Last news in Fakti

27 Септември, 2012 11:07 1 148 0

Тревожни данни за безработицата в Германия и Франция

  • франция-
  • безработица
Тревожни данни за безработицата в Германия и Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Броят не безработните във Франция през август тази година е нараснал с 23,9 хиляди души, или с 0,8%, достигайки 3,011 милиона. Това показват данните, разпространени от министерството на труда на втората икономика в еврозоната.

Анализаторите, анкетирани от агенция "Блумбърг", очакваха нарастване на безработицата с 30 хиляди. На годишна база армията на хората без работа се е увеличила с 9,2%.

Безработицата в страната е достигнала най-високото си ниво от 13 години насам. Това е резултат от лошата икономическа и социална политика през последните години, отбелязват от министерството на труда. Безработицата расте вече 16 месеца поред.Данните са тревожни, защото ясно показват, че правителството на новоизбрания президент Франсоа Оланд трябва да предприеме бързи реформи на трудовия пазар или рискува страната да изпадне в рецесия.

Подобно е положението и в другия мотор на ЕС – Германия. Броят на безработните се е увеличил с 9 хиляди до 2,91 милиона души. От своя страна експертите очакваха армията с безработни да се попълни с 10 хиляди.

Безработицата в страната расте за шести пореден месец. По този начин безработицата в Германия през септември 2012 е останала на нивото от август – 6,8%, отбеляза „Блумбърг“. 



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА