Last news in Fakti

1 Юли, 2020 08:37 1 598 4

Криза! Airbus планира да съкрати 15 000 работни места

  • еърбъс-
  • airbus

Компанията обяви, че бъдещето ѝ е изложено на риск, след като коронавирусната пандемия нанесе удар на въздухоплавателния бизнес

Криза! Airbus планира да съкрати 15 000 работни места  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Авиостроителят Airbus представи план за съкращаване на 15 000 работни места, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Компанията обяви, че бъдещето ѝ е изложено на риск, след като коронавирусната пандемия нанесе удар на въздухоплавателния бизнес.

Най-голямата авиационна компания в Европа, която е базирана в Тулуза, обяви, че ще съкрати около 5000 работни места във Франция, 5100 в Германия, 900 в Испания, 1700 в Обединеното кралство и 1300 места другаде в света, като това прави общо 14 000 работни места.

Компанията вече се е договорила и за съкращаване на 900 места в дъщерното си дружество Премиум Аеротек в Германия.

Плановете са предмет на обсъждане със синдикатите.

„Въздушният трафик не се очаква да се върне към нивата си отпреди Covid-19 преди 2023 г. и потенциално най-късно през 2025 г. Ето защо Airbus трябва да вземе допълнителни мерки", се казва в изявление на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летец

    5 2 Отговор
    Всичко е за пари ...
    Са ще чакат държавата да ги подпомогне за да не съкращават хора . Вече почват да заприличват на Българските фирми .
    И те са така . Като не изкарват пари и рекетират държавата да дава народни пари .

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Летец":

    Преди това обаче небрежно забравяш, че същата тази компания внася огромни осигуровки ДОД и данък печалба. Първо дават а след това искат. Най-лесно се гледа в чуждо канче!

    Коментиран от #3

  • 3 Летец

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Аз ако знам че ще ме подпомогне някой ...
    Ще дам всякакви данъци и осигуровки на който иска и който не иска ..
    Тук работата е че са дали ама не са взели и сега искат да вземат на готово :)
  • 4 Иван

    2 0 Отговор
    Извода какъв е? да правим големи фирми и ние да рекетираме, за да не ни рекетират.... Началниците на тези фирми са си добре, взимат си кинтите, дори и да им ги намалят, те пак си остават с 5 коли, лодка и лятна къща на брега на океана. Да...ама в БГ не става. Защото идват и ти взимат всичко, а теб...в затвора, Сърбия или Дубай. Взимат ти 35кг злато и цялата фирма и те пращат по живо по здраво. Положението е безнадежно и точна формула няма. Трябва всеки да прецени какво иска от живота, и да го вземе.....иначе оставаме просто рекетирани и душевно смазани.