12 Март, 2021 14:00 7 457 28

Субсидиите, третият пол и спортистките от ГДР

  • субсидии-
  • еврофондове-
  • строителство-
  • спортистки

Модерна вакханалия в крак с най-добрите практики

Кой кой е и кой кого в горещите сцени? Различно е. Подкрепя се разнообразието. И толерантността. От едната страна имаме той, тя или то – възложителят, държавата, правителството, от другата също – строителят, фирмата, дружеството. 3 пола от едната страна и три от другата. И се омешват, както дойде. Модерна вакханалия в крак с най-добрите практики. Хубаво е. Fantastisch. Няма да ви кажа откъде я знам тази немска дума и ми се иска да не се палим на тема трети пол.

Ние традиции с третия пол си имаме - когато кандидатствах в университет имаше официално три пола - мъже, жени, донаборници. Не ни позволяваха да се самоопределим – писаха ме трети пол. Никаква свобода, нямаш право на мнение, а полът ни го сменяваха единствено в армията. Аз минах леко - във ВВС, докато в строителни войски операциите бяха по-тежки - примерно надуване с компресор. Още едно доказателство, че стане ли въпрос за строителство и нещата загрубяват. Та внимавайте със строителите – корави мъже (или там както се самоопределят), които ако им дадеш задача действат без да мислят много, много.

По това време в МОК дискриминацията беше още по-сериозна – имаше състезания само за два пола и олимпийският отбор на ГДР жънеше златни медали при жените. А какви жени бяха само - взимаш си такава и ни куче ти трябва, ни СОТ.

Субсидиите, третият пол и спортистките от ГДР
Снимка: Bundesarchiv, Bild

Голяма работа са немците – не е важно какво се случва, важното е документите да са наред. Харесвам ги, особено чувството им за хумор – развива мозъка. Прочета немски виц и почвам да мисля какво е смешното, после пък почвам да мисля какви са пък тези хора, които се смеят на това... Британците главите ги заболяха да търсят забавното в немския хумор и напуснаха ЕС. Ние обаче ги разбираме шегите с еврофондовете – пуснат някой милиард и потъне. Пуснат повече да видят дали ще потъне – пак потъва и се превиват от смях. Я, тия българите направо машини - по-добри от олимпийския отбор на ГДР що се отнася до оформянето на документи. Мислиш си, че нещо е макет или декор, а то изрядна документация за сграда, съоръжение, магистрала...

-----------------------

Иван Кирмин има над 25-годишен опит в сферата на строителството на жилищни, обществени и промишлени сгради и съоръжения. Управлявал е процеси във всички фази на строителните проекти – предпроектни проучвания, проектиране, финансиране, строителство, продажби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    13 3 Отговор
    Много хормони много химия в спорта на ГДР
  • 2 3,14К

    25 2 Отговор
    В Норвегия 7% са асматици, а в отборите по биатлон и ски бягане са 100%. Нестават за донаборници, но и тях няма кой да ги победи.
  • 3 Сандо

    32 8 Отговор
    Що за глупости е написал тоя строител?Да не му е паднала тухла върху главата?

    Коментиран от #20, #25

  • 4 Сандански

    35 6 Отговор
    До автора на статията! Надуването с компресор не беше в строителни войски, а в кашишки то поделение в Сандански. Това се случи през зимата на 1991 г. Колкото до плувкини те на ГДР, те тренираха и в Сандански, за разлика от Вас, много младежи по онова време, включително и аз съм имал контакт с тях и мога да кажа, че бяха мнооого женствени готини. Така, че ИЗМИШЛЬОТИНИ можете да си пишете, колкото си искате.

    Коментиран от #11, #13, #18

  • 5 Трънски трол

    14 3 Отговор
    По нашио край ако първио пол не бие вторио пол, значи е от третио пол. А инж. Кирмин продължава упорито да бяга от темата за набивните пилоти отзад.....
  • 6 пенсионер

    7 6 Отговор
    кирмин, бегай за направление !
  • 7 Любо Батерията

    4 1 Отговор
    В нашето ГДР (Горно Драглище, разложко) пилотите не се набиват, а се нафпават.

    Коментиран от #9

  • 8 Трънски трол

    11 3 Отговор
    За ГДР-спортистките на знам. Но знам от сигурен източник, че когато Кака Стефка Костадинова е зазобвала за състезание дори борците са бегали да се крият, щото завличала който и попадне в сценарии на брутален германски фантастиш...
  • 9 Трънски трол

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Любо Батерията":

    И затва не са пилоти, а нафпавоци...
  • 10 Запознат

    9 3 Отговор
    Инж. Кирмин да обясни откъде черпи вдъхновение да принизява германския бит и култура, за сметка на британската. Дали това не е свързано с лична неудовлетвореност и нежелание да се спазват правилата, за сметка на фетишизираме на т.нар англо-саксонски "свободен пазар". Личи явното повърхностно разбиране на автора за за същността и на двете култури

    Коментиран от #27

  • 11 Браво

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сандански":

    А бе вие в Сандански сте машини - всичко под ножа. Или по-скоро на копието. И през компресора:)
  • 12 Касаматис

    5 3 Отговор
    Като ти скочат няколко стари войници скачаш и ти и те повече не скачат.Изпитано.Пречуквам без да ми мигне окото.Палета нещастни.
  • 13 Абе брачет

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сандански":

    Ти бил ли си войник и въобще къде при кашиците си видял циганин

    Коментиран от #22

  • 14 Владо Шофьора

    5 3 Отговор
    Отлична статия инж.Кирмин.
    Кристин Отто ми е любимия спортист,но дори той не смееше да се изправи срещу Таню Дангалаков и за това се състезаваше по гръб ,делфин и кроул.Жабешката нямаше шанс срещу Дангалаков.
    Използвам възможността да обява пред сериозната ви аудитория ,че давам под наем пилотонабивна машина и моля който има интерес да ме търси в асфалтова база Ботунец.

    Коментиран от #15

  • 15 Али Муса Тупев

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Владо Шофьора":

    Имам интерес.
    Моля да споделите колко KNM е въртящият момент на блока при хидравлично налягане от 350 бара и каква е концепцията за разполагане на противотежестта?

    Коментиран от #17

  • 16 Мичман школник

    7 0 Отговор
    Преди 89 -година какви жени идваха тук от ГДР, нямаха нищо общо със сегашните силиконови красавица. Бяха естествени и ще натъртя на думата, бяха жени в буквалния смисъл на думата. А иначе като спортистки всички си ги спомняме Катарина Вит и още да не изброявам.

    Коментиран от #28

  • 17 Владо шофьора

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Али Муса Тупев":

    .Подобна информация мога да предоставя само при интерес за покупко продажба след преведен аванс.Машината е родно производство 1973.До 1989 не е използвана .90 те години е работила доста активно .В новото хилядолетие постига впечатляващи резултати.При интерес може да се срещнем в Ботунец на спирката на 69 в заведението При жълтия кош.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Врачка

    7 0 Отговор
    На Еропейското по плуване в София ГДРейския отбор както винаги се представи много силно но журналистите попитаха треньора им защо гласовете на момичетата не са женствени.А той отговори,че са дошли да плуват а не да пеят.
    А балета на ГДР нямаше равен
  • 20 Бай Шиле

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Ако е тухла нямаше да има такова поражение.Цяла стена е паднала по главата му.
  • 21 КГБ

    0 1 Отговор
    А бе къф е тоа екземпляр бе?
  • 22 Сандански

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Абе брачет":

    Две години, брат’чед! Това бяха учения: батальонни, дивизионно, армейско, ЩИТ...... обр да не бяхме модерна армия, ама службата си я гонехме. Ама това с компресора не го направиха цигани, за съжаление....
  • 23 Kумчо Вълчо

    3 2 Отговор
    Не е нормално когато изглупели и изкуфели старци започнат да публикуват.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 висок

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Не само тухла му е падала на главата, ами и той е падал от скелето на главата си!
  • 26 Мунчо

    1 2 Отговор
    Като чета какви си ги писал се съмнявам, че ти се е разминало "леко" във ВВС.
  • 27 Трънски трол

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    Инженер Кирмин нема да обясни, понеже той не черпи. Религията на годечки съботянин му забранява.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.