4 Ноември, 2022 22:10 3 957 20

Чистката на Мъск! "Туитър" уволнява около 50 процента от служителите си по света

  • туитър-
  • илон мъск-
  • старлинк

Агенцията се позовава на документ, разпратен на служителите на социалната мрежа, на които днес им е било казано, че вече не са част от компанията

Чистката на Мъск! "Туитър" уволнява около 50 процента от служителите си по света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Компанията "Туитър" уволнява около 50 процента от служителите си по света, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на документ, разпратен на служителите на социалната мрежа, на които днес им е било казано, че вече не са част от компанията.

"Туитър" бе купен от милиардера Илон Мъск миналата седмица. Компанията, която наброяваше близо 7500 служители към края на октомври, сега е започнала вълна от уволнения по целия свят. Тя вече обяви, че затваря временно свои офиси, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много долен

    27 40 Отговор
    е тоя тип.

    Коментиран от #2

  • 2 хмм ?

    39 7 Отговор

    До коментар #1 от "Много долен":

    обоснови съ?

    Коментиран от #7

  • 3 Есен е

    15 6 Отговор
    Ето защо,никога корпорация в
    държавата.Макар,че почти са ни
    налегнали, при тези верни на ценности
    метреси- депутати и сие.Ако беше у
    нас,а може би има половината народ
    остава без пари и къде, ще е държавата
    да те защити.Кой си ти и за какво се
    бориш,и кой ще те чуе.Изработиха ни
    и им се получи аномалията.Факт.
  • 4 Някой

    10 55 Отговор
    Паразит, какво мога да кажа за този комунист. Съветските хора не могат да творят, те само крадат. Нищо няма да постигне като си купи Туитър, с Тръмп си остават същите селяндури, макар и с пари.

    Коментиран от #19

  • 5 омъскаряване

    21 7 Отговор
    Ще бъдат заменени от сляпо вярващи сектанти на "свети" Илон - Шегобиец, които ще му работят безплатно или дори, ще си плащат за тази "чест"!
  • 6 Вместо да прави чистка на хората си...!

    41 7 Отговор
    Да отреже ненужните си разходи за милиарди,спрямо Усраина и ще е отново на ,,+"...!
    Той всъщност го бе обявил!НО!После и на него му свиха сърмите от САЩ и на другият ден запя друга песен...!А уж сме живеели в демократичен,а не комунистически свят...!?Да...ама Не...!
  • 7 Оставя бая

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "хмм ?":

    народ без работа
  • 8 Рамбо

    29 1 Отговор
    То вероятно няма как да се стане милиардер, ако не се действа по тоя начин. И да го плюете Мъск, ще постигне това, което си е наумил. И в БГ имаше много такива случаи, макар и в наши ски мащаби. Купуват предприятие с няколко хиляди работници и първата им работа е да уволнят повечето
  • 9 Хохо Бохо

    24 22 Отговор
    Мъск винаги взима правилните решения.
    Иначе нямаше да е най-богатия човек на планетата.
    Но от този факт, хейтърите сън не ги хваща...

    Коментиран от #11

  • 10 Хмммм

    12 6 Отговор
    Този ще е следващия президент май май.

    Коментиран от #17

  • 11 Име

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Много наивно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Демократичен роб

    15 3 Отговор
    Радиото свири... А вие питате ли се, "аджеба" 7 близо 8 000 души персонал, за един "кирлив" сайт, който ако не Ви бяха вменили, че щом "бледолики юруде" 14 годишния Джими, ползува.... трябва и вие да го имате! Та за какво са им чак толкова хора? Някой по- интелигентен да ме светне. Понеже до колкото помня през далечната 2000г. Аз и другите ми 2-ма съквартиранти, потдържахме един "Пъб" (тогава нямаше торенти, всичко беше на твърд носител) и си бяхме предостатъчно. Какво толкова му потдържат на тая боза, тия 8 000 калпака?!? И от къде са приходите на сайта? Да ви кажа ли? Измуствено вдигат акциите както на Рептила Зукенбърди, Безоси и прочие. То големи реклами голямо чудо. От нищото се пръква някво си "сайтче" и организациите на ФАЩ-скотомправителство, започват да го промотират навсякъде. Мъск падна от небето, както онзи подготвителен в тази насока филм. Айрън мен, е обработката на гладкомозъчните, в това да припзнават Иларион Мъскуропатев в "Тони Старк" .... Илон Мъск.... Тони Старк..... Я пак ИЛОН МЪСК..... ТОНИ СТАРК..... ТЕСЛА.....
    Ако не успявате да "чатнете", повторете си го няколко пъти, ще ви проблесне. Ще разберете и още много работи.
    Само да вметна, че името Тесла беше патентовано в Чехия! Имаше нерви около Мъск и името Тесла, но случайно дори и в интернет вече няма грам информация. Дори, собственика на патента, случайно, ей тъй се беше "Лъзнал" и ударил главата.....

    Коментиран от #15

  • 15 Демократичен роб

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Демократичен роб":

    Последно да вметна... Който помни "ICQ" Все още я има, но Microsoft заговориха за подобна платформа, но започна делото с/Гей Билс и уж бяха спрели с така нареченият проект.... Но пък дойде Скайп. Уж че не е на Microsoft. После го купиха, след като Гей Билс, беше оправдан и Скайп, някак си измести ICQ, Въпреки че не се сещам, за всички години в които го ползвАМ все още, да съм имал какъвто и да е проблем. Също така, ICQ си остава, най сериозната защитна непробиваема среда за комуникация. Оо да... Всичко в "Ай Си Кю" е безплатно! От друга страна пък, Скайп е толкова бъгав, че на дали има хлапе над 8-9 клас, което да не е разбрало, как се открива парола :D
    Е Мъскича е същия. Изместват от погледа ви, хубавото и надеждното, да ви пробутат най скъпия "ментак" похвален единствено от реклама и някой влогър в Ютуб. 60% защитници на Тесла в Бг, дори не са виждали на живо този тролей. Да ви припомня, че преди 15-тина години, наши сънародници направиха електромобил и търсиха инвеститор..... Но ние не го помним това, помним само Тони Старк, защото не спират да го въртят по кабеларките ;)
  • 16 Геша

    7 1 Отговор
    Дано Мъск превърне социалната мрежа в безценужна територия на свободното слово, че тя е заприличала на форума на Факти.
  • 17 Само напомням

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хмммм":

    За съжаление има изискване президентът на САЩ да е не само с американско гражданство, но и да е РОДЕН в САЩ. Мъск е роден в ЮАР. Но може да стане губернатор на Тексас (примерно).






  • 18 Механик

    10 0 Отговор
    Когато идваше "демокрацията " тука, едни хора от запад ни обясняваха как е нормално да бъдат уволнявани "съкращавани" хора, щото така било когато се търси "ефективност" в бизнеса.
    Сега същите хора ореваха света, колко е несправедливо собственика на Туитър - Мъск, да уволнява служители те си.
    Това е то прочутата англосаксонска "обективност".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 карамфила

    1 0 Отговор
    Браво Илон,натрий носа на падащият по стълби.