Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Май, 2022 18:42 4 126 6

Ето кога чужденците ще могат да си изнесат капитала от Русия

  • русия-
  • запад-
  • инвеститори-
  • капитали-
  • изтегляне

Принципът на реципрочността действа с пълна сила

Ето кога чужденците ще могат да си изнесат капитала от Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Забраната за износ на капитали от Русия за инвеститори от неприятелски държави ще остане в сила, докато Западът не размрази руските златно-валутни резерви. „Ние ще нормализираме икономическото си положение, ще продължим да гарантираме, че всички въведени ограничения в крайна сметка ще бъдат отменени. Но има един момент: инвестициите, реализирани от чужденци от недружелюбни страни в Русия, ще ги държим блокирани, докато те държат блокирани нашите златно-валутни резерви“, каза руският финансов министър Антон Силуанов.

Той отбеляза, че наложените от Русия ограничения са принудителна мярка, която е свързана със замразяване на руски активи в чужбина. „Ние отговаряме абсолютно по същия начин – замразяваме и не пускаме тези пари обратно. Мисля, че тази мярка ще продължи, докато не бъдат отменени санкциите, които бяха наложени срещу нас“, каза Силуанов.

Още новини от Украйна

По-рано беше съобщено, че руският президент Владимир Путин е подписал указ, позволяващ извършването на парични задължения в рубли пред чуждестранни приобретатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    46 11 Отговор
    Правилно! Каквото повикало ,такова отговорило и който г.... копае другиму сам пада в него.
  • 2 Госあ

    12 4 Отговор
    Кога ? На кукуво лято ? 😂
  • 3 Защо пишете новини само за чужди

    25 3 Отговор
    Държави? Новини от България няма ли?за градовете на България селата е пълно със новини и със корупция защо не пишете за тях
  • 4 Жоро

    12 35 Отговор
    Едно Евро или Долар няма да бъде инвестирано в Русия следващите 100 години. Честито!
  • 5 В.В.П.

    12 2 Отговор
    САЩ ще инвестира във оръжейния бизнес ,продажби на дребно,,Да се стреля лудия американец..Колкото повече деца ,се ликвидират толкова по добре .50 МЛД ЗЕЛЕНО ,ПЕЧААЛБА ГОДИШНО..
  • 6 Аршлох

    4 0 Отговор
    Чужденците ще изнесат капиталите си на кукуво лято.Харесвате не харесвате Путя( без значение дали е същия човек или негов двойник) мачка и не му пука дали го харесвате.Победителите не ги съдят.А другите се здрависват с инвизибъл мен и звездите им говорят в слушалката,а може и да не са звездите, техните господари.