Last news in Fakti

25 Февруари, 2013 15:28 3 473 8

Масови оставки в ДКЕВР. Заплашват ни глоби от ЕК

  • дкевр

Седемте члена на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), включително с председателя й, са подали оставка. Това е станало през миналата седмица, съобщиха пред "Труд" от ведомството.

Мандата на всеки изтичаше през лятото на 2015 г.

Оставката на ДКЕВР се случва по времето, в което ведомството трябва да изготви четири наредби за регулиране на пазара. Текстовете трябва да бъдат приети с постановление на Министерския съвет, който също е в оставка. Ако документите не бъдат приети до средата на март, България може да плаща глоба от 16 хил. евро на ден на Европейския съюз.

На 30 януари правителството освободи Ангел Семерджиев от поста председател на комисията и определи члена на ДКЕВР Андон Роков да ръководи Комисията до избирането на титуляр.

До смяната се стигна след забавянето в разработването и приемането на подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС.

В тази връзка Ангел Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на ДКЕВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 потребител

    1 0 Отговор
    всички в затвора и да върнат рушветите.
  • 2 Трибал

    1 0 Отговор
    „Славна е нашта“: „Един плаща, друг разгаща.“
  • 3 от надписаните

    1 0 Отговор
    Знаех си аз че това не е играшка работа,но на някои им се струва че морето е до колене...
  • 4 СМОТАНЯЦИ

    1 0 Отговор
    Вижте се бре.Напълно проваляте и малкото което може да се каже, че е Държава и после ми се праскате ,че сте българи.Не ви е срам - продажници, мафиоти, гяури, СМОТАНЯЦИ,национални предатели, интерсчии и т.н. Нали обичате народа. Защо го обричате да плаща ВАШИТЕ простотии а?
  • 5 pacoran

    3 1 Отговор
    Прави са хората щото дружествата дават разходни норми примерно 60млн. лева за 2012г. и казва че тока трябва да е 80 стинки и ДКЕВР няма право да оспорва тия неща щото тия шибаняци 2001г. са подписали едни договори където са против не България ми против целия свят ама сега им сърбаме попарата и е нормално и аз бих подал оставка като са в безисходица хем да спазат договора хем да угодат на хората няма как да стане
  • 6 FRIDAM

    1 0 Отговор
    Кои е луд да пла6та аз непла6там ни6то за ко да пла6там те утре мое да кажат 2000 лева ток и ние балаците да ти4аме да им палним джоб4етата а.НЕПЛА6ТАМ И ТОВА Е НЕКА МЕ САДАТ
  • 7 СССР

    0 0 Отговор
    абе я си върнете енргото горивата и водата на държавата а тия на съд защото са престъпници но щом и полицията ви е ръка за ръка с престъпниците то не виждам кой и как ще ви помогне защото над полицията са точно политиците а те за нищо няма да слязат от власта за това дори са си гласували защита и тя се нарича имунитет
  • 8 pacoran

    1 1 Отговор
    Ето бе ГЕРБ слезнаха от властта нещо който други партий не направиха а протестите преди бяха по многобройни и жестоки ето затва пак ще гласувам за ГЕРБ щото имат достойнство нещо което ДПС и БСП нямат