9 Април, 2020 13:12 8 917 29

Не отписвайте Мавродиев. Прокуратурата ще се опита да принуди Борисов да размисли

  • ббр-
  • стоян мавродиев-
  • бойко борисов

Мавродиев, едва ли не нарече Борисов подставено лице на Иво Прокопиев

Не отписвайте Мавродиев. Прокуратурата ще се опита да принуди Борисов да размисли - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на анализатора Илиян Василев във Фейсбук:

Мавродиев излезе от кожата си и се изцепи. Но не го отписвайте, още прокуратурата не си е казала думата. Едва ли не нарече Борисов подставено лице на Иво Прокопиев. Та да знаете, прокуратурата се е активирала, за да принуди Борисов да си оттегли нареждането. Няма да бъде нищо ново. Сутринта казал едно нещо, следобед размислил.

Първо, се защити, че всички големи кредити, включително този е одобрен от надзора на банката, от заместник-министъра, който пък няма как да не докладва на министъра на икономиката. Тоест, натопи Караниколов директно. Изречението беше в смисъл, може и да се разговоря или прокуратурата ще ви подгони.

Второ, от техническа гледна точка е важен пакетът от кредити в двете банки, кои кредити и на кои хора се чистят, защото е ясно, че там няма малък бизнес. Знае се, че Общинска банка бе купена от един олигарх с подкрепа на Корпулентния. А историята как колекторската фирма десет години ще ги моли на колене, направо си е за Театъра зад канала.

Трето, мога от сутрин до вечер да ви надувам стойността на недвижимите имоти през оценки. Ако не знаете, пазарът на недвижимостите рухна. Няма валидни стойности, няма пазар. Проблемът не е в оценките, те могат да варират "от - до", а че на практика пазарът е блокиран, няма достатъчно сделки, за да се говори за пазарни цени или оценки.

Четвърто, да вметна, това което зная, че Делойт САЩ не одобряват клиенти. Освен ако нещо драматично не се е променило. Няма и логика, пък устройството е такова.

Пето, аха да ме разплаче, с тази сълзлива грижа за малкия и среден бизнес, а това откъдето да погледнеш все корпулентни бизнесмени. Вероятно при него важат западните стандарти, при които нашите едри бизнесмени и олигарси вървят за среден бизнес на Запад.

Не го мислете, ще му намерят някъде тих и комфортен пристан. Прекалено много знае. Що сделки с олигарси минаха през него.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо асансьора

    68 1 Отговор
    75 милиона по време на карантина,какво по-хубаво,само да не се задавите.
  • 2 Някой си

    50 3 Отговор
    Аз не съм го отписал, от списъка на гостите на Нено, сега да го видим каскета, стане ли нещо такова губи говор и картина и даже с обучено ловно куче не можеш го откриеш като се сниши докато премине бурята....
    Ама бурите напоследък много взеха да стават, та да видим.....
  • 3 ПЕНКО

    9 25 Отговор
    НАИМЕНОВАНИЕТО ИЛИАН НЕ ВИ ЛИ СЪЗДАВА АСОЦИАЦИА ЗА -ЛИГАВЧЕ !!! ТОЙ Е БИВШ ВЪВ ВСИЧКО ,НО .НО...-КОЙ ГО ЛАНСИРА В САЙТА ???????
  • 4 Ама разбира се

    25 1 Отговор
    То е ясно като бял ден !
  • 5 абг

    31 1 Отговор
    ми дън би пък министера и бибитчо да са знаели барем за заема, че и за къщата
  • 6 Ама

    39 2 Отговор
    Как всички са с противни физиономии!
  • 7 сггсгс

    43 0 Отговор
    75 милиона хмхмм да не би СГ груп да са някакви производители ! М? На лешояди да се дадът толкова наши пари !
  • 8 Ръмпези

    34 3 Отговор
    САМО ЕДНА ДУМА- БАРСЕЛОНА И БОРИСОВ Е КЛЕКНАЛ...

    Коментиран от #27

  • 9 Аз съм

    40 1 Отговор
    Държавата дава парите на данъкоплатците на частни банки , които после ги отпускат на данъкоплатците с лихва ! Плащаме едни 10-на % върху собствените си пари !!! Найс , А ?

