Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2022 11:37 3 354 36

Колко години ще са необходими на Германия да се откаже от руския газ

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • газ-
  • отказ-
  • период

Не е целесъобразно спирането на вноса на енергийни носители от Руската федерация

Колко години ще са необходими на Германия да се откаже от руския газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На Германия ще са необходими 3 години, за да намери алтернативни доставчици на газ, за ​​да намали енергийната зависимост от Русия. „Според нашите оценки това ще отнеме 3 години. Без внос на газ от Русия германската икономика ще претърпи огромни щети, които трябва да се избягват, ако е възможно“, каза Леонард Бирнбаум, главен изпълнителен директор на най-големия немски енергиен концерн E.ON.

Той подчерта, че отказът за доставка на руски петрол и въглища може да се случи по-бързо. "С петрола това може да се случи за една година, с въглища, може би дори по-бързо", каза Бирнбаум и добави, че с природния газ обаче ще отнеме повече време.

Още новини от Украйна

Той счита за нецелесъобразно спирането на вноса на енергийни носители от Руската федерация и предупреждава за риск от недостиг поради липса на компоненти в различни индустрии, ако енергийните доставки от Русия бъдат прекъснати. Като пример генералният директор на германския енергиен концерн посочи възможна липса на компоненти в автомобилната индустрия.

На 28 март говорителят на германския кабинет Щефен Хебестайт заяви, че правителството в момента не подкрепя забраната за руски енергийни доставки, тъй като незабавното им прекратяване би имало сериозни проблеми за страната. Ден преди това германският канцлер Олаф Шолц представи мотивите за това решение. Властите смятат, че такъв бойкот ще има „значителни икономически последици“, по-специално „значителна загуба на работни места“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Около

    49 9 Отговор
    100 години

    Коментиран от #13

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    63 10 Отговор
    А колко минути ще са нужни на Русия да ги отключи от руския газ ‼️
  • 3 Павел Николаев

    42 7 Отговор
    И къде ли ще ги търси ? В Урал може би ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Blackthorn

    34 8 Отговор
    Колкото прецени Русия, но е силно вероятно и една година да няма!
  • 6 На германците им давам 6 месеца. След

    13 36 Отговор
    това на власт ще дойде нов Хитлер и ще сложи ред в Европа без американците. Когато Путин получил бележката с условията на Зеленски, руския вожд изпаднал в дива ярост и казал на Абрамович: "Предайте им, че аз ще ги унищожа". Така че, другари путинисти, хващайте влака за Адигейската автономна република, където живеят потомците на черкедите.

    Коментиран от #36

  • 7 ТаУмВзе

    46 8 Отговор
    Фантасмагории в стил деменция краварска Пак! През тия 3 годинки уж, какво ще прави германистан? От сега са Приключили.
  • 8 българина

    49 8 Отговор
    ако не платите на 31 в рубли ще се случи на 1 април и ще ви е много смешно!

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    45 8 Отговор
    А, години... След 2 дни са се отказали. Нали не искат да плащат в рубли? А руснаците казаха, че ако не плащат, спират газта. Приемат само и единствено рубли. От недружески държави.
    Тъй че, очаквайте операция "Шок и ужас". Този път в Ервопа. Постараха се европейците!

    Коментиран от #19

  • 12 mi6osp

    19 6 Отговор
    Не са 3 години, триста са!.
  • 13 гост

    11 41 Отговор

    До коментар #1 от "Около":

    Всъщност над 100 години ще трябват на Раша , за да си върне доверието и парите на запада ,а тя ще е свършила и ще се разпадне мнооого преди това !! И колкото и да не ви се вярва , приходите от петрол са между 6 и 8 ПЪТИ по-големи от тези от газа ! А САЩ и Великобритания вече се отказаха от руски петрол и въглища , а ЕС ще го направи най-късно до лятото !! Така че само приходите от газ и то силно намалени няма да стигат до никъде !! И другите приказки , че света не бил запада само показват пълната неграмотност на путиноидите !!! ЕС и САЩ плюс Канада , Япония , Австралия и Великобритания държат НАД 75% от световния БВП , а към тях се присъединиха и още един куп държави !!! Надеждичките как Китай , а ако ще и Индия щели да заместят запада са пълен въздух под налягане и съвсем скоро ще лъснат , ама вече ще е прекалено късно !! Дерзайте , ама няма да докарате и до нова година !

    Коментиран от #15, #16, #29, #34

  • 14 Няма защо да се лъжем

    36 7 Отговор
    Русия спре ли доставките на газ, не Герамния, а цяла Европа е фира.

    Коментиран от #27

  • 15 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 6 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Има само една ПОДРОБНОСТ ‼️ Отказът на САЩ и ЕС от руския газ не означава , че Русия няма на кого да го продаде ‼️ Все едно ти да накажеш жена си, като и откажеш секс, сякаш тя няма да предложи на комшията ‼️

    Коментиран от #18, #21

  • 16 ежко

    24 6 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Защо да си връща доверието?Не трябва ли западните мошеници да се опитат те да спечелят доверието на Русия?

    Коментиран от #20

  • 17 става, става...

    4 10 Отговор
    "От юни 1995 година Хира Манек живее основно на слънчева енергия и вода. Понякога, ако обстоятелствата налагат, приема чай, кафе или цвик от мляко. Досега е имал два периода на строг пост, през които е бил наблюдаван от няколко екипа учени и лекари. Първият пост е продължил 211 дни (през 1995-1996 година). Вторият пост е продължил 411 дни (2000-2001 година) в Ахмедабад. По време на този пост Манек е приемал само преварена вода и никакви инжекции."

    Коментиран от #33

  • 18 и кво от това?

    8 16 Отговор

    До коментар #15 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Има на кой да го продаде , но не веднага и не в количества и цени като за Европа.До като намери нови пазари ще фалира, защото газа крепи икономиката и.Те друго не произвеждат.
  • 19 ценов

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Не друже, много,ама мноооого се постараха хамериканчетата!За тях европа е плацдарм
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    ЕС в момента купува между 150 и 170 милиарда кубика газ , ПО ТРЪБИ които отиват САМО в ЕС и никъде другаде !!! Китай купува около 25-26 милиарда куб по една тръба , която даже не могат я напълни ушанките , щото половината кладенци за нея се оказаха ялови !! За да свържат европейските тръби за Китай и да ги направят десет пъти по-големи , щото такова в съотношението , това са около 7-8 000 (хиляди) км между другото , ще им трябват около 15-20 години и около 200-250 милиарда долара , повече отколкото струва целия Газпром в момента !! А китайците няма да вземат и една трета от това , щото няма какво да го правят и трябва да развалят договорите с другите си доставчици , което няма да стане посмъртно !! Ама вие си мечтайте , не ми пречите , хаха !

    Коментиран от #23

  • 22 tomito

    16 8 Отговор
    Като са и нужни три години за къде напинят тогава и се дръвчат на русите .Истината е една ,че искат да фалират Русия за да я разпарчетосат ,а не щото били зависими или нещо друго там ,като взимат от друг газ това не ги ли прави пак зависими .Всичко е прах в очите на хората.Само ,че подцениха Русия и се предовериха на САЩ което е най -голямата глупост .
  • 23 tomito

    19 6 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Приятел не ги мисли русите как ще си продават газта .Русия е сила която не можем даже да си представим през какво е минала и на какво е способна ,ами да си гледаме наща къщичка която се е все разпаднала .

    Коментиран от #24, #25

  • 24 гост

    8 12 Отговор

    До коментар #23 от "tomito":

    Ми сила , сила , колко да е сила , 1,5 % от световната икономика , даже не може докара до 2 , хахахаах !!! Такава сила , че утре да изчезне , света няма и да усети !! Само в залюханите глави на простите путиноиди е сила , за твое най-голямо съжаление и ще се убедиш съвсем скоро !! А аз за нея никога не съм се притеснявал , вие се притеснявате и разправяте небивалици , ама фактите нещо въобще не са ви по вкуса !! А те са тези , които съм изброил !!
  • 25 гост

    8 10 Отговор

    До коментар #23 от "tomito":

    Само да те светна , че по партийните събрания няма да го научиш , миналата година "силата" ти беше ПО-МАЛКА от фалиралата Италия !!! Тая ще стане колкото Полша , а следващата може и да подгони Румъния , хахахах !!! И тая с "продаването" на газ явно ти е мнооого тъмна Индия , май си мислиш , че това е като картофите от село да продаваш , хахаха !! Е имам изненада за тебе , газ се продава или по тръби , които Раша няма и няма да има за друго място освен Европа или като втечнен , където положението е още по-зле , щото единствения и завод в Ямал , който е горе долу 100 пъти по-малък капацитет от Газпром , на всичкото отгоре е 70 % НЕРУСКИ !! И по тая причина не се и знае до кога ще го има въобще , а и да го има Раша не взима от него една копейка , щото гнома освободи дружката си Микелсон от ВСИЧКИ данъци за 25 години , а дотогава Раша няма да има , да не говорим за Ямал !
  • 26 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    4 4 Отговор
    Решението не е замяната на руският газ и петрол с арабски, или американски, или венецуелски или африкански.... Решението е преминаването към друг източник на енергия, към други технологии, икономика. Към друг начин на ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СВЕТА/ЗЕМЯТА/.

    Това арабите и африканците, весто да продават газ на Китай и Индия, да почнат да го продават на Европа. Нишо няма да реши. Защото вместо Европа, Китай и Индия ще започнат да купуват руският газ и петрол. Тъй като арабите ще са спрели да им продават.
  • 27 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Няма защо да се лъжем":

    Русия спре ли доставките на газ, не Герамния, а цяла Европа е фира.

    А с малко закъснение след това и мАсковската Империя на злото също ще е фира. Русия може и да има залежи, на нефт и газ, но се нуждае от Европа, която да ги купува. Нуждае се от европейски технологии и от европейски стоки и за потребление и за промишлениоста. МАсковските богати алчно олигарси се нуждаят от европейски корабостроителници и автомобилни фабрики. които да произвеждат техните яхти, лимузини ... Масковските алчни олигарси, се нуждаят от Западните свободни общества, където да инвестират откраднатото в имоти и банкови сметки. И където да се укрият, когато власта в МАсква се смени и се появи следващото ЗЛО ДЖУДЖЕ господар на Кремъл.
  • 28 Баце

    10 0 Отговор
    Това са хипотетични постановки, както и нашата, че ще догоним стандарта на Запада след едиколко си години, но за тези 3 или 5 години, икономиката ви няма да е с ръстове, а спадове, инфлацията ще е все двуцифрена и ще затваряте предприятия и стандарта ви ще е като на източна европа, и ако все още народа не ви е изритал, ще работите ишлеме за англия, америка и Китай. Бай, бай и много поздрави на Танте Меркел, тя поне беше политик.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Енориаш от миналото

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "българина":

    Най-обичам скъпи, скъпи рубли! От вчера някой здраво разпродава долари за рубли и курса вече е 77 за 1 долар - само на 3 рубли от цената преди влизането в Украйна. Долара от 6 сутринта до сега пък вече е поевтинял с 200 пипса! Мъкааааа, мъкааааа!

    Коментиран от #31

  • 31 ддд

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Енориаш от миналото":

    Те говорят няма да плащаме ама малко по малко си купуват докато курса не е скочил много.
  • 32 М вън

    6 0 Отговор
    Газ само в рубли. Много е ясно.
  • 33 Психотерапевт

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "става, става...":

    Вярно е.Това през деня когато има слънце.Птез нощта муа кифтета щото няма слънце. ;)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сатана Z

    4 0 Отговор
    След три години без Руски газ ,Германия ше е страна от третия свят.Те и сега едвам свързват двата края ,но и с Зелените талибани начело на власта са взели—дали.
  • 36 Кажи за Българите

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "На германците им давам 6 месеца. След":

    Как отново ще режат глави в Македония и Беломорието като в добрите стари времена по времето на окупацията от Фашистка България.