Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2022 20:43 4 205 9

Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania

  • gazprom germania-
  • германия-
  • газпром

Удължава срока на външно управление

Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германското правителство реши да удължи попечителството на бившето германско подразделение на „Газпром“ –Gazprom Germania Gmbh и да предостави на компанията заем, за да избегне фалит, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

По-рано медиите съобщиха, че германските власти се готвят да предприемат подобни мерки. „За да гарантира сигурността на доставките на Германия, правителството ще осигури дългосрочното управление на попечителство на Gazprom Germania и ще защити компанията от фалит, която е в беда поради руските санкции. С тази стъпка правителството запазва влияние върху това част от критичната енергийна инфраструктура и предотвратява заплахите за енергийната сигурност“, се казва в прессъобщение на правителството от кабинета.

Още новини от Украйна

По-рано се предполагаше, че попечителството на дружеството ще продължи до септември 2022 г. с евентуално удължаване. Сега правителството официално удължи външното управление с възможност за многократно удължаване на мандата си в съответствие с наскоро приетите изменения в Закона за енергийна сигурност.

Отпускането на заем чрез Банката за възстановяване (KfW) ще предотврати "каскаден ефект" на енергийния пазар, когато фалитът на едно дружество може да засегне останалата част от бранша. Привлечените средства ще бъдат използвани за поддържане на ликвидност и закупуване на газ, като правителството изрично подчертава, че гарантира, че заемните средства "няма да отидат в Русия", а ще бъдат използвани само за подпомагане на дейността на предприятието. Правителството проучва възможността за преобразуване на отпуснатия на дружеството заем в дял от капитала на дружеството в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    41 3 Отговор
    А па ние спряхме руската газ, щото сме най големите тарикати в слънчевата система.
  • 2 Майна

    19 3 Отговор
    Германия е принудена да капитулира от новия, събуден неонацизъм...,пак. И тия не са си научили май урока...
    Само че, ония тъмните ,в момента не са се отказали от Глобалния си план, но нещо Русия им обърка сметките и много се ускори пълното ,,унищожение,, на човечеството , та жабите са недосегаеми ,могат да станат ОСВИРЕПЕЛИ АЛИГАТОРИ, ха ха ха..

    Коментиран от #3

  • 3 Майна

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    ..жабите са недосварени, телефона редактира, и
  • 4 значи

    14 4 Отговор
    Какво означава вие като държава си фалирате ваши компании, и се кефите, браво, дали Императора ще ви пусне газ, трябва питате на килимчето в Москва
    И гаубиците какво ще ги правите, за скрап ли отиват
  • 5 Бесен _Язовец

    11 3 Отговор
    Газпром Германия притежава само едни празни тръби това им е бизнеса празни тръби, може да сложат тол такса за мишоците дето ще я ползват!

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    9 1 Отговор
    Опитват се някак си да се откопчат от краварско робство, ама да видим
  • 7 Рошко

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен _Язовец":

    Е да де зимата като наближи вместо газ ще им дойде дядо Мраз по тях, са се запознаят и с него стига с тоя николаус
  • 8 Стефан Петров

    10 0 Отговор
    Хубаво те одържавиха дружеството, но откъде ще му вземат газ- пак от Русия.Германците заявиха,че може да го конфискуват, поради което Русия спря газа за него. Днес германския канцлер Шолц призова германците анонимно да съобщават на властите за неизвестни руски имоти и активи, за да бъдат замразени. Германия не може да се отърве от спомена,че като "културна и цивилизована" държава е победена от "дивата" Русия през 2-та световна.
  • 9 гост

    3 0 Отговор
    Смешници, имам колеги германци и те са силно разочаровани от лицемерието на политиците си. Долнопробно е да се подпомага дружеството и да се точат огромни количества газ, а в същото време да въоръжават Украйна и да говорят за диктатора от Русия, без да визират потреблението на газ. Излезе статистиката, Франция, Холандия и Германия са увеличили много потреблението си на газ на по-ниски цени на спот пазарите от Февруари насам. Браво на нашите, поне са честни, а не лицемери.