22 Юни, 2012 20:31 1 728 3

ЧЕЗ иска по-строги наказания за кражба на ток

  • чез-
  • кражба-
  • ток

Крадците на ток да остават без електричество за две години, такова предложение за промени в закона за енергетиката обмислят да направят от ЧЕЗ. Причината за исканата санкция са зачестилите кражби на ток и големите загуби, които носят те.

Кражбата на ток скоро може да бъде санкционирана много по-строго. От ЧЕЗ обмислят да предложат промени в Закона за енергетиката, според които крадците няма да могат да ползват услугите на съответното дружество две години. От дружеството, което снабдява с ток Западна България, ще изчакат да бъдат приети настоящите промени в закона, преди да направят своето предложение, съобщава радио "Дарик".
Компанията ще поиска също така от ДЕКВР увеличение на санкцията за кражба на електричество, която понастоящем е да се плати сметката за ток за три месеца назад, изчислена върху средното потребление. ЧЕЗ ще поиска този срок да стане шест месеца.
В момента държавният регулатор не е доволен, тъй като при отделните дружества глобата е различна, уточниха от компания. Засега от енергото за Западна България не обмислят връщане на тримесечното отчитане на тока, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    Да бе да, ще оставиш човек без електричество за цели две години през XXI век. Тъпите ЧЕЗ да не са в средновековието. Нали ако се приеме такъв закон в Страсбург ще ги счупят от дела. Да си преразгледат ценовата политика, за да стане електричеството достъпно, а не да се чудят как да въвеждат методите на светата инквизиция. Ако не бяха така жалки, щяха да са смешни и забавни.
  • 2 Джейсън Статъм

    0 0 Отговор
    Кръвопийци, а питат ли зимата как се плащат сметки по 400 кинта. На дъното сме вече, сигурно в Кения стандарта е по -висок.
  • 3 георги

    0 0 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца, то бива наглост....