Last news in Fakti

19 Януари, 2022 15:23 1 248 4

Механизъм за привличане на повече чужденци

  • sof connect-
  • национален борд по туризъм-
  • визи-
  • чужденци

Работи се по облекчаване на издаването на визи на граждани извън Европейския съюз

Механизъм за привличане на повече чужденци - 1

Ръководствата на Националния борд по туризъм (НБТ) и на „СОФ Кънект“, оператор на летище София, ще работят заедно за популяризиране на България като атрактивна туристическа дестинация. На среща между Красимир Гергов, председател на борда на директорите, Мартин Захариев, заместник-председател на борда, Поли Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, проф. Стоян Денчев и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ и екипа му бе постигната договореност двете страни да обединят усилията си за развитие на устойчива туристическа индустрия и популяризиране на България като атрактивна дестинация.

Двете организации се договориха още да работят съвместно с правителството за облекчаване и дигитализиране на процедурите по издаване на визи за граждани извън ЕС, което значително ще увеличи туристите в България, а освен това ще стимулира и авиокомпании да открият нови линии към София.

Страните се обединиха още около необходимостта от съвместна работа в посока единна комуникация на бранда България и важността на това как летище София посреща посетителите, като основна входна точка на страната.

Развитието на плана за нови самолетни дестинации и преговорите на столичното летище с авиокомпаниите ще бъдат задълбочено обсъждани с туристическия бранш занапред, като така значително ще се повиши ефективността, стана ясно още на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха-ха-ха

    7 0 Отговор
    Със стари крви нов бардак става ли?
  • 2 Олвле

    4 0 Отговор
    Колко тъпанарско е всичко това.
  • 3 Сатана

    3 0 Отговор
    Евтината пиячка и леките жени склонни да заработят допълнителни средства са основната причина за чужденците да изберат БГ за разлика от Турция където тези неща ги няма. Гърция е за семейства с деца Забравих да спомена и големият на брой Гейове в България
  • 4 👎👎👎👎👎👎

    3 0 Отговор
    👎👎👎👎👎👎 !