Last news in Fakti

30 Април, 2013 22:06 2 482 11

Бойко Борисов: Когато фактите говорят, и СРС-та мълчат

  • бойко борисов-
  • варна-
  • срс-
  • подслушване
Бойко Борисов: Когато фактите говорят, и СРС-та мълчат - 1
Снимка: ГЕРБ

 

Когато фактите говорят и СРС-та си мълчат. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна по време на предизборното събитие на партията в града, цитиран от пресслужбата на партията. „Днес изпратих писма на политическите лидери, които говорят, че трябва да има още една фирма за преброяване – австрийска, интересно защо австрийска, вие ще се сетите, че искаме и ние да се включим. Да ни посочат банкова сметка, партията да си преведе пари и да се включим. Нека да броят. Защото моята социология и моето преброяване показва следното – вчера в Първомай бившият президент Първанов е бил пред 150 човека в читалището. Днес на площада - 1500. Станишев във Варна доколкото знам е бил в зала с 1000 места. В тази зала сега има 5000 души. При Станишев 1000, при нас 5000. Факт! И никой не може да го обори“, посочи Борисов. Той помоли медиите да снимат събитията на ГЕРБ с пълните зали и площади, и да предоставят кадрите на фирмата, която ще брои, за да си направи своето представително изследване. „Фактът, че не искат и ние да участваме в тяхното „преброяване“ означава, че се търси сценарий да не признаят изборите. Като не признаят изборите, ще има нови три месеца, ще дойде зимата. Всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези и след следващи избори. Затова съм угрижен. А не заради бързите действия на прокуратурата. Тях ги аплодирам, защото ще се върнат и на „Галерия“, където имаше доказано подслушване на журналисти, и на „Лияни“. Така че да не злорадстват. Ние винаги сме се подчинявали на върховенството на закона. Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве“, категоричен бе Бойко Борисов.

"Модерно е да говорят за олигарси. Варна е добра възможност да видиш как са се въртели правителствата, като гледаш курортните комплекси, червено правителство – червени комплекси, синьо правителство – сини комплекси. При Костов са строени сините комплекси, при управленията на БСП – червените. И между тях един забравен Спортпалас, който ние ремонтирахме. Намерили са време да продадат комплексите, но инфраструктурата не са направили“, припомни Борисов. По думите му ако до Варна не бъде направена магистрала „Хемус”, тя никога няма да стане тази прекрасната морска столица, която желаем. „Защото сега хората ще пътуват през Бургас и Слънчев бряг, за да дойдат до Варна. Ние правим и пътя до Дуранкулак. Последният ангажимент, който имах е централния булевард във Варна. Той се асфалтира и до дни ще е готов, така че и този мой ангажимент съм го изпълнил. Но без „Хемус“ Варна няма бъдеще. Ние доказахме, че можем да я построим, защото и в момента строим 6 магистрали. Толкова години не са построени, а ние ги строим. И то само с 20% наши пари, другото го дават европейците, и всичко това остава за българите“, подчерта председателят на ГЕРБ. Пред жителите на Варна той припомни още, че в града десетилетия наред се докарваха изотопи за лечение на ракови клетки от Чехия и Унгария, които се разпадаха наполовина по пътя и струваха милиони всяка година. „Сега във Варна има централа, която прави изотопи. Това в половин Европа го няма. Имам лична заслуга за това, защото взехме решение и отпуснахме пари да го осигурим тук“, подчерта Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ изрази притеснения, че кризата в Европа става все по-тежка. „Ще има още трудни години за българите и за всички европейци. Другите партии не се готвят да управляват. Едните са малки и не могат. БСП, като другата голяма партия, също няма намерение да управлява. Те знаят, че това, което обещават, не могат да го изпълнят. Когато бях кмет всеки четвъртък имаше протест на пенсионерите. Учителската стачка беше най-дългата в България, но Вълчев и Орешарски разтуряха седянката. Тези хора протестираха за увеличение на доходите, но те не им ги дадоха, а го направиха на последното си правителствено заседание“, припомни Борисов.

