27 Май, 2020 14:10 2 137 5

Turkish Airlines може да забави доставката на поръчани Airbus и Boeing

  • turkish airlines-
  • полети-
  • boeing-
  • airbus

Авиопревозвачът планира да стартира вътрешни полети на 4 юни, а международни - на 10 юни

Turkish Airlines, която спря почти всички свои пътнически полети в резултат на коронавирусната криза, може да забави доставката на някои поръчани самолети Boeing и Airbus, съобщи изпълнителният директор на компанията. Това предаде Reuters.

Авиопревозвачът планира да стартира вътрешни полети на 4 юни, а международни - на 10 юни. Същевременно авиокомпаниите по целия свят се опитват отново да започнат да изпълняват полети след глобалния спад в пътуванията, причинен от коронавируса.

Изпълнителният директор на Turkish Airlines Илкер Айчи каза в интервю за турския вестник Hurriyet, че въздействието на пандемията върху сектора може да продължи до пет години и че ще отнеме известно време, за да се достигнат нивата на натоварване от 2019-а.

Той допълни, че авиопревозвачът е получил половината от поръчката си за 25 самолета Boeing 787-9, но доставката на останалата част може да бъде забавена. Авиокомпанията води преговори и за приемане на Airbus 350-900. От европейския консорциум също са поръчани 25 самолета, като Turkish Airlines преговаря да приеме само вече построените и да забави останалата част от доставката.

Илкер Айчи заяви, че турският авиопревозвач вече няма да предлага безплатна храна и напитки по време на полети, които са по-кратки от два часа.

Той също така обясни, че компанията ще се опита да запази работните места на всички свои служители, но заплатите трябва да се коригират, за да се подкрепят най-ниско платените.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    3 0 Отговор
    Според заглавието, турските аеролинии ще доставят самолети за Боинг и Ербъс! Поне около 24 май пишете на български, бе!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Хаха

    2 2 Отговор
    Е ти къде видя в заглавието да пише,че турската авиолиния ще доставя самолети за Боинг?
  • 3 Qwer

    0 1 Отговор
    Те пишат на български,но езика е откраднат от българите,затова е не могат да зацепят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хи хи

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Претенции имаш, а пишеш неграмотно,смехурко