Last news in Fakti

20 Юни, 2021 18:53 3 476 34

"Артекс" организират протест пред МРРБ

  • артекс-
  • златен век-
  • кв. лозенец

Не жертвайте бизнеса заради политически амбиции, призовават от компанията

"Артекс" организират протест пред МРРБ - 1
Снимка: Артекс

Протест на "Артекс" ще се състои на 21 юни 2021 пред сградата на МРРБ в София. Той ще започне в 8:30 ч. Причината е, че компанията настоява да дострои сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец".

През цялата си близо 30-годишна история ние от АРТЕКС винаги сме уважавали върховенството на закона, съобразявали сме всяка своя дейност с изискванията му и сме превърнали безусловното придържане към етичните бизнес стандарти в своя корпоративна ценност. Това е и причината никога да не сме получавали нито лев от обществени поръчки, от европейски, държавни или общински фондове.

Инвестираме в най-добрите стандарти за качество и не правим компромиси с ценностите си. Затова клиентите ни се множат и АРТЕКС е безапелационен лидер в строителния бранш в България. Построили сме повече от 65 обекта, отличени с десетки първи награди в националния конкурс "Сграда на годината" и влагаме иновативни и съвременни технологии и подходи в изграждането на домовете на бъдещите поколения. Гордеем се с постигнатото и с това, че можем да осигурим работни места и прехраната на стотици български семейства! Вярваме, че препятствията са само част от пътя към успешното реализиране на един от най-смелите ни проекти – сграда „Златен век“.

Ние не участваме в политиката и не желаем да ни превръщат в заложник на политически интриги и междуинституционални противоборства. Намираме за недопустим институционалния тормоз, на който бяхме подложени преди две години. Съдът отмени незаконосъобразната заповед на ДНСК за спиране на строежа и постанови, че нашата сграда отговаря на всички нормативни и технически изисквания. Нещо повече - два съдебни състава изрично потвърдиха в мотивите си към съдебните решения по казуса, че Разрешението за строеж на сградата "Златен век" ще бъде валидно най-малко до 19.11.2022 г!

Сега, когато след цели две години незаконно спиране на строежа, строителството беше възобновено, отговорните институции отново се готвят да се поддадат на силния политически натиск и да издадат поредния незаконосъобразен акт за спиране на строежа. Отказват да чуят нашите правни аргументи, но което е по-страшно - отказват да зачетат изводите, направени от българския съд по въпроса за валидността на разрешението за строеж.

Няма да търпим нова проява на административен произвол и няма да се поколебаем да защитим конституционните си права с всички законови средства. Решени сме този път да потърсим правата си по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Нашият протест не е политически, ние не искаме оставки и не се вълнуваме от едно или друго персонално назначение. Днес протестираме, защото настояваме да се спази законът и да се уважи решението на съда! Защото искаме да построим сградата "Златен век", за която имаме валидно разрешение за строеж! Защото се надяваме, че все още не е късно компетентните органи да преосмислят позицията си и да вземат мъдро, правилно и отговорно решение по случая! Защото искаме стабилна и предсказуема бизнес среда, основана на принципите на правовата държава!


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    54 8 Отговор
    И как "Артекс" спазват законите, след като строят с изтекли разрешителни, т.е. без разрешителни или това е НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО!

    Коментиран от #11, #26

  • 2 Рекета

    33 9 Отговор
    Явно не са платили там където трябва или отказват да платят. Така стават нещата в България, плащаш и правиш това, което искаш.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Златнитете

    41 2 Отговор
    Всички нагльовци решиха да правят протести сега, добре им беше в Мутростан, а сега не е.
  • 5 Тошо

    39 4 Отговор
    Тежко им на тия нещастници , долепени в подножието на тая кула !
  • 6 Бамзе

    24 7 Отговор
    И като го оставят недовършено , по добре ли ще изглежда ? По красиво ? Или трябва да се довърши или да се събаря и разчиства тотално. И без това много строежи стоят недовършени или сгради изоставени .
  • 7 Баш Бащицата

    27 2 Отговор
    Нагледци! Всички знаем как стават нещата в България. Най-малкото да хванат и да измерят разстоянието от хотел Кемпински, сега Маринела, до тяхния небостъргач. Колко е? Е, не е ли малко или в изкривени огледала да я гледаме, че да се ядва?
  • 8 живял в

    23 2 Отговор
    златния им век: Артек според мен са сбъркали името на сградата тотално.
  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    31 3 Отговор
    Стана модерно всички престъпници да правят протести!
  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    35 4 Отговор
    Вземете Цвъки, Цецка и всички останали на които подарихте апартаменти и ги сложете най-отпред!
    Авантата свърши, следва събаряне!
  • 11 Другия с коня

    3 26 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Този строеж,а и не само той поема продукцията на цялата строителна индустрия - бетон,арматура,тухли,дограми,транспорт,всичко по Довършителни работи и обзавеждане...Хиляди работни места...Това са милиони Инвестиции....Спрете се!!!!

    Коментиран от #17

  • 12 8384о5

    21 5 Отговор
    събаряй да се научите че законите са за всички
  • 13 Строителната

    18 2 Отговор
    мафия в действие.В тази държава има закони.Политическите ви чадъри трябва да ги отнесе правосъдието.Но понеже то липсва на 11.06.ще го върнем с ГЛАСУВАНЕ.
  • 14 ЛЕРИН

    21 2 Отговор
    Много сте принципни и независими от политици, що тогава продадох те на цецо крадеца кв/м по 450 евра хахаха

    Коментиран от #19

  • 15 ЛЕРИН

    12 3 Отговор
    Продължавайте в същия дух и за обикновените хора, но те закони във ваша полза не могат да приемат, нали :)
  • 16 ЛЕРИН

    19 3 Отговор
    Сега със собствени средства да я бутнат и на нейно място за сметка на артекс, детска градина или градинка.

    Коментиран от #28

  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    И за подаръци на корумпирани властници!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЛЕРИН

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Квиневра вееее":

    Що не се ши*аш
  • 21 ДНСК

    4 1 Отговор
    На ул. "Хага" СО р-н "Лозенец" има строеж с Разрешение за строеж без да има канал?
  • 22 Бай Шиле

    3 1 Отговор
    Ами ще протестират,ми.При Бойко,Цецка и Цецко не протестираха.
  • 23 кирил чуканов

    1 10 Отговор
    Спирането на строежа на Златен Век е удар срещу прогреса в науката в България, преди всичко! В тази сграда щеше да бъде монтират първия в света квантов, безгоривен генератор на енергия от д-р Кирил Чуканов. Уникален шанс за Родината беше пропилян. Още не е късно да се поправи. Както винаги е ставало в България преди, завистта и неоценяването на научните възможности на българите са в основата на сегашното трагично състояние на икономиката и науката.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "кирил чуканов":

    Че какъв е проблема този уникален за науката и човечеството генератор да бъде демонстриран на друго място! Как така САЩ не са заляли страната си с такива генератори перпетум мобиле, след като е техен гражданин? Спирането на строежа на Златен век е удар не срещу науката, а срещу корупцията!
  • 25 Изтриха ми коментара

    1 2 Отговор
    Защото описах как ме изгониха от община ст.загора защото проекта ми е прсрочил един ден за следваща презаверка.СВОБОДНАТА МЕДИЯ ФААААК ти
  • 26 Аз Човек

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Ти какво постоянно драскаш глупостите си знаеш ли имаш ли документи спри се АНТИ българска си с тази омраза вредиш на себе си банална си
  • 27 Аз Човек

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "кирил чуканов":

    Тези всичките които тук крещят задавени от злобата си от омразата и са пълни некадърници завиждат на успелите и да знаят Антита така България не се развива но къде у вас сиво вещество

    Коментиран от #29

  • 28 Отговори

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЛЕРИН":

    Да те викат да помагаш при Бутането а Умник
  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Аз Човек":

    А ти чувал ли си някога за закона за запазване на енергията?
  • 30 мдааа

    1 0 Отговор
    да протестират пред апртамента на Цвъ Цвъ.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 проф. Мусман

    0 0 Отговор
    Много взеха да им растат рогите на БКП-номенклатурните некадърни селски архитекчета! Ocpaxa София и я превърнаха в 4-разряден град-кeнeф от селски тип! Напълниха я с разни селски нискочели каруцари, мутри, мутреси, копои, гавази, кочияши, джандари, фатмаци, фуражки, лапази, теляци, масажисти, ..... и всякакви крадливи човекоподобни, напъхани в маркови костюми и тоалиети! Искат да си избиват комплексите за малоценност, гледайки на софиянците отвисокото на грозни, нефункционални и неподлежащи на поддръжка и ремонт небостъргачи! Събаряй до основи и нов строеж до 20 м височина (максимум 6 етажа), както е по Плана "Мусман" от 1930-те!
  • 34 селтак

    0 0 Отговор
    Е за тва най големите забележителности София ше си останат градската баня и джамията на ценнтъра!