Last news in Fakti

3 Юли, 2012 18:23 837 0

МВФ ревизира прогнозата си за САЩ

  • мвф-
  • сащ

Възстановяването на американската икономика "остава слабо", отбелязва Международният валутен фонд в ежегодния си доклад, цитиран от Би Би Си.

Фондът намали прогнозата си за растеж на американската икономика до 2% тази година спрямо 2,1%, както прогнозираше по-рано. МВФ предупреди за рисковете от дълговата криза в еврозоната и несигурността във вътрешната политика заради изборите през ноември и необходимостта от увеличаване на тавана на дълга през 2013 г.

Фондът обаче съобщи, че има шанс възстановяването на икономиката да бъде по-бързо, отбелязва БГНЕС. Според МВФ нефинансови компании могат да инвестират повече от очакваното и възстановяването на пазара на жилищата може да се ускори.

В доклада се отбелязва, че цената на жилищата се е стабилизирала неотдавна, но остава на ниски нива. Освен че намали прогнозата си за растеж тази година, фондът понижи и прогнозата за 2013 г. до 2,25% спрямо 2,4%. МВФ смята, че федералният бюджет може да бъде намален по-малко от планираното от президента Обама през февруари. Фондът отбелязва, че разходите могат да се превърнат във възможно най-стимулиращи за растежа с инвестиции в инфраструктурата, обучението, жилищни инициативи и удължаване на извънредните помощи при безработица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА