Last news in Fakti

23 Септември, 2022 12:47 1 429 16

Кирил Домусчиев: Иновациите ще гарантират доставките на храна в нестабилни времена

  • кирил домусчиев-
  • иновации-
  • доставки-
  • храна-
  • нестабилни времена

Необходими са инвестиции в хранителни алтернативи и технологии за устойчиво производство на вещества, като например извличането на Омега-3 чрез микроводорасли, каза още главният изпълнителен директор и съосновател на „Хювефарма“

Кирил Домусчиев: Иновациите ще гарантират доставките на храна в нестабилни времена - 1
Снимка: Хювефарма

Кирил Домусчиев, главен изпълнителен директор и съосновател на „Хювефарма“, призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. В коментар по време на срещата на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г., Домусчиев призова света да посрещне общите предизвикателства, свързани с глобалната експанзия на пазара на храни в условията на непрекъснати дестабилизиращи глобални събития.

Домусчиев призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.
Трябва да гарантираме, че светът се препитава със здрави животни осигуряващи безопасна храна“, каза Домусчиев, цитиран от economic.bg. „Животинският протеин остава основен компонент в храненето на човека, особено след като все повече хора навлизат в средната класа и развитите икономики.

Докато развиваме иновациите в храненето на селскостопанските животни, необходими за посрещане на нарастващото търсене, трябва също така да инвестираме и в хранителни алтернативи, включително и възможности за иновативни технологии за устойчиво производство на необходими хранителни вещества, като например производството на Омега-3 чрез микроводорасли, както и други хранителни компоненти, които могат да се произвеждат чрез биотехнологии и ферментация.“

Домусчиев подчерта взаимната връзка между устойчивите бизнес практики и устойчивото производство на храни, като даде пример с инвестициите на „Хювефарма“ във възобновяеми енергийни източници, започвайки с една слънчева електроцентрала от 25 мегавата през 2021 г., която постепенно ще се разшири до 190 мегавата до 2023 г. Допълнително планирани инвестиции ще увеличат капацитета от фотоволтаици до 300 MW, което е в съответствие с амбицията на „Хювефарма“ да постигне целите на Парижкото споразумение за климата.

Бизнесът, правителството, филантропията и неправителствените организации имат своята роля в подпомагането на бъдещите поколения да имат по-добър шанс за добър и здравословен живот. Ние вярваме, че безопасната и здравословна храна и здравословната околна среда са основополагащи за постигането на тези цели“, каза Домусчиев.

„Хювефарма“ е бързо развиваща се глобална фармацевтична компания (по отношение на ръста на продажбите) с фокус върху разработване, производство и маркетинг на продукти за здравето, хранителни добавки и компоненти и фармацевтични препарати.

Ключовите силни страни на „Хювефарма“ са инвестициите в модерно ферментационно производство и техническата експертиза и ноу-хау, изградени в продължение на повече от половин век в европейските производствени обекти на компанията.
Продуктите на „Хювефарма“ се продават в над 100 държави. Компанията управлява три модерни биотехнологични завода за ферментационни продукти и ваксини в България, производствени обекти за крайни продукти във Франция, завод за химически синтез в Италия, като и шест производствени звена за ваксини и ветеринарни лекарства в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гела

    23 1 Отговор
    Гел, ако няма храна ще погладуваш малко.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    А всичко тръгна с едно колело... ‼️‼️‼️
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор
    В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куфарчетата на БКП, ДС и майка им, която е верен и дългогодишен активист на БКП, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“ и на който след това става шеф. Благодарение на съветите на другарите на бащата на Домусчиев от ДС и отчасти на майка си, още ненавършил 30 години Кирил вече участва в голямото разграбване на България чрез фонда си „Напредък" ...
  • 5 Сакън бре!

    16 1 Отговор
    Като чуя ноу хау или иновации и знам, че някой ще краде много яко и сега дрънка врели некипели за заблуждение. Животните се хранят най-добре сред природата! Не ми ги хвали тези, дето ги хранят с не знам какво, а после, като изядеш една пържола от тях и ти поникнат още два чифта м...де!
  • 6 Ото Кац

    15 0 Отговор
    Бок Лук вместо да си в затвора ти и цялото ти котило, приказки от хиляда и една нощ разправяш. Но скоро ще има възмездие за такива като Вас!
  • 7 Истината

    14 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ТЕБ !! ГЕЛОСААН КРАДЕЦ
  • 8 Стига, бе!!!

    14 0 Отговор
    И този бързозабогатял рекетьор, започна да припява на Шваб и компния, за да ни храни с протеин от скакалци и водорасли! Загрижир се бил за хората и света!!! Такива като този трябва да бъдат прибрани на топло заради отношението си към хората! Тяхното отношение към нас хората е като към добитък, който накрая да заколят и продадът за кинти!
  • 9 !!!?

    10 2 Отговор
    Тоя вместо да търка наровете, му дават да лае по медиите. Гледа като жуотно, какъвто и е. Великия "приватизатор".
  • 10 От чужбина

    7 0 Отговор
    Принципно същата "новина" в ДИР-а няма изобщо възможност за коментари. От ДИР-а да кажат ЗАЩО???
    А що се касае до иновациите, ами най-добрата иновация е старата такава - СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО. Ето ви един пример: В България преди време се е произвеждала захар от захарна тръстика, на дребно по селата. В същност този продукт е бил течен- сгъстен на огъня захарен сироп. В някои райони са го наричали маджун. По-късно, през социализма започва производството на захар от захарно цвекло. Не знам кое е по-продуктивно за България но факта е, че и двете растения са ползвани и има ефект. ДА, ама в момента всичката захар я внасяме, а захарните ни заводи само я избелват в най-добрия случай. Ето това е една зависимост от цената на захарта на световния пазар, а също и от цената на транспорта плюс допълнителни политически фактори /ембарго за търговия, военни конфликти и др/. Е, България няма ли възможност да си произведе собствена захар? А в разговор с поляци са ми казвали, че там също са произвеждали захар от цвекло, но цялата тази индустрия е била купена и ... съсипана от британската TESCO -верига хранителни магазини. В крайна сметка това е пример само с един продукт. В действителност колкото повече неща си произведем сами, толкова сме по-независими. И тук искам да припомня каква е германската доктрина - Германия трябва да си произведе всичко от което има нужда. Другата, противопопложна доктрина е - да си внесем всичко което ни излиза по-евтино отколкото да го произв
  • 11 От чужбина - продължение

    8 0 Отговор
    Другата, противопопложна доктрина е - да си внесем всичко което ни излиза по-евтино отколкото да го произведем. Тази доктрина е лъжовна, защото ви вкарва в зависимости, но това се учи в икономическите университети. Това е доктрината която устройва глобализаторите. А сега си представете как преди ...примерно 100 години фермите са си обработвали земята. Продукцията от зърно се е ползвала почти локално за изхранване на хора и животни. Не е имало разнасяне на зърно по целия свят, нито на животни и продукти. Така и разните заразни инфекции не са се разнасяли така бързо. Дори и да възникне някъде зараза, тя се е разпространявала локално, защото не е имало разнасяне на месо, млеко и яйца по целия свят. А тези дето са настроени веднага да контрират и да кажат, че видиш ли, има си санитарен контрол... Това са глупости! Санитарния контрол НЕ може да покрие всичко и на всякъде.
  • 12 Този и брат му неофициално са

    5 1 Отговор
    наркобароните на ЦРУ.Всички знаем,че ЦРУ контролира трафика на всички видове дроги и с парите финансира войната в Украйна и всички НПО-та,които промиват мозъците на народите в световен мащаб.Този и братму,от продавачи на джапанки на сергия в Пловдив,станаха милиардери(списание Форбс) и най големите производители на коктейли от дрога,които се дават на терористите от цял свят.Официално този пъпеш,произвежда лекарства за животни а неофициално дрога.Преди няколко годуини,френския журналист Тери Мейсън, разкри пратка от оръжие и коктейл от марихуана и амфетамин във вид на дъвка за 800 000 долара по поръчка на ЦРУ.Всичкото това се случва по времето на питека от Банкя а дрогата и оръжието е за терористите от Алкайда и Идил на териториите на Либия,Сирия и Ирак.Информацията,можете да намерите в интернет ако напишете името на журналиста.
  • 13 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гела":

    Искам да го видя как и какво яде онлайн, ей тъй да си го представя как си бучка с вилицата по някоя хологрсма с кюфтенца например па после и в тоалетната
  • 14 Перо

    2 0 Отговор
    Тоя,вместо да дава акъл,трябваше отдавна да бъде в затвора,а не да се откупва с узаконени,крадени пари като чужда инвестиция в САЩ, да не го вкарат в списъка на закона Магнитски! Направи Нова ТВ в пералня за пари на тиквата,чрез реклама и съпортър на Божков!
  • 15 За този

    1 0 Отговор
    в преносен смисъл важи казаното преди много време от Хенри Форд: "Убийте петдесетте най-богати еврейски фамилии и човечеството ще заживее мирно и щастливо."
  • 16 бАЙ СТАВРИ

    0 0 Отговор
    абе хайде идвате при мен какво се помотвате