Last news in Fakti

1 Май, 2013 08:16 1 647 4

Цветанов - обвиняем след изборите

  • цветан цветанов-
  • срс-
  • подслушване

Преглед на печата

Цветанов - обвиняем след изборите, обобщава „Труд“

Събрани са достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление, обяви прокуратурата. И обясни как - министърът съзнателно е допуснал подчинените му от Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) да злоупотребяват със служебното си положение, като подслушват незаконно.

"Същият (Цветанов - б.а.), в качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО - МВР Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров, да извършат престъпления по чл. 387, ал.2 от Наказателния кодекс (злоупотреба с власт - б.а.)", се посочва в съобщението на прокуратурата. И още: "Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по Закона за СРС".

Прокуратурата ще иска имунитета на Цветан Цветанов след изборите, пише и „24 часа“

Прокуратурата чака да минат парламентарните избори на 12 май, за да поиска имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и срещу него да започне разследване по скандала “Бръмбаргейт”.

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че са открити “достатъчно доказателства”, че доскорошният шеф на МВР е извършил престъпление.

“Като длъжностно лице той съзнателно е допуснал подчинените му директори на служба СДОТО в МВР да злоупотребят със служебното си положение и да не изпълнят задълженията си”, обявиха от прокуратурата в съобщение до медиите.

2/3 от общините имат просрочени задължения, обобщава „Преса“

Просрочените задължения на общините към края на март 2013 г. са 156,6 млн. лв., което е намаление с 40 млн. лв., в сравнение със същия период на 2012 година. Това показва оценката за финансовата стабилност на местните власти, изготвяна от Министерството на финансите, съобщиха от министерството.

Към края на първото тримесечие на 2013 г. забавените плащания са генерирани от 111 общини (42% от общия им брой). За период от една година 106 общини са постигнали намаление на просрочените си задължения с 57 млн. лв., а 67 са ги увеличили с над 18 млн. лева. Една трета от местните власти към края на март пък няма забавени плащания. Размерът на общинския дълг и общинските гаранции намалява с 41,0 млн. лв до 933,4 млн. лв., като се запазва равнището на общата задлъжнялост на нива от 45-43% спрямо собствените приходи и изравнителната субсидия.

Спасяват Станислава с върнати бонуси, разказва „Стандарт“

Великденско чудо споходи Станислава от Варна. Парите за лечението на 28-годишната жена са осигурени. Добрата новина дойде от последното заседание на кабинета преди празниците.

"Стандарт" разказа истoрията на борбената майка и се опита да й помогне, като я направи героиня на великденската си кампания "Възкреси доброто". След протегнатите ръце на лекари и институции младата жена има всички шансове да продължи живота си. "Вярвам, че всичко ще е наред", заяви самата Станислава пред "Стандарт".

На 9 април миналата година бременната тогава жена изпадна в кома след втори инсулт. Лекарите я спасиха и тя роди здраво дете. Сега обаче се оказа, че спешно се нуждае от втора подобна операция - за поставянето на стент в мозъка. Той обаче струва 39 хил. лв. и не се плаща напълно от здравната каса. За първи път от тази година фондът дава до 10 000 лв. Още преди няколко седмици касата обеща да съдейства с пълната сума за операцията на Станислава. Останалите средства - 28 800 лв., кабинетът реши да отпусне на редовното си заседание.

Господарят на икономиите е раздавал скандално високи бонуси, отбелязва „Новинар“

Господарят на икономиите и апологет на административната реформа Симеон Дянков е раздавал скандално високи бонуси във финансовото министерство. За 4 г. в условия на жестока икономическа криза и повсеместното орязване на бюджети чиновниците във финансовото министерство и НАП са си разпределили над 170 млн. лв. за допълнително материално стимулиране, съобщи агенция БГНЕС. Данните са получени от МФ по Закона за достъп до обществената информация. Те са показателни за големите изкривявания в разходите за заплати на администрацията и за козметичния ефект от въведените нови правила за заплащане на служителите.

Раздадените суми за бонуси във финансовото министерство от 2009 до 2012 г. включително са над 22 млн. лв., показват цифрите. Общият брой на служителите варира между 593 и 610 души. Така за 2009 г. средно на човек са се падали по 9868 лв., за 2010 г. сумата е 9106 лв. Бонусите са били най-ниски през 2011 г. - 7868 лв., за да се върнат през 2012 г. на средно 9670 лв. Много е вероятно парите за отделни служители да нахвърлят неколкократно средния размер, защото никое министерство не разпределя наличните средства за ДМС поравно между хората си.

Цветанов поръчвал незаконни бръмбари. Това е водещото заглавие за „Монитор”

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов носи вина за незаконното подслушване, извършвано от МВР, за което Станишев внесе сигнал при главния прокурор преди близо месец. Държавното обвинение счита, че са събрани достатъчно доказателства, които уличават Цветанов в поръчване на неразписани от съда бръмбари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Дрън - дрън .....прокуратурата ще чака .....Еми да дойде 2050-та година ??? Не става така ! Или се работи или не ! Прах в очите отново !!!!
  • 2 pacoran

    0 1 Отговор
    Подчинените му видни комунисти и подлоги на серГЕЯ са му врътнали е.аси номера ма кво да прайш така се прайше по време на БКП така се прави и при БСП все пак хората са същите
  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Така ли се ПРАЙШЕ бойкопоклоннико
  • 4 tttt

    0 0 Отговор
    чакам