Last news in Fakti

13 Юли, 2020 15:26 5 784 14

Ето кой изпревари Уорън Бъфет по богатство

  • уорън бъфет-
  • илон мъск-
  • богатство

Илон Мъск вече е на 7-мо място, а собственикът на Berkshire – на 9-то

Ето кой изпревари Уорън Бъфет по богатство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Илон Мъск изпревари Уорън Бъфет по богатство. Генералният директор на Tesla вече е 7-мия най-богат човек на планетата според Bloomberg Billionaires Index. Състоянието на Мъск се повиши с 6.1 млрд. USD след 11% скок на цената на акциите на Tesla и то вече е 70.5 млрд. USD. Собственикът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет вече е на девета позиция с авоари на стойност 69.2 млрд. USD. За изминалата седмица състоянието му отчита спад, тъй като той даде 2.9 млрд. USD от акциите на Berkshire Hathaway за благотворителност.

Акциите на Tesla поскъпнаха с 500% за последната година, тъй като компанията отчете ръст в продажбата на Model 3. Автопроизводителят може да претендира да бъде включен в индекса S&P 500, което повишава търсенето на акции. За да може да влезе в класацията компанията трябва всяко тримесечие да отчита печалба.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаха

    13 5 Отговор
    То и аз да фалшифицирам изкупуване на акциите ми, за да се вдига цената и аз ще забогатея, винаги е бил скамер още от пп мъскича

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ахаха":

    Абе не знам Мъск какъв бил , ама и ти и групичката анти УМИРАТЕ от яд , хахахаххах !!! Газ пикаете не ами чак по главите ви пада от зор , хахахах !!! Най-добре се скрийте в мишите дупки , че какво още предстои , няма да го преживеета , хахахха !!!
  • 3 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ахаха":

    И това са стари данни от петък !!! Днес скока само за час от отварянето на борсата е над 15 % !! Тоест нови 8-10 милиарда само днес !!!! С тоя темп след месец Безос ще е беден роднина !!!Хахахах

    Коментиран от #4

  • 4 радев

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На какво се радваш не мога да разбера? На парите ама не в твоя ами в чуждия джоб.Какво те топли това? Животът е колело.Вчера си бил милионер утре милиардер а после може да ровиш в кофите!Защо да ме е яд и да пикая газ?
    Парите които изкарвам са ми достатъчни.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "радев":

    Да ти кажа какво ме топли ли , няма да го понесеш , хаха !!! Помниш ли преди 15 години какво имаше Мъск ?? Някакви си 180 милиона !!! И с тия 180 милиона направи Тесла , Спейс Х , Солар сити , щото парите бяха негови , нищо че братовчедите му се водеха шефове и още три компании , за които тепърва ще слушаш !! Ама много !!! Представи си какво ще направи със 100 милиарда , щото толкова ще има съвсем скоро !!! И който си мисли , че ще си ги харчи за живот , както си мечтае Ганьо , мноооого ще има да чака !!! Просто ще разполага със средства за инвестиране , дето примерно стогодишните могат само да мечтаят !!! И което ще ги закопае окончателно !!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 радев

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе мозък тези пари не са ТВОИ.Радваш се на чужди успехи.Идиота се радва на всичко .Каквото и да му кажеш се хили.
    Не ме интересува Мъск.Опааа.Преместих го в другия крачол.

    Коментиран от #10

  • 7 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А ти какво ще направиш с твоите пари след 15 г? Мъск е направил а ти няма да можеш защото нямаш акъл да направиш 2 лв...радваш се на чужди пари докато си чоплиш носа,а от там само сополи ще изкараш нищо друго...за това хората ЩЕ имат коли,а ти само мечти...мечтите са безплатни,споко...
  • 8 ABCD

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "радев":

    Посочи бивш милиардер, който рови кофите. Или само си мечтаеш злорадо?
  • 9 Пешо Тренда

    5 0 Отговор
    Баце има повече Кешовица и злато от тия двамата взети заедно.Мъск и Бъфет са богаташи на хартия.
  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "радев":

    Аха , въобще не те интересува Мъск , кога няма как да плюеш по него , хахахах !!! Иначе така те интересува , че са запенваш като мистър Пропър , хахахах !!! Обаче още една радостна новина по тоя случай ! Тука говорят за акциите на Тесла , а Мъск има само 20% от тях !! Обаче във Спейс Х има 100% и тя още не е на борсата !! Но скоро ще бъде , най-късно до две години , щото ще чакат да завършат сателитната мрежа , въпреки че ВЕЧЕ Спейс Х е най-големия сателитен оператор в света !!!! И всички анализатори предричат оценки от рода на Епъл !!!! Тоест трилиони , най-скъпата компания в света !!! Та както казах , скоро Безос ще е бедняк в сравнение с Мъск !!! Представям си колко "няма да те интересува" тогава , хахаххах !!!!
  • 11 лицето от снимката

    4 1 Отговор
    ОПА РАЗМЕСТВАНЕ ВЪВ ПЛАСТОВЕТЕ ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА Е ЯВЕН НЕ СКРИТ САТАНИСТ И НАЙ ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ТРЪМП,ИЛОН МАСК Е ФАЛШИВИЯ ГЕРОЙ КОЙТО Е ПОДБУТВАН ОТ ЕДНИ ДРУГИ СИЛИ....

    Коментиран от #14

  • 12 ТОЙ Е

    3 0 Отговор
    КОЙ ОСВЕН БОЙКО МОЖЕ ДА Е !?
  • 13 АЙДУК

    3 0 Отговор
    НЕКА СИ ПОКАЖАТ ЧЕКМЕДЖЕТАТА , АМА НЕ СМЕЯТ ЧЕ НАШИЯ ВЕДНАГА ЩЕ ГИ ОПРАЗНИ !
  • 14 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "лицето от снимката":

    лицето от снимката е един от наи-великите умове,особено в икономиката,но не само в нея.човека е на 90 и въпреки това бачка като че е на 30 .отделя огромни суми за благотворителност и живее суперскромно въпреки парите които има.на всичкото отгоре е християнин.