Last news in Fakti

2 Септември, 2012 22:03 1 134 3

3 млн. безработни във Франция

  • франция-
  • безработна

Френският министър на труда Мишел Сапен призна, че символичният праг от 3 милиона търсещи работа вече е преминат и че безработицата е стигнала 10%, предаде АФП.

Какво ще е равнището на безработицата следващата година ? - Никой не знае. Трите милиона вече са факт – каза министърът по френското радио.

Броят на търсещите, които не полагат никакъв труд, в самата Франция нарасна през юли за 15-ти пореден месец с 41 300 души – това е най-голямото увеличение за последните три години и стигна 2 987 000 души.

Според министъра броят на безработните ще се увеличава и са необходими икономически решения.

Нужен е растеж, за да се създават работни места и за да се води истинска борба с безработицата, подчерта Сапен.  

Нивото на безработицата в страните от Еврозоната през юли достигна 11,3% от икономически активното население, с което е надхвърлен рекордът от юни, съобщиха в петък от пресслужбата Европейската статистическа служба.

Според Евростат през миналия месец в зоната на общата европейска валута е имало 18 милиона души без препитание, което е с 88 000 повече в сравнение с юни. За 27-те страни-членки техният брой е 25,3 млн.

Това е 15-ият пореден месец, в който безработицата е била над 10%.

В рамките на целия Европейски съюз този социално-икономически феномен е останал на нивото на юни - 10,4% от работоспособното население на 27-те страни членки. Най-ниско е нивото в Австрия (4,5%) и Холандия (5,3), а най-високо в Испания (25,1%) и Гърция (23,1%).

Младежката безработица продължава да е проблем за ЕС. За юли близо 5,5 млн. са били без препитание. За Еврозоната техният брой е 3,4 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шести

    0 0 Отговор
    дайте им оръжие

    Коментиран от #2

  • 2 aha

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шести":

    za6to?te ne se buntuvat vzemat socialni pomo6ti,kradat,drogirat se i t.n. vse zabavleniq,za6to da trugvat da vodqt bitki s policiqta ;)
  • 3 Иван Белев

    0 0 Отговор
    2013 щея втасаме със сигурност....даже още от ноември тази година ще започне да се влошава положението...а за франция, испания, португалия и италия какво да кажем-каквито проблеми имаме ние с братята роми, такива си имат и те алжирци, мароканци, сенегалци и цялата африканска сган. не работят и получават пари. и топло на всичкото отгоре