Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юли, 2022 16:12 3 312 7

Най-богатата европейска държава създава газов резерв

  • швейцария-
  • газ-
  • резерв

Швейцария предприема тази крачка в резултат на намалените доставки на руски газ

Най-богатата европейска държава създава газов резерв - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Намаляването на доставките на руски газ ще засегне Швейцария. Поради това властите на страната работят за създаване на газов резерв, съобщиха от Асоциацията на швейцарската газова индустрия.

"Газпром" обяви, че спира работата на друга турбина на Siemens в компресорната станция "Портовая", в резултат на което доставките по "Северен поток" от 27 юли ще бъдат не повече от 33 милиона кубически метра на ден, т.е. 20% от капацитета на газопровода.

Още новини от Украйна

"Швейцария купува газ от търговски площадки в Германия, Франция, Холандия и Италия. Швейцария също е косвено засегната от намаляването на капацитета на "Северен поток", тъй като по-малко газ се доставя в Европа", казват от Асоциацията. От там добавят, че ако европейските газови хранилища не успеят да се напълнят по график, това ще увеличи риска от недостиг на газ през зимата, което ще засегне и Швейцария.

"От името на правителството швейцарската газова индустрия създава газови резерви в съседните страни за предстоящата зима. Газовата индустрия е уверена, че целите, поставени от федералното правителство, могат да бъдат постигнати", казват от браншовата асоциация.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    11 4 Отговор
    И на Швейцария банката на фашистите ще и дойде края
  • 2 стоян георгиев

    15 5 Отговор
    е то не става така да налагате санкций и вие да сте добре, ще седите на студено и гладни за да му е гадно на путин
  • 3 стоян георгиев

    16 4 Отговор
    много е лесно бе, сваляте всякакви санкций и путин ви пуща газа ама от де толкова акъл като ви командва зеленски и усрсула
  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    9 4 Отговор
    нали блокирвахте руските сметки ? сега нека ви е гадно да се сетите че на големите не може да им блокирваш сметките !
  • 5 Патето Яки

    7 3 Отговор
    Кирчо и Кокорча създават резерв от боб.
  • 6 Димов

    6 1 Отговор
    А ние няма пък да купуваме руски газ, за да си напълнят хранилищата швейцарците.
  • 7 Няма нищо страшно че някой ще останат

    12 1 Отговор
    без газ за Зимата!! Полша и ние България се отказахме да Копуваме Руска газ напук на Русия!! Само, че Полша сие копува малко по скъпа. пак Руска но от Германия!! А ние се отказахме най голямите тъпаци!