Last news in Fakti

9 Април, 2022 17:15 2 837 24

Германия укрепва съоръженията за гражданска отбрана

  • германия-
  • съоръжения-
  • гражданска отбрана

Искат де допълнително средства от бюджета

Германия укрепва съоръженията за гражданска отбрана - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският вътрешен министър Нанси Фезер говори в интервю за Welt am Sonntag за плановете за укрепване на съоръженията за гражданска отбрана в страната на фона на ситуацията в Украйна, както и за създаване на запаси от медицинско и защитно оборудване и лекарства в случай на криза.

„Искахме още финансови средства в допълнителния бюджет“, каза тя и добави, че „повратният момент, който преживяваме“ в светлината на ситуацията в Украйна „изисква от нас значително да повишим защитата, включително срещу военни заплахи“.

"Ние работим интензивно, за да гарантираме, че федералното правителство може да координира и контролира това по-ефективно. Ще бъде по-лесно да направим това със съвместния център на федералното правителство, който ще започне да работи през юни. Но това е само началото. Трябва също така да създадем повече запаси. "Говорим основно за медицинско оборудване, защитно облекло, маски или лекарства. Трябва също да обърнем внимание на производството и веригите за доставки на лекарства в Европа, за да станем по-независими. Пандемията, предизвикана от коронавируса, показа какво липсва тук“, каза министърът.

Правителството наскоро отпусна 88 млн. EUR за инсталиране на система за предупреждение при бедствия и извънредни ситуации в цялата страна, включително нови сирени и специално мобилно приложение. В Германия, по думите на министъра, сега има 599 обществени убежища, "ще проверим дали все още има такива системи, които бихме могли да модернизираме".

"При всички положения демонтирането (бел. ред. на убежищата за гражданска защита) е спряно. Но преди всичко трябва да укрепим конструкцията на сградите. Говорим за подземни паркинги, метростанции и мазета. Работим по нови концепции за това", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луч

    11 25 Отговор
    Германия първо да прочисти политиката и службите си от руските бушони.Много са.После е време да стане ядрена държава За всеки случай. И европейска армия задължително.
  • 2 Да,бе

    33 7 Отговор
    Подготвят се за гражданската война,която чука на вратата с гладни бунтове и премръзнали поданици.
  • 3 Грульо

    17 1 Отговор
    Меркела скоро не са ли я обирали пак в супера нейните гости?
  • 4 GAME

    26 3 Отговор
    Е това е истината

    Коментиран от #17

  • 5 Клубът

    23 0 Отговор
    Гледайте тук

    Коментиран от #6

  • 6 Източна ромелия

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Клубът":

    Както се казва крушата не пада по-далече от дървото
  • 7 РЕАЛИСТ

    21 1 Отговор
    Светът се подготвя за ядрена война. Дори по ютуб Марк Фелтон започна да плаши с руската балистична ракета Сармат, която няма спиране. В САЩ хората си трупат запаси в мазетата , а бизнесът с направа на домашни бункери процъфтява.
  • 8 Алиса

    12 0 Отговор
    Пяртизан за бой се стяга оле, оле,оле.

    Коментиран от #21

  • 9 uuuuuuu

    12 1 Отговор
    И колко време ще изкарате в един бумбак!!!???? По-добре внимавайте в картинката....
  • 10 Додо

    13 1 Отговор
    Не може да има само ,,Арабска пролет" Иде,,Германска зима"Тренират предстоящи бунтове.
  • 11 ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РФ........

    15 3 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СЪЩО !
  • 12 незнайко

    16 2 Отговор
    Щом швабите почнаха да говорят за убежища е ясно, че знаят колко ще продължи и накъде войната !!! Санкциите които се правят са плод на САЩ а не на ЕС !!! Защо ЕС трябва да ходи по ГАЙДАТА на САЩ ??? Не може ли да не се налагат санкции на Русия ??? Може , но не е ясно с какво сме ЗАВИСИМИ ОТ САЩ ??? Мисля, че с нищо освем войските им които са навсякъде !!! ЕВРОПА като цяло е по силна икономически от САЩ и не трябва да им се КЛАНЯ !!!

    Коментиран от #13

  • 13 АУУУУУ

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Според теб Европа трябва да играе по гайдата на Путин...... Е както виждаш..... НЯМА ДА СТАНЕ 🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮

    Коментиран от #18

  • 14 Онзи

    12 2 Отговор
    Започва силово налагане на новия фашизъм. Очакват се бунтове на хората със свободно мислене.

    Коментиран от #23

  • 15 АнтиГост

    1 5 Отговор
    Да укрепват, но и да ускорят производството на ракети.
    Който произведе повече, той печели.
  • 16 веско

    2 0 Отговор
    бункер да те спаси!?......колкото един брониран танк...и от едно просто базуки!!
  • 17 Jacques Yves Moineau

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "GAME":

    А дали е истина!
  • 18 незнайко

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "АУУУУУ":

    Да виждм, че няма да стане и сигурно се радваш на глобалното увеличение на цените и разклатената европейска икономика !!! Продължавай да вярваш, че ЕС е нещото което ще ни спаси от САЩ !!! Явно не сте гледал нито един фантастичен филм, които незнайно защо ги бълват само в САЩ !!! Половината от тях са вече РЕАЛНОСТ !!! Явно Вие се радвате на всички лъскави дранкулки които Ви се предлагат в техническите магазини !!! Аз не видях някой да се бие за ТЕЛЕВИЗОРИ или ТЕЛЕФОНИ, но видях как се изпразват щандове за ХРАНА !!! Господине мислете умно и може да стигнете до ИСТИНАТА !!! Апропо - самолетите които платихме ще ги чакаме МОЖЕ БИ до 2028 година !!!
  • 19 Краварите- режисьори на европейския ужас

    5 1 Отговор
    Краварите пишат репликите и на зеленския с неговите фашисти и европуделите си от окопираните от фащ държавици...ти зеленски се покажи по видеото и кажи това, после вие от правителствата на тая , тая и тая държава кажете това, направете следващата нова ...idiotite слушкат и изпълняват иначе ще осъмнат с инфаркт в леглата си ...тоя ужас така не казвам га няма да се на край...
  • 20 Краварите- режисьори на европейския ужас

    0 1 Отговор
    Краварите пишат репликите и на зеленския с неговите фашисти и на европуделите си от окопираните от фащ държавици...ти зеленски се покажи по видеото и кажи това, после вие от правителствата на тая , тая и тая държава кажете това, направете след това и това....и idiotite слушкат и изпълняват, иначе ще осъмнат с инфаркт в леглата си ...тоя ужас така никога няма да има край...
  • 21 100

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алиса":

    Фердинанд за бой се стяга.
  • 22 Вуйчо

    1 0 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
  • 23 Chochakis

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Онзи":

    Абе, вие путлеристите верно сте много зле. Явно някаква специална, невменяема порода. Явно си ползвате само гръбначния мозък.... Фашизъм е в момента в Путлеристан, а за свободомислещи да не приказваме, може би всички са в Украйна.

    Коментиран от #24

  • 24 Психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Chochakis":

    Бегай за направление и при мен,и да не си забравиш портфейла.
Новини по държави: