Last news in Fakti

29 Юни, 2021 13:11 1 347 6

Камарата на строителите подкрепи "Артекс" и "Златен век"

  • камара на строителите-
  • артекс инженеринг ад-
  • златен век

Разнопосочните решения на българските институции са тревожен сигнал за нарушаване на бизнес климата и развитието на сектор „Строителство“

Камарата на строителите подкрепи "Артекс" и "Златен век" - 1
Снимка: БГНЕС

Камарата на строителите в България като официален представител на българските строителни фирми и независима професионална организация, призвана да подпомага и поощрява предприемаческата инициатива на своите членове, както и да съдейства за подобряване на стопанската им дейност и конкурентоспособност, изразява подкрепа към „Артекс Инженеринг“ АД и проекта „Златен век“. Това съобщиха от Камарата.

Ето какво още казват те:

Нашето разбиране е, че държавните и общински институции, на които по закон са възложени функции, свързани със строителния процес, са длъжни да действат законосъобразно, добросъвестно и компетентно при изпълнение на нормативно определените им правомощия. Проектът „Златен век“ е на такъв етап на строителство, който предполага, че всички обстоятелства, свързани с неговото изграждане е трябвало отдавна да бъдат изяснени.

Разнопосочните решения на българските институции са тревожен сигнал за нарушаване на бизнес климата и развитието на сектор „Строителство“.

Нашето категорично мнение е, че в този момент и занапред меродавни следва да бъдат решенията на българския съд.

Апелираме компетентните органи при взимане на отговорни решения да съблюдават принципите на правовата държава, да създават предпоставки за установяване на добър бизнес климат, разкриване на нови работни места и стимулиране на модерното развитие на градовете при спазване на европейското и национално законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2122

    22 2 Отговор
    СТРОИТЕЛНА ТА МАФИЯ
  • 2 Бизнесмени

    20 3 Отговор
    Какъв сектор "Строителство", че не разбрах? Какъв бизнес, каква Камара? Без далавера с държавата ще фалирате тутакси!
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 2 Отговор
    РЕКЕТЬОРИ ТАКИВА!
  • 4 Иван

    1 3 Отговор
    Не мога да разбера какъв проблем е тази висока сграда ми вижте Истанбул колко високи сгради има и офиси и жилища ама тука неможе щото някой ще остане прецакан Ами такъв е живота понякога те и прецакват
  • 5 Тука некадърниците

    2 2 Отговор
    мразят всеки, който е направил или прави нещо. Много лош материал.
  • 6 артекс

    1 1 Отговор
    синоним на крадец и мошеник!