23 Декември, 2021 20:05 10 355 19

Странен договор с почистащата фирма на летище "София"

  • sof connect-
  • летище-
  • софия-
  • договор-
  • чистота-
  • фирма

Контрактът е за 3 години с опция плюс 1 година плюс още 1 година

Странен договор с почистащата фирма на летище "София" - 1
Снимка: М. Богданова ©

Столичното летище ще се почиства от германската фирма Sasse Aviation Services GMBH от началото на март 2022 г. Договорът ще е за период от 3 години с възможност за удължаване с още 1 плюс 1 години и обхваща поддържането на хигиената на двата терминала. "Компанията е с 45-годишен опит, като отговаря за хигиената на единственото петзвездно летище в Европа – Мюнхен (партньор в консорциума, който управлява концесията на летище София) и още 11 европейски летища, включително тези в Хамбург, Лондон (Лутън и Гетуик), Дюселдорф, Кьолн, Единбург и други", съобщава концесионерът на столичният аеропорт.

В офертата фирмата предлага високотехнологични решения, включително използването на специализирани датчици и софтуер за наблюдение на площите, както и иновативни технологии за почистване с машини. Интелигентни системи ще следят за количествата необходими хигиенни материали и броя пътници, което ще позволи значително по-ефективно управление на процесите. Специализирани обучения за служителите и напълно нова система за контрол на качеството ще гарантират чистотата на летището.

Всички служители на летище София, които досега отговаряха за хигиената, ще бъдат прехвърлени в новата компания.

„Сключването на договор с фирма с репутацията на Sasse Aviation Services GMBH e решение, което ще гарантира чистотата на летището и комфорта на пътниците. Досегашните ни служители запазват всички условия по трудовите си правоотношения при прехвърлянето им към компанията, която ще извършва дейността“, каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЛЯНИН

    23 4 Отговор
    А кое е странното...???

    Коментиран от #3, #6, #17

  • 2 КОТарАК

    15 3 Отговор
    и кое му е странното?
  • 3 ????

    47 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛЯНИН":

    Че на прехвърлените чистачи към германската фирма ще им се плаща като на българи работещи за български работодател.
  • 4 Анджин Сама

    52 0 Отговор
    Парите по договора са като хигиенизацията на мюнхенския аеропорт но с абисинци и заплати на туземци за софийските терминали. Пак кьор- софра и пачка в плик за съставителя на таз изгода неземна!
  • 5 Сивата чапла

    61 4 Отговор
    Който има частен бизнес, знае за какво става дума. Затриха ни заводите, фабриките, уж били нерентабилни и остаряли, пълна лъжа. Просто взеха пазарите ни и унищожиха икономиката ни. ............ Създадоха вериги за техника, мебели, хранителни вериги също, замразен хляб носят от Австрия и ни го "печат" тук на място за пресен. Унищожиха така малките квартални магазинчета, ей ти още що народ евтина работна ръка за запада и оттатък океана. ........ Чуждите фирми никой няма да спре да ни "обгрижват", те ще вземат печалбата, а ще плащат на месни аборигени да вършат работата. Става поголовно изнасяне на капитали навън, а ние тук в България ще им плащаме кредитите, пак на техни банки, при ужасяващи условия. ................ Вече е в ход на ни слагат в управлението техни създания, с по някой и друг харвардски курс да ни управляват и така, държавата си заминава. ...... Но аз съм оптимист, алчността на запада и САЩ ще ги закопае.

    Коментиран от #18

  • 6 Сивата чапла

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛЯНИН":

    Странното е, че толкова народ не схваща за какво става дума и задава тъпи въпроси.
  • 7 Кики

    10 13 Отговор
    Кирчо -ментата има акции в тази немска фирма
  • 8 Пешо

    5 6 Отговор
    Кое е странното на договора?
  • 9 Гост

    33 2 Отговор
    Странно е наистина. Това летище с капацитет сигурно 50 пъти по-малък от изброените ще плаща цена на кв. м. площ- тоест както големите богати летища. Наиститна ли нямаме достатъчно чистачи и фирма да ги организира и заплаща поне наполовина, отколкото ще даваме на тази немска фирма? Това си е легализирано ограбване на държавата и някой е получил пари за тази услуга. Толкова ли а високи технологиите в почистването? Ако и това не можем трябва всички българи да минат през терминала само в една посока.

    Коментиран от #11, #15, #16

  • 10 Академик

    28 0 Отговор
    Поредната далавера, да плащаме на германците, а не на българска фирма и на много по-ниска цена!
  • 11 Порно

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нищо странно няма. Чистачките от "лелки Герб" запазват трудовите си договори и заплати , но не и допълнителни плащания , включително остават и без безплатни самолетни билети. То само на основна заплата няма и защо да пътуват. А фирмата е собственост на концесионера , но в чужбина. Колкото и платят , все е разход.

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    14 3 Отговор
    Абе, вие нормални ли сте бе? Кое е странно? Странно ще е, ако всичко е изрядно!!!
  • 13 Драги

    26 0 Отговор

    До коментар #11 от "Порно":

    Драги ми смехурко, безплатни билети за служителите на летището няма от времето на Балкан😉
  • 14 Оххх на батя

    8 0 Отговор
    Сладък пай е. Василка как се наяде там ,мале мале...
  • 15 Ъъъ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    И как по- точно я ограбват?То и 6-7 бона за синоптик са много с тия технологии,ама на щат се видят 4-5 такива.
  • 16 Малко е

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Според теб как да плащат?На час,на ден или на седмица?Хората са наели немска фирма,защото от нашите нищо не става.Ще плащат още по-малко на чистачките и съответно те ще работят още по-малко.
  • 17 е как кое

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛЯНИН":

    например защо германска фирма не ни прави магистралите ? защо германска фирма не ни поддържа пътищата а ще поддържа летището ? странното е че немците искат да следят нещо или някой там прес следващите години след като загубиха главните си позиции (фондация ханс зайдел) се застраховат на ключови за тях места
  • 18 Червеното канарче

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сивата чапла":

    Много сте ми интересни пропангистите на “западното зло”.А ве как става така,че твойта държава все я ограбват отвънка и не и позволяват да произвежда нищо…В държави като Хърватия или пък още по добър пример е Словения се произвеждат и продават стоки за износ(предимно на запад).
    Стандарта на живот е доста висок и непрекъснато расте.Използват и реализират шанса,че имат достъп до свободните пазари в ЕС….Малки държавици с добре развита икономика и много добра “западна” интеграция.
    Разликата между тях и нас знаеш ли къде е!?!
    А ми ще ти помогна: Прекалено многото уж-нашенци,ама обути с “червени ботушки”.
  • 19 Vla

    1 0 Отговор
    Софийското летище е единственото на което тоалетните първо ги помирисваш и след това ги виждаш къде са