3 Юли, 2021 15:36 6 113 71

Защо стоките няма да поскъпнат след влизането в еврозоната

  • валутен борд-
  • евро-
  • лев-
  • еврозона

Хампарцумян: "Еврото или лева са само измерители на нашия икономически успех и неуспех"

Защо стоките няма да поскъпнат след влизането в еврозоната - 1
Снимка: Shutterstock

Неминуемо първата асоциация при споменаване на влизането на България в еврозоната е повишаването на цените на стоките и услугите. Гражданите трудно могат да бъдат убедени в това, че влизайки в магазина хлябът, който досега е струвал 2 лв. ще стане 1 евро, а не 2 евро. Финансистите обаче се придържат към икономическата логика и отговорно твърдят, че поскъпване няма да има. Според последните, дали става дума за евро или за лев, то това е само "измерител" на икономическия успех или неуспех. "Колкото по-добре се развива икономиката и имаме доверието на нашите колеги и партньори в еврозоната, толкова по-лесно и бързо ще стане", казва Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите.

Според него на ниво физически лица и компании ние сме приели съществена част на това да бъдем в еврозоната. "Когато се приеме еврото ще има позитивни ефекти – ще се намалят транзакционните разходи на компаниите, няма да се превалутират неща, това са разходи, които тежат", уточнява банкерът.

"Най-опасно е да не изпаднем в ситуация като Шенген, когато техническите критерии са изпълнени, но политическите и репутационните ни пречат да влезем вътре. Преходният период за присъединяване е там, където валутите са с плаващи курсове. Нашата е фиксирана от 20 и няколко години, ние в момента сме в преходния период", обясни Хампарцумян.

Дали ще свикнем с еврото и колко бързо ще стане това е въпрос на време. Факт е обаче, че някои стоки като например жилищата, автомобилите и някои други инвестиционни стоки от години са в евро.

"Минимален е рискът да се вдигнат цените при приемането на еврото. До голяма степен, ако някой посегне на цените, конкурентите ще реагират. Един бърз преход би помогнал да се минимизират такива ефекти, защото хората просто могат да откажат да купуват стока или услуга, която някой е направил много скъпа", казва Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    63 8 Отговор
    Ха дано , ама надали‼️
  • 2 Парите на Такива, като Левон са в Евра

    69 3 Отговор
    По Овшорки и Банки по света!! Никой не вярва, на Левон Наглеца
  • 3 Читател

    53 2 Отговор
    Може да отложа купуването на кола, но ще трябва да ям... И точно там ще ме стегне чепикът.
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    94 12 Отговор
    Стига сте лъгали като дърти цигани!
    Стоките ще поскъпнат и още как, да не кажа двойно!
    Справка - цялата еврозона.

    Коментиран от #15

  • 5 Загрижен

    84 5 Отговор
    "Минимален е рискът да се вдигнат цените при приемането на еврото. До голяма степен, ако някой посегне на цените, конкурентите ще реагират"
    Какви конкурентни, бе? В България всичко се решава тайно и в съглашение. Казват му картел, ама бил трудно доказуем... Имаме и десетки комисии, които следят за това, ама освен, че взимат едни пари за лудо, друго не вършат.
    Хампарцумяне, а ако поскъпнат, лично ти ще се покажеш ли пред хората да си скъсаш дипломата? За един приятел питам..

    Коментиран от #45

  • 6 пешо

    61 1 Отговор
    "казва Левон Хампарцумян"

    е, щом тоя казва, ясно! образец за почтеност! ***!
    фЪктите, не ставайте смешни, бре! една германия пропищя навремето при замяната на марките с ойро, вие за територията ми пишете небивалици!
    а самите вие... "вервате" ли? или ги пущате тия по поръчка, за да острижат стадото по-лесно?
  • 7 Охо Бохо

    50 1 Отговор
    За Хампарцумян сигурно няма да поскъпне, но за бедняците ще е мъка, ние сега едва погасяване сметките, а после ще вием на умряло. Има да почакате да се раждат българчета, от българския етнос.
  • 8 zeus

    58 2 Отговор
    А защо лъжете, я вижте какво се случи с цените в страните, които последни приеха еврото?
  • 9 Глупости..ще поскъпнат!!

