Last news in Fakti

29 Юли, 2022 19:07 1 527 3

Нагоре! Биткойнът прехвърли 24 000 долара и достигна шестседмичен връх

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • уолстрийт

Въпреки растежа от последните седмици биткойнът все още е с 48 на сто под стойността от началото на годината и с около 60 на сто под рекорда си от 68 990 долара, достигнат през ноември 2021 г.

Нагоре! Биткойнът прехвърли 24 000 долара и достигна шестседмичен връх - 1
Снимка: Shutterstock

Биткойнът днес се разменяше за повече от 24 000 долара, съобщава Си Ен Би Си. Най-популярната криптовалута достигна шестседмичен връх като следваше тенденцията за растеж на фондовите пазари.

В ранните часове на деня биткойнът достигна 24 412 долара, сочат данни на платформата "Койндеск" (CoinDesk). В следобедната търговия криптовалутата поевтиня, но остана малко над 24 000 долара.

Криптопазарите в общи линии следват хода на фондовите борси в САЩ и най-вече на индекса Насдак, който през последните два дни регистрира сериозен растеж.

Въпреки растежа от последните седмици биткойнът все още е с 48 на сто под стойността от началото на годината и с около 60 на сто под рекорда си от 68 990 долара, достигнат през ноември 2021 г.

През последните месеци криптопазарите са подложени на различни удари като, например, срива на алгоритъмната стейбълкойн "Тера" (terraUSD), която повлече след себе си фалита на платформата "Селзиъс" (Celsius) и хедж фонда "Три ероус кепитъл" (Three Arrows Capital).


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    9 1 Отговор
    Покачил се със 6000 долара след като се срина с 51 000 докара...
  • 2 ЯЗЪК

    4 1 Отговор
    Дали на бат Бойко му пука , при положение , че държи авоари в евро и злато по чекмеджета , шкафчета и скринове ?
  • 3 Нищо лично

    2 1 Отговор
    Времето на криптовалутите идва към своя край, скоро ще се появи нов вид консолидирана валута на тяхно място, не бих съветвал да се инвестира в крипто. И това няма нищо общо с войната или каквото и да е друго, просто плана си върви