Last news in Fakti

17 Март, 2013 12:40 1 539 2

ЧЕЗ: Стриктно спазваме българските закони

  • чез-
  • лиценз

След вчерашните изявления на главния прокурор Сотир Цацаров, че ще започне процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ, днес от комранията изпратиха официално заявление до медиите, в което заявяват, че стриктно спазват българските закони и работи в съответствие с нормативната уредба на ЕС.

Като част от Групата на ЧЕЗ в България спазването на законите, в т.ч. данъчните, е върховен принцип, който не подлежи на коментар, се казма в съобщението.  И още:

ЧЕЗ в България стриктно изпълнява своите данъчни задължения. От началото на дейността си до сега сме платили 429 милиона лева данъци на българската държава. Групата ЧЕЗ е инвестирала в България 1.7 милиарда лева и осигурява работни места за повече от 3500 души.

Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме законите на България и на всички страни, в които работим. Оказваме пълно съдействие на Прокуратурата, НАП и всички останали проверяващи органи и очакваме да бъдем уведомени по законоустановения ред и в законоустановения срок за резултатите от  тях. Вярваме, че тези резултати ще докажат точно, че стриктно спазваме българските закони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Претръпнал.

    1 0 Отговор
    За това ги гонят,понеже спазват всичко.Да го кажат на всички строителни предприемачи които изградиха трафопостовете им за собственна сметка и още не са си видяли парите.Проблема не е само в чез, а и в регулатора,който позволи да се гаврят някъкви чужди фирми с българският народ и бизнес.Който е ходил в чез да вади документ за нещо или е имал вземане даване с тях знае най добре какво е.На мене лечно ми е трябвало да вадя докупенти за малка пет фамилна кооперация с магази и повярвайте ми,за да ме присъединят,ме накараха да си купя кабелите ,таблото и стълба и да си го монтирам,а те дойдоха и поставиха електромерите които пак бях заплатил преди това и всичко с много ама много зор,а по принцип това си беше тяхно задължение.Когато трябваше да ми издадът документа за мошности на обектите,така наречените протоколи,които представляват общо една страница текст,цяла седмица издирвах жената която трябваше да ми ги напише и на която това и беше задължението,сиреч работата.Всеки ден ходих да я издирвам,нея все я нямаше.Влизането и пропоска до етажите където е администрацията става все едно отивиш на свиждане на някой арестант в затвора.Когато всеки ден,ми казваха че я няма ,въпросната служителка,аз явно смешен в очите на колегите и имах наглоста явно да поискам телефон за връзка с нея,за да се разберем кога ще е там,за да ми направи въпросните протоколи,шока от нахалството ми беше пълен за тях,колко съм нагъл,най брутално ми отказаха да ми дадат телефон за връзка и ме отпратиха е пренебрежение и одвращение,явно съм им пречил и досаждал.Развръзката и облекчението дойде,когато намерих връзки за да си свърша работата.Приятел на мой приятел,случайно имал фирма която се занимава със строителен надзор и познавал въпросната служителка и реши да ми помогне,естественно след допълнително заплащане.Аз бях готов на всичко,само и само да получа въпросните потоколи.След 5 минутен разговор със служителката нещата бяха оредени,естественно трябваше и на нея да дам,в крайна сметка всички се хранят по веригата,там няма гладни хора.Съгласих се,ще дам и о ЧУДО,жената ме чакаше на другият ден там кадето ходих цяла седмица като луд,прие ме написа ми протоколите за време полувин час и си тръгнах,със смесени чуства,но одоволетворен и спокоен,понеже щях да имам ТОК,най после.ТАКИВА РАБОТИ С ЧЕЗ.В Чехия може и да не са виновни,да не се чустват така,но в България всички са виновни,няма невинни.Това е.
  • 2 ЧЕЗАРИ

    0 0 Отговор
    След извършена проверка по подаден сигнал и с оглед категоричното становище на представителите на мажоритарния акционер на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД бяха констатирани нарушения в дирекция „Експлоатация и поддържане“. Ръководството на компанията взе решение и считано от 04.12.2012 г. освободи:
    г-н Андрей Живков, ръководител на направление „Столично“ в дирекция „Експлоатация и поддържане“, и Красимир Биджов, ръководител на звено „РЗ Витоша 3“ в същата дирекция.
    Ръководството обръща внимание на всички служители, че не толерира поведение и действия, нарушаващи правилата и уронващи доброто име както на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, така и на останалите дружества от Групата ЧЕЗ в България.