    35 2 Отговор
    Инфлацията е в световен мащаб...олиото..беше 2 долара..вече гони 4 долара и с другите продукти ще стане същото 😇
  • 10 Перо

    44 2 Отговор
    Когато Гърция влезе в еврозоната,цените на всички стоки бяха закръглени на горното ниво и това се отрази на доходите на всички. Имаше стихийни протести! Сигурно и тук ще стане така. Това действа като общо увеличение на всички цени,без да се пипат доходите.

    Коментиран от #13

  • 11 Плюс-минус

    43 3 Отговор
    Ха ха ха! Паднах от смях!
    Съдбата направи така, че бях в Италия малко преди да заменят лирите и малко след като ги замениха с евро......
  • 12 Hess

    47 4 Отговор
    Лъжи,лъжи и пак лъжи на един еврейски лакей!Един ден всички ще отговаряте мизерници долни!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дельо Хайдутин

    51 2 Отговор
    Бях във Франция като въведоха Еврото и там поскъпна всичко.
  • 15 Стив Ханке

    58 3 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Аз съм " бащата на валутния борд"!! Български народе!! Не се поддавай на внушенията на " европейските" корумпирани крадци!! Държавите с най-висок стандарт на живот / скандинавските/ запазиха националните си валути! Въвеждането на еврото ще доведе до ОБЕДНЯВАНЕ на обикновеният българин!! Затова : РЕФЕРЕНДУМ!!!!
  • 16 провинциалист от провинция Тракия

    13 5 Отговор
    Несъмнено отказът от ваксинация ще повлияе на цените при преминаване към еврото.
  • 17 Левон Лъжеца!! Този измамник никой не

    36 2 Отговор
    Му Вярва за нищо, каквото ви говори, значи ще се случи точно обратното!! Лъжец от много, висока класа, лъжец!!
  • 18 За овце

    23 3 Отговор
    ААА, щом арменеца, работещ само като член на борда на директорите предимно в държавни банки го е казал, вЕрваме му🤡🎃🐑.
  • 19 До ХамПръЦонян

    54 3 Отговор
    Защо Полша, Швеция и др. НЕ искат въвеждането на Е? Какво ми пука че ще се намалят трансакционните разходи на чуждите фирми които НЕ ни заплащат като работещите на Запад? България НЯМА да може да тегли заеми с намалени лихви като Западните страни а ще е задължена да тегли само от ЕЦБ. И как ни виждаш с пенсии от 150-250 Е. като цените на дребно са по-високи от средно-европейските. Хампи на теб колко ти е заплатата че заблуждава хората.
  • 20 Запазване на лева!! Като Скандинавците!!

    30 4 Отговор
    Останалото е измама на тези които, крадяха и имат сметки в Овшорките, и Банки извън България!!! Референдум!!!
  • 21 Gen Gurko

    24 1 Отговор
    ъНие сме си и сега с евро практика и няма нужда да си сменяме валутата. Особено без референдум по този въпрос. На който пък аз лично ще гласувам против
  • 22 Брокер

    35 5 Отговор
    ами то минавката започва с курса 2лева към 1 евро,човек има десет хиляди лева после с еврото ще има наполовина по малко петхиляди в евро а цените същите дори и по високи,работещите на запад дето имаше лаф там да ги печелиш тук да ги харчиш ще се промени спечелени хиляда евро на запад тук пак ше са толкова НЕ НА ЕВРОТО В България.
  • 23 Видими резултати

    38 1 Отговор
    Няма как след като и сега са по-скъпи. Много ми е чудно как соево мляко в Лидл във Франция с техния висок стандарт е 1 евро, а тук е 3 лева и чат пат намалено на 2. И качеството знаем как тук е друго. Ама мишкувате и им робувайте! Те много добре знаят какво е тук. И ако тук сме добре, кой ще им слугува там? Ако имаме производство кой ще им купува боклуците?