    Коментиран от #17

  • 10 Petko

    42 1 Отговор
    Това е само един обикновен изпълнител, който няма избор. Кучето е заровено на друго място. След десет дена никой няма да си спомня за тези 75млн. А народа като е прос и продажен да гладува.
  • 11 Оня

    12 3 Отговор
    Илиян Василев "експерт" !!!! Не , че не е така това , което казва , ама толкова ли няма други хора , дето да кажат това , което всички отдавна знаят! ЕкспертЕте и плеймейтките у нас по това си приличат ! Никой не знае какво работят тиА.
  • 12 Smael

    17 1 Отговор
    Дано коронавируса им помогне да изнесат откраднотото в отвъдното. Тук немогат да изхарчат всичко.
  • 13 Обективен

    28 0 Отговор
    Ако Бойко даде заден ход на това закъсняло уволнение,ще се окаже,че друг управлява държавата.
    Ще бъде жалко,ако е така
  • 14 Така е

    23 1 Отговор
    тоя нагъл герберист се хвали повече от шефа на СИК,къде е тръгнал не си ли дава сметка че може да свърши като МИШО БИРАТА???

    Коментиран от #28

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Усмивката

    12 1 Отговор
    Ето за това говори Владо Каролев . Липса на експертно начало. В замяна на ленински прокламации.Ако има установени нарушения по служба , не е в ресора на мин , председателя да нарежда. Той може да освобождава министри . И до там.Останалото е дело на прокуратурата. И дали ще бъдат проснати на земята, или ще бъдат учтиво поканение е вече въпрос на времето в което живеем.Ако ме питам мене съм привърженик на първото. но крие известни опасности. Като се вземе в чии ръце е съвременна България
  • 17 Бибитко ББРски

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм":

    ББР е държавна банка, мен. Чети по внимателно.

    Коментиран от #20

  • 18 niko

    8 0 Отговор
    Гарга на гарка око не вади и т.н.-парата управлява БГ
  • 19 Съдията Дред

    6 0 Отговор
    Още вчера в Търговският регистър е подадено заявление за промени в управителният съвет, има един нов член, но кой е сменен, не може да се разбере без електронен подпис. Предпочитам да се огранича с публично достъпната информация. Това противоречи с вчера заявено да ги сменят всичките, най вероятно ще го отнесе само Мавродиев. Интересното е, че вече има дадени указания по заявлението в Търговският регистър, явно в бързането нещо не са догледали.
  • 20 Аз съм

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бибитко ББРски":

    Милионите са отпуснати на сг груп за да изкупи лоши кредити на частни банки . Чети внимателно .
  • 21 Наблюдател

    16 1 Отговор
    Добре го огледайте този по-горе с очилцата ! Изключително добре имунизиран срещу Морал!! Когато го срещне Коронавирус същия бързо минава на другия тротоар!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бивш военнен

    9 2 Отговор
    Тиквуний Барселонски какво стана с къщата в Испания?Аз сто пъти ти казах, че имаш къща
  • 24 Борисов и да размисли

    7 0 Отговор
    тия пеликанчета са изяли дървото, дори и каскета да им обещае, че срещу процент от това в човките, могат да глътнат остатъка.. действай Баце не си сбъркал ... тия те одценяват ... да не кажа че те мислят за тъп
  • 25 Мис Прани гащи Барселона

    3 1 Отговор
    Тиквата е под нивото ми
  • 26 Пажин

    1 3 Отговор
    Прокопиев от години има зъб на Мавродиев. Да не забравяме, докато Стоян Мавродиев беше председател на КФН разкри доста нередности в бизнеса на Прокопиев и подаде сигнали срещу него в прокуратурата.

    Коментиран от #29

  • 27 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ръмпези":

    Радев взе да се кани по телевизията за да се оправдава
  • 28 Може

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Така е":

    Ако беше от бсп щеше да свърши като луканов ама е честен човек на изборите го доказва
  • 29 да се чуди човек

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пажин":

    Какво общо има тук Прокопиев. Нали Б.Борисов сам каза , че не са го заблудили. Ами слушайте лидера си когато говори бе. Прокопиев та Прокопиев.