Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юли, 2022 18:53 2 549 11

Европейска държава не се страхува да остане без газ

  • полша-
  • baltic pipe-
  • газ-
  • доставка

Полша разчита на газопровода Baltic Pipe

Европейска държава не се страхува да остане без газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Полша не се страхува да остане без газ след изявлението на „Газпром“, но цените може да се повишат“, каза говорителят на полското правителство Пьотр Мюлер пред репортери. На 25 юли "Газпром" съобщи, че спира работата на друга турбина на Siemens в компресорната станция "Портовая", в резултат на което доставките по "Северен поток" от 27 юли ще възлизат на не повече от 33 милиона кубически метра на ден, т.е. не повече над 20% от капацитета на газопровода.

„Поради факта, че правителството в началото на първия си мандат, след 2015 г., реши да построи газопровода Baltic Pipe, няма риск по отношение на липсата на доставки на газ за Полша. В същото време, разбира се, всяко решение на Газпром да ограничи доставките за Европа може да доведе до по-високи цени на газа и енергията“, каза Мюлер.

Още новини от Украйна

На 19 юли руският президент Владимир Путин коментира подробно ситуацията около работата на "Северен поток". Той обясни, че в нормален режим за осигуряване на доставките на газ през него се използват шест газокомпресорни агрегата Siemens, единият от които е резервен, но сега работят само два агрегата. В същото време, както каза Путин, около 26 юли една от тези машини също трябваше да отиде на рутинен ремонт, т.е. само един GPU ще остане да работи от Канада без турбина.

На 25 юли „Газпром“ съобщи, че е получил документи от канадските власти от Siemens, но остават въпроси, включително за санкциите на Европейския съюз и Великобритания, като решаването на тези въпроси е важно както за връщането на ремонтирания двигател, за „Северен поток“ за Русия и за спешен ремонт на други двигатели, германската компания отново поиска незабавна подкрепа за предоставяне на документи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да последваме

    17 2 Отговор
    нейния пример. Управляващите са по-нагли и от комунистите навремето.
  • 2 От плажа

    16 5 Отговор
    Умни били построили каквото трябва. Баце тиквата похарчи 3000 милиона наши пари за чужд руски тръбопровод. Долу Баце!
  • 3 Eвропейски държавник

    23 2 Отговор
    СМЕЛО ЩЕ СТУДУВАТЕ ЗИМЪСКА!!!
  • 4 Христо

    26 1 Отговор
    Полша нали купува от Германия реверсиран руски газ .Какво се хвалят
  • 5 Тия

    27 1 Отговор
    са на един акъл с укрите !
  • 6 123

    22 0 Отговор
    Щели да имат газ, ама щял да бъде скъп :) :) :) Ами то една стока като не се купува, защото е скъпа, то тя винаги я има :) Много са тъпи поляците, ама хубави булки имат :) И то дашни :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 456

    8 0 Отговор
    Глупост, ще ги видим Полша след 3 месеца
  • 9 недялко

    4 1 Отговор
    "Европейска държава не се страхува да остане без газ " Както лудият не го е страх от нищо - защото е луд-- така и тези " цивилизовани " Европейци не ги е страх от нищо. Както лудият се "хвърля " в морето-въпреки ,че не знае да плува- така това което беше построено ощe 60 години на миналият век го разрушиха за няколко месеца под натиска на Задокеанскиte си " партньори" . И сега с години ще бъдат принудени да плащат това което загубиха .Пример ли ?- в момента 1000м3 Природен газ е над 2000 Долара Холандската борса а преди няколко месеца средно 200 Долара беше.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дянков

    0 0 Отговор
    То държавите не се страхуват и управата, НАТО ще плаща десеторно .