    Коментиран от #25

  • 24 Прост народ, слаба държава

    28 1 Отговор
    Те сега поскъпват нещата, в Гърция свинското е по-евтино, както и много други неща. В момента съм тук, виждам цените, правя снимки, защото ще има тролове, които няма да повярват..

    Коментиран от #41

  • 25 оня с коня

    5 30 Отговор

    До коментар #23 от "Видими резултати":

    За да аргументираш Неприязънта си към Еврото,даваш някакъв Пример с цената на някакво Соево мляко във Франция и У нас,но НЕ посочваш дали Двата Артикула са от Една и съща Марка,както и Грамажа и Обема.Отделно пък дали Френския Продукт дали към момента на Ценовата ти "Проверка" не е бил ПРЕОЦЕНЕН!И понеже се тревожиш че "ако сме добре,Кой ще им купува Боклуците" ще обясня:ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА има 2 Групи хора- Едните да купуват Квалитетни стоки и Други- да консумират Боклуци,като Втората група е Несравнимо по-голяма от първата.Не че това Инфо ще те стопли,но е добре да го знаеш и по-важното:ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯШ и да плещиш Глупости на Обществени места!:)

    Коментиран от #27

  • 26 Наркос

    18 2 Отговор
    Гърците друго разправят... даже реват от яд след еврото и искат да излезнат от ес
  • 27 5ко

    20 2 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    Престани да ръсиш глупости. Нарочно ли го правиш или по лично убеждение? Ако е второто, Господ да ти е на помощ. Бях в Германия когато въведоха еврото. Обедняването беше в пъти. Смятай: един хляб ако е 1марка стана 1 евро.При заплата от 2 000 марки - 1 000 евро. Мошии при обмяна на спестяванията. и тнт. Друго - цените тогава и сега там са по - ниски от тука. За качеството да не говорим, на всичко. Не може и да се сравни.
  • 28 ЛЛЛ

    18 1 Отговор
    Не разбирам защо не си запазим собствената валута като Унгария например. Колкото дали ще поскъпне живота като въведем еврото смятам че ще поскъпне, но то и сега след вдигане на ток, газ, парно и т.н. със сигурност ще поскъпне. Сега се чудят и как да се вдигнат данъците така че и без евро все си поскъпва живота в България
  • 29 Павел пенев

    19 1 Отговор
    Слушайте този арменски измамник и не ви трябват никакви икономически познания.
  • 30 СИИИИИИИИИИИИКИ ЩЕ СТАНЕМ

    20 3 Отговор
    ДВОЙНО ПО БЕДНИ...
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 2 Отговор
    Влезне ли еврото,тежко ни и горко
  • 32 Всичко тече, всичко се променя

    12 1 Отговор
    Едно е да се каже сега, друго е да се види, когато стане. От практиката до сега - поскъпване винаги и където и да е станало преминаване. Англичаните не си смевиха националната валута, напуснаха ЕС, обратно на казваното във възход, но защото са УМНИ. Ние, овци в ЕС. Кой го казва, Аврам? Не Хампарцумян: "Еврото или лева са само измерители на нашия икономически успех и неуспех".
  • 33 :D :D :D

    13 1 Отговор
    Какво значение има като всичко друго поскъпва от други фактори. Ето сега парното е с 20% по скъпо в евро.А още не сме минали на него :D
  • 34 Ичко

    9 2 Отговор
    Колкото влезнахме в Шенген толкова ще сме и с евро. Де факти ние и в ЕС не сме
  • 35 кикирикииии

    7 1 Отговор
    Ще ни връщат май на село.
  • 36 no name no face no number

    0 3 Отговор
    Какво да кажа евала на Азарбейджан
  • 37 Бьлгария

    14 2 Отговор
    Не искам да сравнявам с други страни но ако бг племе ЕВРО ПРОСТО загиваме като нация
  • 38 яко ни лъжат

    11 3 Отговор
    ТОЯ ПИШМАН БАНКЕР КОТО Е ХИМИК ПО ОБРАЗОВАНИЕ ,МНОГО ЯКО ВИ ЛЪЖЕ. ЦЕНИТЕ ЩЕ СКОЧАТ 500% А ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ ПАДНАТ 500%. КАТО СЕ НАЛОЖИ ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО. ИНФЛАЦИЯ 1000%. ЯКО ВИ ЛЪЖЯТ,МНОГО ЯКО.

    Коментиран от #39

  • 39 МАМЯТ ВИ

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "яко ни лъжат":

    Банковата система отчете 30.5% ръст на печалбата си през първите пет месеца на годината. Към 31 май 2021 г. тя е 622 млн. лв. - със 145 млн. лв. повече от отчетения резултат за първите пет месеца на предходната година, съобщи БНБ.
    Причина за подобрения финансов резултат са най-вече по-големите приходи от такси и комисиони в сравнение с миналата година, показват данните на БНБ. Освен това са намалели и разходите за обезценка на евентуални лоши кредити.
    Нетните приходи от такси са нараснали с 18%, показват данните на БНБ. По това перо банките са събрали от клиентите си 558 млн. лв. за първите пет месеца на годината, при 476 млн. лв. през 2020 г. С постоянно повишение на таксите от няколко години насам банките се опитват да компенсират намалялата печалба от ниските лихви по кредитите. През последните 12 месеца обаче търговските банки предприеха рязко увеличаване на таксите за обслужване на гише и на разплащателните сметки, увеличени бяха и таксите за ползване на банкомати и банкови карти.
    В същото време доходността на банките от лихви е почти на нивото от миналата година. Към 31 май 2021 г. по това перо банките са получили нетно 1.115 млрд. лв., докато през миналата година сумата е била 1.080 млрд. лв. (3% ръст).
    Освен ниските лихви на този резултат влияе и въведения заради коронавируса през април 2020 г. частичен мораториум върху кредитите. Към края на май са отсрочени заеми за общо 9.66 млрд. лв. От тях 7.548 млрд. лв. са на фирми, а 2.112 млрд. на до
  • 40 Банкера

    18 2 Отговор
    Как лъже и какво няма да ви каже Хампарцумян.
    Основният проблем на еврото е механизма на емисия, която е само като заем срещу частен кредит. Затова цялата принадена стойност се превръща в дълг към ЕЦБ, което продава всичко, освен това което вече е съществувало в България на ЕЦБ. Имоти, земя, човешки ресурс след изтичането на първоначалните облигации става собственост на ЕЦБ. Само Германия има право на вето в ЕЦБ, и само тя не е засегната.
    Пример: ако строим къща за 200 хиляди и я продадем за 250 х. То 50 х трябва да дойдат като емисия, те трябва да се издадат. Купувача иска кредит от банката, 50 х се емитират като дълг, т.е. срещу активи на банката, да речем като 50 х идеална част на същата къща. Така 50 х са собственост на ЕЦБ. Когато принадената стойност изработена от българите стане съпоставима с наличното имущество, ЕЦБ налага условия, политически включително, за разпродажба. Испания е типичен пример. Има разбира се и лихви. Единственият начин за излизане е, да не се влиза. Затова Полша, Чехия и Унгария отказаха за разлика от България, където виждаме установяване на военен режим за да стане. Работа ли е на служебно правителство да поема подобни решения?
  • 41 някой си

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "Прост народ, слаба държава":

    То да е само свинското.. нО не това е най-важното- Тук, в Гърция сиренето е сирене, млякото-мляко и салама е салам, не ерзац като в територията. За алкохола или качеството на услугите изобщо не повдигам въпрос. За съжаление робски е народеца ни и е като прасетата- каквото му сипеш, това и лочи. Даже грухти доволно и си казва на ум''Пак е добре, че може и по-зле да е'' Народе...накъде по-зле от това. Толкова ли си халтав, че да не се усещаш как те ограбват най-безобразно.

