Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2022 12:37 5 309 37

Бербок: Изключено е налагане на ембарго за внос на руски газ

  • германия-
  • русия-
  • газ-
  • ембарго

Ембаргото не може да спре войната

Бербок: Изключено е налагане на ембарго за внос на руски газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският външен министър Аналена Бербок се обяви срещу налагането на ембарго върху доставките на руски газ, въпреки поредното изостряне на отношенията с Москва. „Ако пълното ембарго би спряло тази война, щяхме да го направим незабавно“, каза външният министър във вторник, цитиран от Die Welt. Бербок смята, че подобно решение би повишило цената на продължаването на конфликта. Въпреки това Бербок увери, че германските власти, заедно с партньорите си от ЕС, ще обсъдят процес за намаляване на зависимостта от руския газ.

На 4 април институциите на ЕС и редица държави от Съюза призоваха за незабавно налагане на нови санкции срещу Русия, след като в западните медии се появиха съобщения за предполагаеми убийства на цивилни в село Буча, Киевска област. Украинската страна заяви, че Руската федерация е отговорна за случилото се в Буча.

Още новини от Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров нарече ситуацията в Буча "фалшива атака". По думите му там е била направена постановка, която се разпространява по всички канали в Украйна и на Запад. Ръководителят на руското дипломатическо ведомство отбеляза, че Москва разглежда ситуацията в Буча като провокация, която застрашава международния мир и сигурност, и ще поиска Великобритания, която председателства Съвета за сигурност на ООН, да проведе среща по тази тема.

На 3 април руското министерство на отбраната отрече обвиненията на киевския режим за убийства на цивилни в Буча. От ведомството казаха, че руските въоръжени сили напълно са напуснали Буча на 30 март, а „доказателства за престъпления“ се появиха едва на четвъртия ден, когато служители на Службата за сигурност на Украйна пристигнаха в града.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слаб

    35 16 Отговор
    министър на Германия !

    Коментиран от #22

  • 2 1111111

    108 8 Отговор
    всички ще клекнете пред русия. ще плащате колко и в каквото ви препоръчат от москва. вие имате лозунги за демокрация тем подобни врели-некипели, а велика русия има онези неща, които се слагат на масата, в резервоарите, в заводите, които ви обличат и обуват.

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Луч

    13 63 Отговор
    Питайте КГБ агента Меркел защо така стана.Тя обслужи Путин и крепеше хората му в България 12 години.
  • 5 Онзи

    89 2 Отговор
    Ще спрете газта и ще затворите заводите.
  • 6 Гост

    16 40 Отговор
    Аналлена просто призна, че дойчовците пак са в съюз с империята на орките, както в началото на Втората световна. Така започва и Третата - със съюз на фашагите и орките.

    Коментиран от #35

  • 7 панагюрец

    8 57 Отговор
    Това е руски министър!!! Срам за Германия! Пак ли САЩ, Британия и Франция ще ви спасяват???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1111111

    83 1 Отговор

    До коментар #3 от "Само факти":

    да те светна малко, за да се кротнеш - за 2021 г. русия има положително салдо по платежния си баланс, което възлиза на 122 млрд. долара. очакванията са за 2022 г. положителното салдо да достигне 300 млрд. долара, поради високата цена на газа и петрола - благодарение на гениалните западни санкции. освен това в момента централната банка на русия изкупува злато при цена за тройунция - 5000 рубли. тоест русия се готви да обвърже курса на рублата към златото и ресурсите, които има в изобилие. какво може да противопостави "ВЕЛИКИЯ" запад, освен заплахи и кражби на чужди капитали. западния модел си отиде, друже.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Съдията Дред

    1 31 Отговор

    До коментар #9 от "1111111":

    Кой продава тройунция злато за 5000 рубли, та да си напазарувам и аз няколко килца?

    Коментиран от #13

  • 12 Мисли за господарите си,откъде...

    51 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само факти":

    Ще намерят злато за да си калайдисат тоалетната хартия която печатат за зомбиране на слугите си по Света?Печатниците за долари,вече прегряха от денонощна употреба...
  • 13 1111111

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Съдията Дред":

    знаеш лш на колко се равнява една тройунция злато?

    Коментиран от #17

  • 14 Вече е официално!

    51 2 Отговор
    Руската централна банка официално обяви, че от 28 март 2022 руската рубла е обвързана със златото. Курсът е 5000 рубли за грам злато 24 к.
    Всяка тройунция съдържа 32 грама. 32 грама пъти по 5000 рубли за грам е 160 000 рубли.
    Щом рублите са вързани със злато на цена 5000 рубли за грам и за една тройунция злато би струвала 160 000 рубли, значи конверсията в щатския долар означава, че при използване на рублите цената на златото е 1600 долара за унция, вместо 1928 долара за тройунцията при покупка с щатски долари.
    Русия току-що заличи около тридесет процента (30%) от стойността на щатския долар в световен мащаб по отношение на златото
  • 15 Blackthorn

    19 1 Отговор
    Грозно и тъпо подуто ГМО!!!
  • 16 Каналин Иванов

    24 2 Отговор
    Много поздрави на Anal€na от Бай Каналин! Отпушвам кАнали всекакви...
  • 17 CL500

    27 2 Отговор

    До коментар #13 от "1111111":

    Правилно е направил корекцията за казаното от теб. Русия се приготвя да върне златното покритие на рублата с фиксиране 5000 рубли за 1 ГРАМ. Не за 31 грама. Всичко е точно, просто си допуснал неточност за грамажа.
  • 18 зелена аналина

    26 0 Отговор
    зеленина зеленина ама кюмюра не стига
  • 19 пьешу

    20 0 Отговор
    що, нали сте принципни и високоморални? или, таквоз... интересът?
  • 20 ам интереси

    32 1 Отговор
    Налагайте, налагайте... ама после да не ви налагат и вас вашите избиратели...
  • 21 Продижи

    36 0 Отговор
    Тия не спряха да лъжат 8 милиарда души обитаващи цялото земно кълбо! То не бяха епруветки в ООН,то не бяха новичоци,то не бяха Скрипали,Литвиненковци,Майдановци, Абе буквално всяка седмица с поредната мерзка изфабрикувана лъжа,които лъжи докараха да забранят спортисти,интелектуалци,творци и всичко що е свързано със социалния,икономически,политически,спортен,художествен и културен живот на цял един народ,които народ е бил нападан от целия този същи свят,при това два пъти!? 1812 г.,и 1941 г. !?! И двата пъти са навирали в мишите им дупки всички тия народи,които са нападали един единствен с единствената причина покорство като при/Горбачов и Елцин или кражба на ресурсите,който са за стотици трилиони долари! Само водата на езерото Байкал струва 10 пъти повече отколкото е дълга на САЩ. Вие изобщо схващате ли за коя Мария става дума? И защо като Украйна е суверенна вековна държава първия й министър председател е на Георги Раковски племеник,а не на Зеленски пра дядо му,а умници предателски такива?!? Много голям ще го ядете,даже Ванга Ви го предсказа!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Велик лольо

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "1111111":

    Не се пени,ми пий хаповете и обратно в леглото
  • 24 Deutsche Welle

    29 0 Отговор
    Що не наложите санкции и на газта, петрола, торовете и въглищата - нали сте много отворени????
  • 25 Калбо

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само факти":

    Аз ако съм на мястото на руснаците ще им кажа вземете си дългът от парите които ни задържате и какво ще им направят ако не им платят какво ще им спрат тока ли бензина газът ли какво ще им направя нищо

    Коментиран от #26

  • 26 Майстор на спорта

    21 0 Отговор

    До коментар #25 от "Калбо":

    А ти какво мислиш, че направиха миналия месец при плащане на транша? Наредиха превода към съответната западна банка където Националната има пари на сметка, после пратиха на кредитополучателя сканирано копие, че превода е нареден. И да видиш как западната банка (в случая германска Commerzbank) изпълни превода въпреки, че парите им "официално са блокирани". Има еднообразни банкови правила важащи за целият свят и ако не бяха изпълнили превода им, това означава срутване на световната банкова система. Защо? Защото нищо не пречи утре една банка да реши, че не си й симпатичен и да не ти изпълни преводите. Никой банкер в света няма да си вкара такъв автогол понеже моментално ще започне прехвъляне на всички пари от банка, която не спазва правилата към останалите. А това означава фалит за тази банка!
  • 27 Наблюдател

    18 1 Отговор
    Я па тая. Преди 40-50 дни друга песен пееше. Ама те в Европа джендърите едва ли могат да помнят толкова дълго време.
  • 28 Мери

    16 0 Отговор
    Има ли държава в света която да не е под санкциите на САЩ Великобритания и ЕС.Ако на тези три формирования се наложи някакви санкции само за месец са фалирали.Птосто не искат държави които са политически и икономически силни защото е голяма заплаха за тях.А страна с ресурси още повече
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Е що де

    6 0 Отговор
    Слагайте санкции и после на пазара за дърва..... и на социала като спрат предприятията
  • 31 читател

    6 0 Отговор
    тази до вчера пееше друга песен.
  • 32 Гост

    8 0 Отговор
    Купувайте рубли, иначе няма газ и петрол. Война е. На война всичко е разрешено. Диктува по силният! Това е положението.
  • 33 Гост

    2 0 Отговор
    Вече е обвързана рублата със злато при курс 5000 р. За грам злато,или 150 000 р за трйунция
  • 34 Иванов

    0 0 Отговор
    АналенА.
  • 35 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Учуден съм, че този коментар има толкова много минуси, точно в десетката е!
  • 36 Вуйчо

    2 2 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
  • 37 ейй Бербоче

    2 0 Отговор
    Умната....Айдее...