженери, конструктори та до фрезисти и монтьори хванаха пътя..а кадри за такова производство не се създават за ден или два. Имам познати, които десетилетия вече работят в чужбина-кой в Щатите, кой в Чехия( в заводите на Шкода и Татра има много от колегите), нашия главен инж.-конструктор отиде при вас във Варненската корабостроителница...а в ремонтните заводи може да се направи нещо , ама колко ти е капацитета им. Онзи ден четох че в Търговище модернизират Т-72..смешна работа..10 бр за пет години. А в Бета изкарвахме редовно по два ешелона/ 24 машини СЕДМИЧНО само МТЛБ , отделно по 10-12 САУ''Гвоздика'' и 4-5 КЩМ изд 10 (правехме ходовата част и после с трейлер отиваха в Оптикоелектрон за електронното оборудване)...по-горе дадох приблизителните цени на изделие..прави сметка за какви пари и приходи говорим....но това е вече минало....
  • 38 знаещ

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "0000":

    ПОнякога -да, ако го удариш в дънните листове зад ролките, в бордовете също може да го пробиеш , ако го удариш по ъгъл от 90 градуса иначе е 100% рикошет.Но и да го пробиеш ,пак ще защити екипажа вътре, защото стоманата ще отнеме кинетичната сила на куршума .Виж, на ПТУРС , НУРС или РПГ всички вътре са обречени....но това важи още повече за тоя сандък, дето го гледаш на снимката. И понеже всички сте капацитети да ви питам и аз нещо- ако през гумите на тоя ковчег мине един ред от ПКТ или дори Калашников как ще продължи движението си..системата за самонапомпване дали ще успее да поддържа налягане ако има , да речем десетина пробойни, докато машината излезе от обстрел и какво се случва със спешеното отделение в такъв случай-остава на зверовете или се евакуира , като проваля бойната задача...доказано е неведнаж че за бойното поле верижната техника е най-добра, а това е добро за борба с безредици или за машина на гражданска защита.
  • 39 Боклуци

    8 2 Отговор
    От държава, произвеждаща компютри и лазер и източници, демократите ни превърнаха в пустиня, разруха, мизерия. От 2500 завода през комунизма едва ли и 25 да са останали.
  • 40 бай Шиле

    5 2 Отговор
    Ваше превъзходителсво г-жа Блиникка,ако в Финландия вие си решавате нещата,то тук не е така.Новият ни брат решава.А и за вас се съмнявам,че освен водката Финландия може да решите нещо от глобалната политика.
  • 41 бай Шиле

    6 2 Отговор
    Бе тия финландци луди ли са.Кой ще разреши да се отклоним от евроатлантическата солидарност с САЩ.
  • 42 знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Каква мрежа за пилци искаш..я виж че хебела за управление на предни мост е незащитен, един удар в пън, камък или бордюр и тази недомислица е до там...водометните винтове са без защита на входа и един малко по-дебел клон да увлече и тия вътре ще се издавят като мишки...мога да ти покажа още поне десет недомислици, ама по-добре сам ги открии.Мога само да кажа''Бог да прости тия, които ще воюват с тоя боклук'' ...айде, отивам да си пия уискито, че имам много хубаво мезе...пък..абе кво да се коментира повече.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЦарВул

    5 1 Отговор
    Този явно е изтрещел!Явно не ни опознал,за да разбере,че нашите т.н.управленци са най големите дупедавци!!Те не ще изневерят на природата си и ще купят от Краварника макар и и да са най големите боклуци!!Нима не разбрахте,че ние сме колония и докато сме Тиквария ще купуваме само и само от Краварника-като т.н.самолети/ръждясали тенекиени хвърчила/!
  • 45 ЦарВул

    8 2 Отговор
    Допълвам с въпроса:С кого имаме намерение да воюваме?С РУСИЯ?!Та тя ще ни отниси КАТО ПРАСЕ ДРИСЛИВИ ПОТУРИ!пЪК И ТЕ НЕ НИ ИМАТ ЗА ЖИВИ!!!НИЕ СМЕ САМО ФУРДА/БОКЛУК/И ТУК ТАМЕ НЯКОЯ И ДРУГА ТИКВА/от управляващите де!/ИНАЧЕ НИЕ НАРОДА СМЕ СИ НАРЕД,....НО С БОКЛУКА НАСРЕД!!!
  • 46 батко

    1 1 Отговор
    А Мустафата,каза ли си последната дума.Шъ се завъртите на 360 градуса.С този толум трудно.
  • 47 Сун Дзъ

    4 0 Отговор
    Машините които трябва да купим трябва да превъзхождат или да са равностойни на тези които имат съседите ни, що се отнася до цената, всяка икономия при военните рано или късно плаща с кръв в боя
  • 48 Бай Благой

    1 2 Отговор
    Тия фарчета да не са от кофички за кисело мляко?
    Смях в залата.
  • 49 Казуар

    0 1 Отговор
    Руските мекерета пак изпаднаха в делириум тременс.
  • 50 пепи

    1 0 Отговор
    Това и тук може да произведем....
    И 100 % ще е много по добро. Всички агрегати са произведени извън Финландия....
  • 51 Миша Кошкин

    1 1 Отговор
    Прилича на съветски комбайн Нива от 50 те, особено от зад - и войската ще стане на слама в това нещо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове