ФАКТИ.БГ

Сделката със С.Г. Груп е изрядна и ще донесе на ББР печалба от 30 млн. лева

Банката е реализирала 100 млн. лева печалба за 2,5 години

Публикувана: 9 Април, 2020 10:18
66 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5043
Сделката със С.Г. Груп е изрядна и ще донесе на ББР печалба от 30 млн. лева
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.

Българската банка за развитие и нейният екип не са извършили нищо нередно по сделката с С.Г. Груп. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.

Той обясни, че работата по отпускане на кредита е започнала много преди началото на кризата с разпространението на Covid-19 - още преди 6-7 месеца. Средствата за кредита на компанията в размер на 75 млн. лева не са от отпуснатите от държавата допълнителни 700 милиона лева за увеличаване на капитала на ББР, а от собствените средства на институцията.

"За тази сделка ми се обадиха множество колеги и са силно изненадани и учудени, че търпим критика, тъй като ние я спечелихме в конкуренция с няколко големи търговски банки, защото тя е много добра за ББР", отбеляза Мавродиев.

Той определи като фалшива и лъжлива и тезата, че отпуснатият от ББР кредит е необезпечен.
"75 млн. се дават на компанията, за да купи портфейл с необслужвани проблемни вземания от две търговски банки. Тази сделка е обезпечена с над 500 милиона лева активи. Тоест фалшивата теза, че това е необезпечена и рискова сделка е абсолютен прах и е лъжлива, за да бъде атакувана банката и правителството", обясни главният изпълнителен директор на ББР.

По думите му, 150 милиона лева от представеното обезпечение са сериозни дълготрайни материални активи, основно недвижими имоти.
"Тоест тази сделка е обезпечена в размер с над 500%. От тази сделка ББР за 10-годишния период на договора ще печели по над 3 милиона лева на година. Това ще донесе около 30 милиона лева на държавата плюс лихвата от около 4% годишно. Тези пари или ще останат в порфейла на банката, като ще ги инвестира в кредитиране, или ще бъдат дивидент на държавата, ще влязат в бюджета, ще помагат за социални програми", каза още Стоян Мавродиев.

Много важно е да се знае, че сключеният договор за кредит прави още две важни неща, които са от полза за България - прочиства портфейлите на тези две търговски банки от проблемни заеми, а те от своя страна могат да ги насочат към малки и средни предприятия, засегнати от кризата, допълни той. По думите му, тези 75 млн. лева влизат директно в двете банки - свеж ресурс, който те директно могат да насочат към малкия и среден бизнес.
Стоян Мавродиев поясни, че активите по обезпечението на кредита са оценени от независими оценители, както е по закон.

"Тоест ББР е свръхобезпечена. Ние помагаме директно на над 7500 малки компании и физически лица. Давайки тези пари на компанията-посредник, тя не завежда дела срещу длъжниците, а само договоря по пътя на споразумения как тези задължения ще бъдат събирани в следващия период от 10 години", успокои длъжниците Мавродиев.

Той добави, че преди кредитът да бъде отпуснат, договорът е бил разглеждан, както от Управителния съвет на Българската банка за развитие, така и от Надзорния съвет, чийто председател е зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.
"Сделката вече е приключила и тя е абсолютно законна. Одобрена е от Управителния съвет, а всяка сделка над 5 милиона лева се одобрява и от Надзорния съвет. Тоест тази сделка е минала през всяко сито. Никой не може да си позволи да сключи договор, който не е одобрен от всички нива", категоричен бе изпълнителният директор на ББР.

Мавродиев бе категоричен, че в банковата система моралът се измерва с числа, а резултатите са много важни.
"На мен е поверена ролята тази банка да е печеливша и да внася дивиденти в държавната хазна. Затова ще кажа някои цифри. В момента, в който екипът ни влезе в ББР, банката имаше 2,4 млрд. активи, сега те са с 1 милиард лева повече. Тоест с 35% повече.

Раздадените кредити са били 700 милиона, а сега са с 1 милиард лева повече - тоест 1,7 млрд. лв. са дадени на бизнеса. Привлечените средства от международни финансови институции пък бележат над 400 процента растеж и към момента са около 3,5 милиарда лева. В момента ББР е банката с най-високата капиталова адекватност и един от най-високите кредитни рейтинги. Освен това ББР се одитира от "Делойт", като за да бъде получено съгласието им те да бъдат наш одитор, ни беше направен предварителен одит. Той беше изпратен за одобрение в САЩ и оттам бе получено одобрение, че искат да работят с нас", каза още Стоян Мавродиев.

Главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие бе категоричен, че това е лична вендета срещу него на конкретни кръгове.
Според него, премиерът е реагирал емоционално, защото е бил подведен, а той "милее за държавата" и реакцията му била нормална.

"Все още не съм говорил с премиера. Бих му обяснил всеки детайл от работата на банката.Решението му няма да промени моето уважение към Бойко Борисов или ГЕРБ, но аз лично го апелирам - аз поемам цялата отговорност и го призовавам да не съсипва и да не позволява да бъдат съсипани с клевети и интриги и лъжи останалите членове на екипа", призова Стоян Мавродиев.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния софиянец
1 Отговор
Прав е човека. При криза лихварството е най печелившо, докато хората не грабнат брадвите като в Царево.

Оценка:
-1 +76

Jacques Yves Moineau
2 Отговор
Когато някой започне да ме убеждава как частните банки щели да се загрижат за малкия и средния бизнес, ми става ясно че ме мотаят нещо.....От моя скромен опит с банките съм научил, че законите в нашата мила родина са направени п полза на банките и едрия бизнес

Оценка:
-0 +69

Този бил директор,
3 Отговор
И твърди, че парите били на банката? Не са! На вложителите са. Такса банка е на банката...

Оценка:
-1 +56

1313
4 Отговор
За съжаление имам опит с СГ Груп. Преди години ми звъняха и изпращаха писма с претенциите, че имам дълг към един мобилен оператор. Комичното е ,че аз никога не съм бил клиент на посочения оператор. Мутри и измамници са тия!

Оценка:
-1 +69

Гост
5 Отговор
Сега аз правилно ли разбрах....Тая фирма тегли кредит, за да може да ми изкупи моя кредит, който аз не мога да обслужвам, защото нямам работа и някви мутри ще ми звънят по телефона да ме заплашват. Така ли е?

Коментиран от #8, #12


Оценка:
-0 +81

Извинявам се...
6 Отговор
Аз също бих ,, както и всички от нас ,, само трябва да ни дадат малко милиона...

Оценка:
-1 +24

123
7 Отговор
ма на бибитко не са му купили къща, затуй беше бесен вчера

Оценка:
-2 +36

Men
8 Отговор

До коментар #5 от "Гост":


Точно!!!За огромно съжаление!

Оценка:
-0 +30

четящ
9 Отговор
абе мавродиев, кой продава лоши кредите, които по твоите думи са обезпечени с цели 500 млн. лева? луди ли са, ум ли нямат тези банки? защо лъжеш така нагло? дори и да ги има тези 150 млн. в недвижимо имущество сигурно са някакви бараки по селата, кво ще прави с тях банката? ще си ги гледа и толкоз... това си е за сериозно разследване!

Коментиран от #15


Оценка:
-0 +50

РАЗ ДВА
10 Отговор
Направо ги отписвай като несъбираеми,изобщо не се мотай!

Коментиран от #23


Оценка:
-0 +21

Гост
11 Отговор
СМЕШНИК.ЕДНА ОТ ПОДЛОГИТЕ НА Шиши...........Явно вече,тук си е свьршил работата и сега ще му тьрсят на друго место ,,пристан,,.....

Коментиран от #36


Оценка:
-0 +36

balgarin
12 Отговор

До коментар #5 от "Гост":


точно да добавя и ""даржавата"" ги пази

Оценка:
-0 +23

Усмивката
13 Отговор
Все си мисля , че едно менгеме ще свърши добра работа.

Оценка:
-0 +19

Запознат
14 Отговор
Нека да се провери какви данъци е платила С Г Груп за изминалия период от създаването на фирмата и тогава да говорим че кредита бил обезпечен

Оценка:
-0 +38

Усмивката
15 Отговор

До коментар #9 от "четящ":


150 милиона са точно две , три хотелчета по черноморието. Които сле световната криза която се очаква , ще бъдат сринати с багерите. А едни 70 милиона ще отлетят на някъде , както отлетяха 30 милиарда , и никой не си направи трудъ да разбере у кого са

Оценка:
-0 +34

тариката
16 Отговор
явно е законно, но дали е морално ??, а и не каза колко реално са активите на фирмата колектор, а само хипотетично че със 75 мил. ще се купят дългове за 500 мил. което е нереално, кой нормален ще продаде на такава загуба, ти били го направил ???

Оценка:
-2 +30

Иван
17 Отговор
Този лъжец и крадец, където и да отиде само поразии оставя. Бойко само го лансира за големи служби, а той за нищо не става. За разстрел е или за затвора педала.

Оценка:
-1 +35

Geo
18 Отговор
Ама то няма нищо нередно бе. Фирмата СГ Груп дето имала 2000лв. оборот и нула лева печалба била обезпечила кредита с половин милиард активи и 150 милиона в недвижими имоти. Ужким имала 2000лв. оборот но видиш ли изкупила задължения за 230 милиона - че те не са ли към оборота на фирмата. Закупуването на тези недвижими имоти и те не са ли водят към оборота.

Мисирките не задават такива въпроси. Значи всички са се съсредоточили към банката обаче никой не се интересува от тази колекторска фирма защото излиза че тя крие данъци. Никой не казва КОЙ е собственик на фирмата.

Мавродиев изгоря точно за да не се разбере нищо за фирмата.

Оценка:
-0 +39

Трудовакъ
19 Отговор
Заемът няма да отиде в малкия и среден бизнес. Отива в Пощенска банка и Общинска банка, които ще вземат тези пари за сметка на продадения от тях лош (несъбираем и трудно събираем) дълг на колекторите. Те от своя страна вземат за стотинки лошия дълг, но не със свои пари, а със заемни средства от държавата (по точно от държавната банка). Краен резултат - обслужване на интересите на банките, щото ако не бе облигационния заем на единия голям колектор - С.Г. не знам какво си и този кредит на "Свети Георги", нямаше откъде реално да се покрият лошите кредити на банките, появяват се т.н. "капиталови дупки" и не могат да се минат стрес - тестовете, ЕЦБ скърца със заби, ръмжи заплашително, а ние продължаваме с Остап - Бендеровските номера в икономиката и финансите. На хартия заемът е печеливш за държавната банка ББР, но въпросът е в приоритетите - защо винаги се спасяват едрите риби, а дребния и средния бизнес кучета го яли. От 30 години всички управляващи твърдят подкрепа за дребните търговци вкл. производители, но оказват помощ само на едрите хиени и то без да ни питат. Що се отнася до банките - трябва да се приложи модернизиран вариант на исландския опит с кризата от 2008 г. - тежестта от загубите и фалитите остана не за исландците, а за чуждестранния и местен рисков капитал, което и тук трябва да целта на занятието. Но чужденците явно са ни скъпи, повече от колкото нас самите. Срещу какво и на каква цена?!

Коментиран от #32


Оценка:
-0 +33

аз съм Веска
20 Отговор
Не е разбрал философията на иституцията която оглавява. Обаче и ние не сме наясно за комисионните от колекторската фирма .
Тези неизвестни ще ги намерим . Както и ясните регламенти.
Сега е прав да обяснява , колко са парите прим ...то от друго , обществото ни не се интересува ....

Оценка:
-0 +11

аз съм Веска
21 Отговор
Е сега отивам в СЪЩАТА ТАЗИ БАНКА , ДА НАПРАВЯ ЗАЯВКА ЗА 75 МИЛИОНА .БЪДЕТЕ СИГУРНИ , ЧЕ КАКТО СИ ОТВОРЯ УСТАТА , ЩЕ ЗВЪННАТ В СПЕШНА ПОМОЩ ....В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ, КОЙ СТОИ ЗАД СДЕЛКАТА . КОЙ Е БЕЗ КАВИЧКИ . ПРОСТО ПИТАМ....

Оценка:
-0 +23

Geo
22 Отговор
Ако се разбере на КОЙ е тази колекторска фирма ще се разбере че на този бушон му е наредено да отпусне този заем. Ама тогава може да замирише много и затова побързаха да го махнат.

Оценка:
-0 +28

Абре Ганьо Балкански
23 Отговор

До коментар #10 от "РАЗ ДВА":


Кого омайваш,бе наглец? Отпуска 75 милиона, не за фирма с конкретно производство, която да носи реален продукт,а от там- принадена стойност,а на колекторска фирма ,която да изкупи несъбираеми вземания на банкера.С един патрон- два заека! Дава кеш на две банки,който си намаляват лоши кредити( основно с ипотеки на разни халета,проиьводствени цехчета и подобни.Банкера прекрасно знае,че те са Непродаваеми спрямо предявен иск.Иначе кой банкер би допуснал недвижимост за 500 милиона, да му се изплъзне.Дали щеше да подари на колектора ,ако бяха апартаменти,или офис сгради.При положение, че лобито им създаде закон,че техните вземания се приравняват по тежест с Държавните такива.Паралелно колектора ги купува на кило,за грош пара.Но слага лихви,пропуснати ползи,такси за юрист и дълга нараства с +80% минимум.Печели от въздуха, огромни суми,.За 10 години,ще донесат 30 милиона!? Много бе,! Де факто снася на банкеерите по 37 милиона директно кеш,за иначе несъбираеми зсдължения,който дори по давност биха отпаднали.Този е за клиент на Гешев и Цацаров,независимо че сделката е задвижена отдавна.

Оценка:
-0 +29

921
24 Отговор
Гешев спиш ли каква дрямка те налегна щото човека изпълнява нареждания отгоре

Коментиран от #33


Оценка:
-0 +22

Ако обичате
25 Отговор
Само че тези мутри преди да звъннат ще си сложат мин 100 000 лв отгоре, чси то още 50 000 лв., и за просрочие 10 000 лв, горката фирма ще бъде тормозена за 160.000, ако е физ лице, децата, внуците и правнуци те, Честито на новите длъжници!

Оценка:
-0 +16

Грис
26 Отговор
Кой е собственик на фирмата?Кои са вложителите?На кого е банката?Замесен ли е Делян Пеевски?Бойко Методиев Борисов замесен ли е?Къде живее в чужбина Делян Пеевски?Ако някой знае да напише или да уведоми другарката Мустафа приятелка на Бойко Борисов.

Оценка:
-0 +16

Пуси
27 Отговор
Данни за престъпление няма, само преразпре деление на материални блага между субекти, търсете си правата по исков ред с отрицателен установи теглен иск при манипулиране случайното разпределение на дела, отново Честито!

Оценка:
-0 +6

Ръмпези
28 Отговор
АЙДЕ СТИГА ПЛАКА, УТРЕ СИ НА РАБОТА...НЕ ЗНАЕМ НИЕ НОМЕРАТА НА БАРЦЕЛОНСКИ...

Оценка:
-1 +8

НА първо место
29 Отговор
Мисли се колко ще донесе на ПП ГЕРБ, а чак след това юоже и. НИЩО за останалите. Асфалта им донесе, санирането им донрсе, covid-19 им носи

Оценка:
-1 +8

Султанскака
30 Отговор
Султанска, Юлиян, Адам и нема значение кой, който плаща, той поръчва музиката..

Оценка:
-0 +1

Факт
31 Отговор
Сега да ви отворя очите за още една далавера: Касае се за следната фирма - "Ди Ви Асет Мениджмънт" ЕАД е управляващо дружество, лицензирано през 2002 г. и прелицензирано през 2005 г. от Комисията за финансов надзор, предлагащо инвестиционни продукти и услуги за местни и чуждестранни индивидуални и институционални клиенти. Компанията е едно от най-големите управляващи дружества в България, специализирано в управлението и консултирането на портфейли от финансови активи на стойност над 4,000 млрд. лева (31.03.2020 г.). Та ето я и схемата - Въпросното дружество е лицензирано от КФН. В него, обаче работи Кристина Митрова, като ръководител отдел „Маркетинг и Връзки с обществеността”. Кристина Митрова е съпруга на Румен Митров, който е дясната ръка на Стоян Мавродиев. Митров заемаше висок пост в КФН, докато Мавродиев беше председател на Комисията. После, когато се прехвърли в ББР го взе със себе си в борда на директоорите. Та вижте, колко интересно - съпругата на този, който трябва да контролира финансовото дружество работи в него!!! Вълкът пази кошарата май, а?

Оценка:
-0 +17

Гост
32 Отговор

До коментар #19 от "Трудовакъ":


Абсолютно вярно, но има и една друга особеност, която не виждам някой да е забелязал: Въпросната фирма, дори да не си възвърне парите от лошите кредити, тя самата остава длъжница на ББР, т.е. тя става лош кредитополучател към въпросната банка. И утре, същата тази фирма, като обяви фалит или бъде продадена на някой и този някой обяви фалит, ББР остава с пръст в устата, а тези загуби ще ги покрием всички ние като данъкоплатци, защото ББР е държавна банка и оперира с парите на държавата, т.е. с нашите такива. Ето така се спасяват частни банки с парите на данъкоплатците! По същият начин се спасиха в Гърция частните кредитори /банки/ за сметка на данъкоплатците чрез прехвърляне на части дългове към държавни такива.

Коментиран от #39


Оценка:
-1 +14

Гост
33 Отговор

До коментар #24 от "921":


гешев е под карантина. Не може да излиза

Оценка:
-0 +10

Гост
34 Отговор
Да разбираме ли, ние обикновените хора, че тая ББР е следващата КТБ

Оценка:
-0 +10

Румен
35 Отговор
Около Стоян Мавродиев всичко е шуробаджанащина. Това което пише за Румен Митрев е съвършено вярно. Румен беше управител на две счетоводни компании - Евротийм България и РМ Консулт. И изведнъж реши да става държавен служител? Защо? Защото в ББР месечната му заплата е 32 000 лева. И това е заплата, без тези от бордовете. Преди това беше в КФН. Тогава там уреди съпругата си, която е бивша манекенка, във фирма Ди Ви Асет Мениджмънт ЕАД. Юридическото лице се контролира от КФН и Румен използвайки този властови ресурс я назначи във фирмата. В КФН Румен Митров назначи и кумеца си - Борислав Близналов. Борислав е бивш служител на НСО, уволнен за злоупотреби. След като се преместиха в ББР Мавродиев и Митров си взеха и Близнаков. При напускането си от КФН той не си върна служебната карта, с която и до сега се легитимира пред служители на МВР при проверка. Близнаков в момента е шофьор на Марводиев в ББР със заплата около 3000 и ползва автомобил на банката като личен. Та както виждате - от шофьора, през манекенката, до изпълнителния директор всичко е връзки и роднини.... О майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш.....

Оценка:
-0 +23

ооо дааа
36 Отговор

До коментар #11 от "Гост":


консул в Хага

Оценка:
-0 +4

Трудовакъ
37 Отговор
Има логика в поста ти, но пропускаш възможността, която най - просто обяснена е следната - един взема кредита (парите), а друг дава обезпеченията. За обезпеченията Мавродиев говори много общо и пестеливо. Когато не се връща заема, се реализират обезпеченията, а в случая те не са видни, ако нямаш достъп до самия договор за кредит. Така че бушонът (кухата фирма без дейност) и да фалира, друг ще понесе последиците - този, който е собственик на обезпеченията. Тези обезпечения са (предполагам) имоти с учредени (вече) просрочени ипотеки, въз основа на които търговските банки са отпускали кредити. Тези кредити са се оказали несъбираеми и са продадени на колекторите. Те обаче не дават като цена за придобиването им свои пари, а такива които се явяват заемни за тях - от облигационни и други заеми. Като обезпечение колекторите не дават нищо свое, а това, което ще придобият - чуждите дългове, ВЕДНО с обезпеченията, които обезпечения "джиросват" на ББР като необходимо обезпечение по заема за 75 млн. лева. Някой (вкл. ЮЛ), който е теглил заем от банка с ипотека като обезпечение и не го е върнал изцяло, трябва да знае, че сега ипотеката му е обезпечение в полза на ББР. Той ще връща на колекторите, от тези пари те ще задържат една част за себе си, а с друга ще връщат заема към ББР. Това е...

Оценка:
-0 +5

Токин
38 Отговор
Сделката наистина е печеливша за 3 банки: ББР, Пощенска банка и Общинска банка, но не се хареса от кръга "Капитал" на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и Борисов трябваше да му се подмаже като махне Мавродиев - това е истината!

Оценка:
-4 +2

Трудовакъ
39 Отговор

До коментар #32 от "Гост":


Пропуснах да отбележа, че горния ми пост е в отговор на предишен пост - на № 32.

Оценка:
-0 +3

Интелигентен
40 Отговор
Този Мавродиев е абсолютно,абсолютно същата шушумига(като човек и „експерт”???????) Като оня,бивш министър Дянков-пак от кадрите-„специалисти?” на ГЕРБ.Алчни и крадливи шушумига.Все от едно и също котило произлизащи.

Оценка:
-0 +8

ПЕНКО
41 Отговор
КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТ В ДАНС ,-А ВЪОБЩИ НЕ РАБОТЯТ ИЛИ СЕ ПРОДАВАТ !!! БОЙКО ПРОМЕНИ ДАНС- ВКАРАЙ ТАМ СМЕЛИ НАРОДНИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ -ГОТОВИ НА САМОЖЕРТВА- ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦЕТА НИ -И СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-0 +2

ПЕНКО
42 Отговор
КАКВА Е БИЛА ЗАПЛАТАТА НА БИВШИЯ ШЕФ НА ДЪРЖАВНАТА ББР ???

Коментиран от #43


Оценка:
-0 +3

Не стига,
43 Отговор

До коментар #42 от "ПЕНКО":


че е крадлив и е още на свобода, ами и нагъл.

Оценка:
-0 +3

Евала
44 Отговор
Никой не казва кои са собствениците на с.г Груп???? Защо ли? Предполагам че не са случайни хора и затова никой не смее да им спомене името

Оценка:
-0 +8

Капама
45 Отговор
И на мен ми е интересно да разбера койи са собствениците на с.г.груп???и кой им е дал този така ,губещ и тежък бизнес? Обезпечен с активи за 500мил лева!!!!!!!!! Че защо ти е кредит от 72 мил след като си толкова богат???? Или защо невзеха кредит от от частна банка???????

Оценка:
-1 +6

Ваня
46 Отговор
Аз няма да се учудя, ако наистина нещата не са такива, каквито повечето медии се опитват да ги представят, а Борисов наистина е бил подведен, тъй като кръгът Прокопиев води лична война с Мавродиев и сега просто му натрива носа. И ББ се връзва, а и си трупа дивиденти - щото видиш ли се бори с несправедливостите.

Оценка:
-1 +1

Ели
47 Отговор
3 банки печеливши, за останалите сух хляб и зрелища

Оценка:
-0 +6

Чичко тревичко
48 Отговор
Е коя нормална фирма с толкова имоти ще тегли кредит!!!юза да връща 30мил след години!!ю че от къде ще дойдат парите за лихвите не разбрах?!?!да не би това с.г.груп да е фабрика??? Поредното източване на държавна банка!!!!! Защо тези от с.г.груп искаха кредит от държавна банка? Да бяха отишли при Ивайло Мутафчийски на драго сърце и той щеше да им отпусне такъв кредит!!! Ама явно не са се сетили за него:)

Оценка:
-0 +7

49
Този коментар е премахнат от модератор
Мими
50 Отговор
Мелачката се запушила с лоши кредити, малко да я почистят, че идват следващите длъжници..

Оценка:
-0 +3

азсам
51 Отговор
Кредит 75 млн. ...печалба от 30 млн. лева.Ехааа

Оценка:
-0 +3

Чета коментарите
52 Отговор
И стигам до един извод: нашите селски крадци прилагат схемата по която гръмна всичко през 2007 в говедарника и сметката на негрите с лошите кредити беше платена от цял свят. А, и не забравяйте, че освен рушвета, някои хора са прибрали и бонуси от този кредит. Всичко това го плащаме ние, и то по време на "чума".

Оценка:
-0 +5

Петранка
53 Отговор
Тоя може и да си делне парите със Султанка от измамната фирма.Затова трябва да има 10 годишна абсолютна давност,за да се прекратят тези беззакония и лихварство.

Оценка:
-0 +2

Шефьор
54 Отговор
До ББР.

Изкупил съм на приятели всички заеми. Към 5-6 милиона лева! Истински, с вероятност да се съберат към 15%! Може ли ББР да ми отпусне един заем от 450 000,00лв. да развия колекторския бизнес? При така обявените изходни условия и аршина на Стоян Мавродиев и сие, /Борд на директорите/ съм обезпечил 200% заема. Чакам само да ми даде нишан и идвам, за кинтите!!!

Оценка:
-0 +5

fakeTAXI
55 Отговор
банките имат и винаги са имали само една цел - да печелят, за сметка на бизнеса, а казано по-точно и по-ясно - да прееба*ат малкият и средният бизнес, и НИКОГА, АМА НИКОГА, бакнка не иска да помогне на някой, дори и да изглежда така

Оценка:
-0 +4

Тортор
56 Отговор
Сделката е изгодна до момента в който не бъдат разстрелвани служители на ЧСИ и това е на път да стане

Оценка:
-0 +4

Аребе
57 Отговор
Защо всички банкери приличат на кап.ти,като тоя на снимката?Едни такива мазни и говорят само глупости

Оценка:
-0 +3

Фур
58 Отговор
Защото са тъпи лихвари без таван с институцоинен чсдър...

Оценка:
-0 +1

шок боНба сензация
59 Отговор
Това новото Гинка Ошфорлиева лий?

Схемата не се ли изтърка?

Вървяла, намерила една стотинка на улицата, купила една гнила ябълкаи я препродала за 250 млн лева.

Оценка:
-0 +2

Локуми
60 Отговор
Все си мисля, че ако искаш да ми помогнеш, ще дадеш пари на мен, не на кредиторите ми?
Измислици и пушилки...
И нагли недосегаеми държавни чиновници

Оценка:
-0 +0

Нагло копеле
61 Отговор
Да отпусна 75 млн и да имам печалба от 30 млн. Този или не може да смята или е нагло копеуе. При толкова евтини пари на пазара кой е този лудия дето ще вземе от ББР. Освене Пеефски, но само ако ги завърти със 100 % печалба

Коментиран от #63


Оценка:
-0 +0

Досетливко
62 Отговор
И печалбата от 30 млн.лв. ще бъде раздадена на бедните българи, както до сега щеше да е било.?? И нито лев за "предполагаеми" корумпирани бенифициенти.ЧЕСТНО КАЗАНО,НАЛИ? МАШАЛА!

Оценка:
-0 +1

cherniy
63 Отговор

До коментар #61 от "Нагло копеле":


Tochno tazi firma me zaplashvaha minalata godina che shte doidat da me smachkat v moy grad mi da doidat

Оценка:
-0 +0

Интересно ми е
64 Отговор
Защо тези две банки, продават тези лоши, необслужвани, супер обезпечени кредити на безценица? Нормално, през съдя изпълнител, си прибират своето. Не съм банкер, но всички сме взимали кредит! Имам съсед дето изкупуваше лоши кредити, но той биеше лошо, и хората си плащаха щедро. Аз мисля, ножа е опрял, съдя изпълнителя чука, и това е начин с рефинансиране, и обединяване на кредити, да разкараш изпълнителя, и да спечелиш време. Определено е услуга за свои хора, защото на мен банките ми отказаха, а съм обезпечен. Може, и да е доходоностно, но е неуместно, и се използва от опозицията.

Оценка:
-0 +0

Фюри
65 Отговор
Менкат си цесията, за да си длъжник и след живота, прекъсват давност и си слагат по 100 или 200 хилки отгоре...

Оценка:
-0 +0

66
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Георги Първанов
Бившият президент Георги Първанов с коментар за политиката.
Не бих упрекнал ДПС, че служи на турската държава."

Още бисери
ТОП 5