Last news in Fakti

4 Май, 2021 09:03 8 951 8

Уорън Бъфет обяви своя наследник

  • уорън бъфет-
  • berkshire hathaway-
  • наследник

Начело на Berkshire Hathaway ще застане Грег Абел

Уорън Бъфет обяви своя наследник - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway – Уорън Бъфет, обяви своя наследник. Това е сегашният вицепрезидент Грег Абел. „Директорите се съгласиха, че ако нещо се случи с мен днес или утре, то ръководството ще се поеме от Грег“, каза 90-годишният милиардер.

Абел е на 58 години. По думите на Бъфет, неговата възраст е сред факторите, който е бил ключов при одобряването на кандидатурата му.

През август 2020 г. предприемачът и филантроп Уорън Бъфет навърши 90 години. През последното десетилетие той влиза в ТОП 3 на най-богатите хора на планетата. Едва през 2019 г. падна до 4-та позиция. Тогава състоянието му възлизаше на 67.5 млрд. USD.

През 1965 г. Бъфет придоби контролния пакет акции на близката до банкрут текстилна фабрика Berkshire Hathaway и я превърна в холдинг, управляващ активите на компании, работещи в различни сфери. Към 2020 г. техният брой е над 60. Тук влизат водещи американски банки и производители на техника. На фона на преклонната си възраст медиите изразяват различни предположения кой ще смени Бъфет на ръководния пост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 2 Отговор
    Как така преклонната му възраст. На дедката му остават поне още 15г живот, в които ще твори още чудеса. А вие защо още не сте написали за баш филантропапа, чичо Били, че се развежда с Мелинда? С тази новина трябваше да ви почне вторника.

    Коментиран от #3

  • 2 Бизнесмен

    12 2 Отговор
    Ако това беше в България,
    Управителя , щеше задължително да е ,
    някое от децата му, или внуците ?
    Или "жената", която е "Връзките с Обществеността"?
    Има разлика, кой как прави и вижда бъдещето в бизнеса ?
    Но и за това е един , от най-успелите американци?

    Коментиран от #8

  • 3 ИДилема

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Защото се чудя , сега като чета ,
    какво е дал Бил Гейтс на България?


    Развода му явно е по взаимно съгласие
    и там тръпка , едва ли може , вече да има?
    Нека си позволят ,някои други "ценности"!
    Които заедно не могат!
    Има неща, които и с пари не стават?
  • 4 Гост

    8 0 Отговор
    Уорън Бъдат държи 50 процента от фондацията бил и мелинда гейтс. Да се знае.
  • 5 Професора

    11 6 Отговор
    Бъфет натрупал милиарди от спекола на фондовата борса, оставил милиони хора без работа типичен капиталист за който само печалбата е от значение!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Професора":

    Май нищо не знаеш за г-н Бъфет и стилът му в инвестирането.
  • 7 2121

    7 1 Отговор
    Евреин ли е Бъфет?Евреите управляват сащ и държат цялата власт в ръцете си/т. е. основните 16 корпорации/.За Бил Гейтс и Мелинда знаем,че всичко е нагласено, за да плащат по-ниски данъци.Всички евреи са мошеници,и обикновено оставят без препитание много работници в сащ .Няма да се учудя,ако броженията, убийствата на негри са предизвикани от евреи/богатите корпорации/с цел да печелят пари.На евреина само пари са му в главата.Те подтикват много глупавите и неграмотни американци да се бият по света и в страната.Затова българите ,никога не са и не вярват на евреи.
  • 8 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бизнесмен":

    щяха отдавна да са му прибрали фирмите мутрите от герб