Кирил Домусчиев, главен изпълнителен директор и съосновател на „Хювефарма“, призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. В коментар по време на срещата на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г., Домусчиев призова света да посрещне общите предизвикателства, свързани с глобалната експанзия на пазара на храни в условията на непрекъснати дестабилизиращи глобални събития.
Домусчиев призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.
Трябва да гарантираме, че светът се препитава със здрави животни осигуряващи безопасна храна“, каза Домусчиев, цитиран от economic.bg. „Животинският протеин остава основен компонент в храненето на човека, особено след като все повече хора навлизат в средната класа и развитите икономики.
Докато развиваме иновациите в храненето на селскостопанските животни, необходими за посрещане на нарастващото търсене, трябва също така да инвестираме и в хранителни алтернативи, включително и възможности за иновативни технологии за устойчиво производство на необходими хранителни вещества, като например производството на Омега-3 чрез микроводорасли, както и други хранителни компоненти, които могат да се произвеждат чрез биотехнологии и ферментация.“
Домусчиев подчерта взаимната връзка между устойчивите бизнес практики и устойчивото производство на храни, като даде пример с инвестициите на „Хювефарма“ във възобновяеми енергийни източници, започвайки с една слънчева електроцентрала от 25 мегавата през 2021 г., която постепенно ще се разшири до 190 мегавата до 2023 г. Допълнително планирани инвестиции ще увеличат капацитета от фотоволтаици до 300 MW, което е в съответствие с амбицията на „Хювефарма“ да постигне целите на Парижкото споразумение за климата.
Бизнесът, правителството, филантропията и неправителствените организации имат своята роля в подпомагането на бъдещите поколения да имат по-добър шанс за добър и здравословен живот. Ние вярваме, че безопасната и здравословна храна и здравословната околна среда са основополагащи за постигането на тези цели“, каза Домусчиев.
„Хювефарма“ е бързо развиваща се глобална фармацевтична компания (по отношение на ръста на продажбите) с фокус върху разработване, производство и маркетинг на продукти за здравето, хранителни добавки и компоненти и фармацевтични препарати.
Ключовите силни страни на „Хювефарма“ са инвестициите в модерно ферментационно производство и техническата експертиза и ноу-хау, изградени в продължение на повече от половин век в европейските производствени обекти на компанията.
Продуктите на „Хювефарма“ се продават в над 100 държави. Компанията управлява три модерни биотехнологични завода за ферментационни продукти и ваксини в България, производствени обекти за крайни продукти във Франция, завод за химически синтез в Италия, като и шест производствени звена за ваксини и ветеринарни лекарства в САЩ.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гела
Коментиран от #13
12:49 23.09.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️
13:15 23.09.2022
4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️
13:19 23.09.2022
5 Сакън бре!
13:23 23.09.2022
6 Ото Кац
13:36 23.09.2022
7 Истината
13:49 23.09.2022
8 Стига, бе!!!
14:14 23.09.2022
9 !!!?
14:19 23.09.2022
10 От чужбина
А що се касае до иновациите, ами най-добрата иновация е старата такава - СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО. Ето ви един пример: В България преди време се е произвеждала захар от захарна тръстика, на дребно по селата. В същност този продукт е бил течен- сгъстен на огъня захарен сироп. В някои райони са го наричали маджун. По-късно, през социализма започва производството на захар от захарно цвекло. Не знам кое е по-продуктивно за България но факта е, че и двете растения са ползвани и има ефект. ДА, ама в момента всичката захар я внасяме, а захарните ни заводи само я избелват в най-добрия случай. Ето това е една зависимост от цената на захарта на световния пазар, а също и от цената на транспорта плюс допълнителни политически фактори /ембарго за търговия, военни конфликти и др/. Е, България няма ли възможност да си произведе собствена захар? А в разговор с поляци са ми казвали, че там също са произвеждали захар от цвекло, но цялата тази индустрия е била купена и ... съсипана от британската TESCO -верига хранителни магазини. В крайна сметка това е пример само с един продукт. В действителност колкото повече неща си произведем сами, толкова сме по-независими. И тук искам да припомня каква е германската доктрина - Германия трябва да си произведе всичко от което има нужда. Другата, противопопложна доктрина е - да си внесем всичко което ни излиза по-евтино отколкото да го произв
14:46 23.09.2022
11 От чужбина - продължение
14:47 23.09.2022
12 Този и брат му неофициално са
19:05 23.09.2022
13 Рошко
До коментар #1 от "Гела":
Искам да го видя как и какво яде онлайн, ей тъй да си го представя как си бучка с вилицата по някоя хологрсма с кюфтенца например па после и в тоалетната08:07 24.09.2022
14 Перо
10:14 25.09.2022
15 За този
14:34 25.09.2022
16 бАЙ СТАВРИ
15:40 02.05.2023