„Силата на ГЕРБ е, че всички номинации на общинските събрания бяха взети предвид. Виждате каква пъстрота от доказани професионалисти има тук. Това е силната страна на ГЕРБ, защото преценихме, че като демократична партия предложенията трябва да идват отдолу нагоре“. Това заяви във Варна заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. По думите му ГЕРБ е единствената партия, която успя да наруши статуквото на прехода. „Няма друга партия, която да успя да наруши статуквото на организираната престъпност. През 2009 година всички европейски програми бяха спрени, което ни лиши от възможността да се възползваме от европейската солидарност за развитие на регионите ни. Първата работа на правителството на Бойко Борисов беше да върнем доверието на Брюксел. През нашия мандат са усвоени 38% от парите по еврофондовете. Затова е важно да има разумното гласуване и да можем да спечелим убедително. Ние като политическа партия няма да отговаряме на нападките и компроматите, които имаме от нашите опоненти. Защото ние имаме програмата, с която ще управляваме, и това е нашата сила“, категоричен бе Цветанов. Той изрази увереност, че в следващото Народно събрание ще има поне 8 депутати от листата на ГЕРБ във Варна.

„Ще възвърнем достойнството на Варна като морска столица на България, ако ГЕРБ получи втори мандат за управление на страната“, заяви водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. „В работата си като народен представител ще наблегна на развитието на инфраструктурата на Варна и региона. На строежите и рехабилитацията на пътища, на пречиствателни станции и на други инфраструктурни обекти, което е задължително условие Област Варна отново да придобие привлекателно лице за българските и чуждестранни инвеститори. От особено значение за Варна е развитието на пристанищния комплекс, преместването на пристанището и обособяването на негово място на зона за отдих и развлечение“, посочи Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tttt

    8 1 Отговор
    Когато фактите говорят, ГЕРБ трябва да мълчат!!! Ядем застояли яйца от Полша, защото нашите кокошки, не бяха щастливи.ГЕРБ направи кокошките щастливи, но не и българите. Глоби българските майки, затова че са пуснали по-рано децата си от втората година на детска градина. А за да взимат 240 лева майчинство 2 години, майките са внасяли осигуровки в държавната хазна.Социалната политика на ГЕРБ, беше най-добрата от 20-години насам.Събраха 25 милиона от майките, а дадоха 100 милиона за подслушване. Как гледате в очите хората господин Борисов?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 БУМЕР КАМОР

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "tttt":

    mnogo si tap

    Коментиран от #4

  • 3 tttt

    1 5 Отговор
    Бумер, като се мислиш за много умен, пиши на кирилица, а не на шльокавица. Аз пиша факти !!!
  • 4 Румен Янев

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "БУМЕР КАМОР":

    А бе теб и пацуран всички ги знаем вече ! Мишок герберски неук !

    Коментиран от #6

  • 5 pacoran

    1 3 Отговор
    Само ГЕРБ и тва е тия комунисти го виждаме с кво се занимават само с подслушване и компромати никва дейност за по добра България трябва да ги изметем на изборите
  • 6 pacoran

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Мишка бягай да работиш че и извънземно да стане премиер ти пак ще си зле като цял ден си по форумите

    Коментиран от #9

  • 7 веско алексиев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "tttt":

    Такива некъдърници като тебе винаги ще ринат л.....та,щот ръцете ви са заврени отзад.Който и да дойде пак ще си останете същите то на червените им е генно заложено
  • 8 tttt

    1 1 Отговор
    Хахаха не прочетох нещо смислено . Знам че сте мобилизирани да агитирате .
  • 9 Румен Янев

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "pacoran":

    Лелеееее колко си прост ! Не можеш да пишеш правилно ! Ужас ! Представям си какъв вакуум е в главата ти !
  • 10 веско алексиев

    0 1 Отговор
    Ами трите основни булеварда в Варна които ги направиха сега са благодарение пак на ГЕРБ колкото и да ги мразите фактите говорят друго.
  • 11 Христо Узунов

    0 1 Отговор
    То само Варна да беше. В Бургас улиците в центъра и самия център светнаха. Ама хейтърчетата по-далеч от Орлов мост не видят...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове