Last news in Fakti

20 Август, 2022 11:23 6 236 13

Закриват нощни клубове

  • великобритания-
  • кръчми-
  • затваряне-
  • ток-
  • цена

Причината е високата цена на тока

Закриват нощни клубове - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Много нощни клубове в Лондон са застрашени от затваряне в резултат на енергийната криза. В допълнение към „скачащите сметки“ за електричество, нощните клубове страдат, тъй като инфлацията е принудила много хора да намалят несъществените услуги.

Затварянето заплашва голям брой фирми, които генерираха 46 млрд. паунда годишно за британската икономика преди пандемията, според Асоциацията на нощната индустрия (NTIA). NTIA е установила, че 54% от предприятията все още не са подновили своите договори за газ и електричество. А онези, които го направиха, съобщиха, че разходите им са се увеличили с 37% в сравнение с времето преди пандемията.

"Това бяха трудни времена. Отворихме отново преди година след блокирането, но сега сме изправени пред нови предизвикателства, като например инфлацията", цитиран от Bloomberg Ханс Хес, директор на нощен клуб Egg London, подчертавайки, че страховете му се споделят от много представители на британския бизнес.

Цените на електроенергията може да се повишат пет пъти през октомври, според прогнози на енергийната консултантска компания Cornwall Insight. Неговите анализатори призовават „сериозно да се помисли за въздействието на енергийната криза върху бизнеса“, в противен случай Обединеното кралство ще види изчезването на „компании с история, дълбоко вкоренени в обществото и добри перспективи“.

Британският външен министър Лиз Тръс, призова населението да се подготви за труден зимен период заради енергийната криза. На 1 април, на фона на покачването на цените на газа на световния пазар във Великобритания, таванът на цените на електроенергията беше повишен. В края на август британският регулатор трябва да обяви ново увеличение на максимума, в резултат на което според прогнозите сметките за електроенергия от 1 октомври може да надхвърлят границата от £3000 паунда в годишно изражение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И без

    27 1 Отговор
    клубове може .
  • 2 ТОВА Е

    31 1 Отговор
    ОТ АКЪЛ !
  • 3 Правилно

    25 0 Отговор
    Да работят само денно време !
  • 4 жалните хорица

    35 1 Отговор
    да се подготвят за шариата с плавно спиране на бирата им.
    Новодошли изразяват възмущение от подпийнали и крещящи местни хора пред пъбове и клубове
  • 5 Монгола

    30 2 Отговор
    От септемврин 2022 стоките които влизат в UK от ЕС ще се обмитяват вече кое прави допълнително още поне 20% отгоре. Бритите нищо не произвеждат освен селскостопанска продукция.

    Коментиран от #8

  • 6 Ухаааа

    36 2 Отговор
    Много поздрави от Владимир Владимирович, хахаха!
  • 7 Хмммммм

    15 8 Отговор
    За да подкрепим Украйна трябват пари. Всички трябва да работим и да помагаме. Никакво отказване.
  • 8 Про100 100

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Монгола":

    Има договори, които още са в процес.... Например атомната им централа която Франция им строи. Не че не са прехвърлили бюджета почти двойно! Отделно от това почти цялата им електроенергия се внася от Исландия. Всъщност произвеждат доста неща, но повечето от тях са в неособено големи серии.
  • 9 Дааааааам

    27 2 Отговор
    "Трябва ни огромна, мащабна криза и хората ще приемат Новия световен ред" - Дейвид Рокфелер 1994г.
  • 10 боже боже боже

    2 0 Отговор
    Сега местната гмеж няма къде да шора.
    До къде стигнахме?
  • 11 мишо

    4 0 Отговор
    Американското политическо решение, което английските политически лидери наложиха на драгите си граждани довежда до фалити. До кога драгите английски граждани ще търпят зависи от тях. Оня русоляв перчем се изниза сух от ситуацията и сега си харчи парите от наградата на американските си приятели. На него да се сърдят драгите английски граждани.
  • 12 волен сидеров

    2 0 Отговор
    ЧЕСТИТО ПОЧНА СЕ
  • 13 Пацо

    0 0 Отговор
    Сериозна криза...това са политиците.браво.