    Коментиран от #65

  • 42 ФЕЙК

    12 2 Отговор
    Българите сме най-умни! Въвеждаме еврото! Това шведи, датчани, чехи, поляци, унгарци са пълни простаци защото пазят валутите си. Най- прости са норвежците, които на два пъти чрез референдум отказват да влязат във ВЕЛИКИЯ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ. зА ВЪВЕДЕНОТО ЕВРО ПИТАЙТЕ ГЕРМАНЦИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ гърците!
  • 43 ежко

    15 2 Отговор
    "хората просто могат да откажат да купуват стока или услуга"?!?Хампито направо е един прероден Димитър Петков.Как няма да си купиш хляб, олио, захар?Как няма да си платиш тока или телефона?
    Тоя хептен ни взе за канарчета.....
  • 44 Въобще

    11 2 Отговор
    не трябва да влизаме в еврозоната.Вж.интервюто на Стив Ханке.
  • 45 чекмедже 2

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    Не ,ще се скъсам от смях ако тук има идиоти ,които ще повярват на такива като мен око-номисти...
  • 46 защо

    4 2 Отговор
    швеция, дания, полша, чехия, унгария дето са много по-силни икономически ог нас не са в еврозоната!?
  • 47 икономист

    2 9 Отговор
    Левон е абсолютно прав. Щом България влезе ефективно в еврозоната , всички цени ще са съизмерими със цените в ЕС. Ако една къща на 200 години в смотано швейцарско село струва 70К евро, то подобна къща в смотано българско село ще струва същата цена. На който не му харесва да хода на Малдивите.

    Коментиран от #51

  • 48 Лебон

    5 0 Отговор
    Ако поскъпнат както в другите държави минали по тоя път левове в затвора ще иде ли?
  • 49 Лебон

    5 1 Отговор
    Левове да се чете левон
  • 50 chi

    3 0 Отговор
    Никой за нищо не ви вярва!
  • 51 Бай Шиле

    0 3 Отговор

    До коментар #47 от "икономист":

    Пич,ти си велик икономист.Да си жив и здрав за това дето си го писал.
  • 52 Бай Шиле

    5 0 Отговор
    Повече вярвам на проф.ХАНКЕ,който е икономист от световен мащаб,от колкото на химик,назначен от Костов с политически мотиви.
  • 53 аж еже

    4 0 Отговор
    колкото не поскъпнаха и по време на ковита и след него само че тук целта е двойно да обеднеят българите
  • 54 шт штш

    4 0 Отговор
    тя конкуренцията в бг то е обратна-кой ще увеличи повече цената
  • 55 тшт шщ

    3 0 Отговор
    време е за гражданска война
  • 56 СТАГФЛАЦИЯ

    5 0 Отговор
    Инфлацията е единствено валутно явление. Инфлацията намалява доходите, следователно и потреблението. Намаленото потребление намалява производството, следователно се увеличава безработицата.
  • 57 Един

    1 0 Отговор
    ... най-новия виц?!
  • 58 Този

    4 0 Отговор
    е голям измамник и лъжец. Ама откровен и истински. "Конкурентите ще реагират..." - да, ще реагират в посока цените нагоре. Стига неистини!
  • 59 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    Всяка държава може да издава твърди пари. На тези пари ще пише, че след 15 години който ги предостави на държавата до 5 години ще му се изплатят в сребро на стойност фиксирана в 20 продукта. Но на всяка година или на 5 години, се издават нови такива пари които сменят старите, така датата на изплащане се отлага вечно в бъдещето. И Валутата може да бъде и 100% от БВП като парична база. И това значи, че когато БВП расте с 5%, ще се печатат допълнително 100 милиарда за година, ако БВП е 2000 милиарда.
  • 60 ТРЕНД

    2 0 Отговор
    Гърция можеше да си върне драхмата, много лесно. Като отпечати колкото си иска драхми и ги фиксира към някоя валута. Щом населението има евро, гърците ще купят драхмите с еврото - тоест обменят. Фасулска работа. Трудно е когато правиш фиксиран курс със международна валута в резервът-валутен и не разполагаш с авоари с международна резервна валута - долари или евро.
  • 61 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    Всяка държава може да си направи скъпа валута като тя стане 5% от БВП - като парична база. Но това е дефлация, като Голямата депресия, която става заради срив на паричната база в САЩ - поради фалит на банките и запазен златен стандарт. При дефлация заемите-дълговете поскъпват реално спрямо номинално спадналите доходи, и и дългът е неплатим, а кредитирането е невъзможно. Сега паричната база е около 30% от БВП. и дори да искаш 5% парична база, ако ти харесва дефлация и срив на БВП, ще трябва държавата да плати разликата от 25 пункта, за което е 500 милиарда долара при БВП 2000 МИЛИАРДА, и да бъдат взети от населението и унищожени - но под някаква форма изплатени на притежателите.
  • 62 Turchin

