Last news in Fakti

5 Януари, 2023 07:37 9 333 12

McDonald's възнамерява да закрие бизнеса си в една от най-големите държави в света

  • mcdonald's-
  • казахстан-
  • верига-
  • закриване-
  • месо-
  • доставки-
  • прекъсване

Причината да затвори в Казахстан е нередовни доставки на месо

McDonald's възнамерява да закрие бизнеса си в една от най-големите държави в света - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

McDonald's да закрие бизнеса си в Казахстан на фона на прекъсвания в доставките на месо, съобщи за аг. Bloomberg неназован източник.

Една от основните причини за евентуалното закриване на мрежата от американски ресторанти за бързо хранене в азиатската държава са прекъсванията в доставките на продукти.

Според източници на Bloomberg след началото на войната в Украйна ръководството на корпорацията е забранило на местната компания Food Solutions KZ LLP, която притежава 24 ресторанта на McDonald's, да купува месни котлети в Руската федерация. Според Bloomberg казахстанската компания не е успяла да възстанови веригата за доставки, тъй като закупуването на продукти в европейски страни и доставката им на по-високи цени би довело до това ресторантите в републиката да работят на загуба.

В същото време агенцията уточнява, че по-нататъшната работа на ресторантите от мрежата в страната се усложнява от задържането на предприемач, собственик на франчайза на McDonald's в Казахстан, Беларус и няколко региона на Русия Кайрат Боранбаев. Той беше задържан в средата на март 2022 г. като част от наказателно дело за присвояване в особено големи размери в квазипубличния сектор.

По-рано пресслужбата на McDonald's информира, че ресторантите за бързо хранене в Казахстан ще преустановят работа от 18 ноември 2022 г. поради ограничения в местните доставки. На 29 ноември вицепремиерът - министър на търговията и интеграцията на републиката Серик Жумангарин каза, че решението на компанията се дължи на преструктурирането на веригата за доставка на храни за мрежата, която преди това е била вносна.

McDonald's в Казахстан (Food Solutions KZ LLP) работи над 6 години и е един от лидерите в индустрията за ресторанти за бързо хранене. Компанията има 24 ресторанта на McDonald's в няколко града на републиката и осигурява работа на близо 2000 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    67 9 Отговор
    Тези отровители на човечеството няма да липсват на никого !

    Коментиран от #4

  • 2 Ще има и още

    58 7 Отговор
    Имало било проблем с доставките на месо. Хъм ?!? Ами че това , че изобщо е ползвано месо определено си е новина !!
  • 3 вие сериозно ли

    56 6 Отговор
    че те от макдоналдс какво общо имат с месото???
  • 4 Само коментирам

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":


    "Според източници на Bloomberg след началото на войната в Украйна ръководството на корпорацията е забранило на местната компания Food Solutions KZ LLP, която притежава 24 ресторанта на McDonalds, да купува месни котлети в Руската федерация. Според Bloomberg казахстанската компания не е успяла да възстанови веригата за доставки, тъй като закупуването на продукти в европейски страни и доставката им на по-високи цени би довело до това ресторантите в републиката да работят на загуба."


    Проблема са го създали фашистите от МакДоналдс.






  • 5 Перо

    46 10 Отговор
    Кога ще закрият и бизнеса си в БГ с тази нездравословна храна? В Казахстан трябва да се радват,че ги напускат вредни “инвеститори”!
  • 6 Да...

    41 8 Отговор
    Да затварят навсякъде. Храната им не става за нищо. Няма нищо общо с хамбургери те преди 30 години.
  • 7 Шмеркезе

    20 7 Отговор
    Макдоналдс работи най- добре в Италия. Там е на 200 процента печалба. Няма по- смотана верига.
  • 8 Българин

    24 9 Отговор
    Да се махат и от България.
  • 9 Чичо

    8 8 Отговор
    Да си вземат "вкусните" картонени опаковки и да си ходят в САЩ .
  • 10 Рошко

    8 7 Отговор
    Нито съм ял, нито имам намерение да ям обработено гмо от неодрани животни
  • 11 елин

    8 7 Отговор
    От това по хубаво не може и да бъде . Погледнете Американците станали като угоени с...не . Всеки трети с наднормено тегло. Осакатиха милиони хора по света нормален човек да купува и да се храни за мен е трудно за възприемане. В едно документално предаване за месото им при изследване в лабораторията бяха казали ,че има 27 специални добавки ; Като дълго време да може да се съхранява без да се разваля , да възбуди някои центрове на мозъка да се чувстваш гладен, желание повече и повече да консумираш- апетит на ненаситност, повечето се ползвали месо от военният резерв който при изтичане срока на съхранение ще бъде подновен и цената била много по ниска от пазарната при купуване на големи количества.
  • 12 Под феса има Ум

    4 3 Отговор
    Има ли все още хора който да се хранят с тези американски отрови!? Ако има, много жалко!? Само се тровите хора!!!