    5 0 Отговор
    Не би трябвало,но ще поскъпнат,защо така са свикнали да ги вдигат и трупат мултимилиони гладниците?
    Цените на най нужните хранителни и други продукти са двойно и тройно по скъпи отколкото в EU и САЩ.Казвам го като човек,който е прекарал живота си в развити държави и континенти и едно не мога да разбера как всички Български граждани мълчат, купуват и плащат със последните си стотинки(все едно са богати като мултимилионери)
  • 63 dsсса

    2 0 Отговор
    "До голяма степен, ако някой посегне на цените, конкурентите ще реагират".

    Този се опитва да ни убеди, че в България има пазарна икономика.
  • 64 XAXAXA

    3 0 Отговор
    Долни лъжци! Аз самият преживях този шок с еврото в Германия. Заплатите и пенсиите на половина, а цените на стоките за широко потребление и хранителните стоки си останаха. По-рано излизах с две торби с хранителни продукти от магазина за 60 Марки, а сега само с една за 60 Евро. Затова казвам и пак повтарям: долни ЛЪЖЦИ !!!
  • 65 Е и кво като

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "някой си":

    се осещам? Ще ме крадат ли по малко? Май не. Ай стига сте ми се праили на отворковци. И вие се осещате, ама кво от тва? Дрън -та пляс!
  • 66 Иво

    3 0 Отговор
    те стките си поскъпват и без еврото,но тъпия български народ като чуе нещо някъде некой си казал нещо и го приема за истина,така беше и с 4G,5G ваксините и какво ли още не..гледам най евтиното менте сирене 9.50кг другите по читави от 12лв нагоре,олио 4.10 домати 3.70
    ТИЯ ЦЕНИ ОТ ЕВРОТО ЛИ СА ТОЛКОВА НАГОРЕ БЕ МАЛОУМНИЦИ ПРОСТИ,ЗАРАДИ ЕВОТО ЛИ ВДИГАТ ГАЗТА ВСЕКИ МЕСЕЦ С ПО 20%
    НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА.
  • 67 222

    4 1 Отговор
    Напротив, инфлацията ще се увеличи, т. е. цените на стоките и услугите ще нарастнат, защото общата парична маса ще нарастне, тъй като сивата икономика също ще обмени скритите обороти и пари. А паричната маса и инфлацията са в права пропорционална зависимост.
    Стига сте публикували глупости. Питайте финансистите. Да не говорим за закръглянето нагоре, което е неизбежно. А господинът по-горе си прави просто реклама на голям банкер. А и питайте обикновените граждани от страните преминали към еврото. Дания е на първо място със среден брутен доход на глава от населението в Европа, но валутата им е датска крона! Икономиката на България е във фактически фалит и искаме еврото, за да вземем по-евтини заеми /до кога?/ от европейските финансови пазари. Грозна работа, много грозна!
  • 68 БРАВО

    1 1 Отговор
    ЗАЩОТО ЩЕ ПОСКЪПНАТ С 20%!
  • 69 селски бек

    0 1 Отговор
    Хампарцуй лъже, веднъж по ТВ-то каза, че полека лека ще се катери нагоре, докато обеднеели некой хора...ама той не бил от тях! Така, че свиквай народе...оливиата 5лв...бендзина и той...;-)!
  • 70 ЛЕВУН

    0 0 Отговор
    Левунхуйцунпедерастян, те цените още преди това ще поскъпнат достатъчно, ами ти мазно банкерче дето те взимат за много велик, нали трябва да си против мнозинството от хората, какво друго да кажеш
  • 71 Даниел

    0 0 Отговор
    Снимката към текста създава впечатление,че десет лева ще се обменят за петдесет евро.