3 Февруари, 2023 10:34 2 110 3

Нова екзотична държава на туристическата карта

  • казахстан-
  • туризъм-
  • класация

Казахстан влезе в ТОП 10 по достъпен туризъм

Нова екзотична държава на туристическата карта - 1
Снимка: М. Богданова ©

Казахстан влезе в ТОП10 на държавите по достъпен отдих според популярния сайт Curly Tales. Министерството на културата и спорта на Република Казахстан отбеляза, че Curly Tales е платформа за цифрово номадско съдържание по темата за храна, пътуване, преживявания и начин на живот. Сайтът публикува страни, които препоръчва на туристите да посетят.

Освен Казахстан в рейтинга на бюджетните дестинации влизат и държави като съседна Турция, Грузия, Египет, Виетнам, Лаос, Кения и други.

Авторите на класацията предлагат на туристите например да посетят и възхитят на красотата на каньона Чарин.

По-рано популярното британско списание Condé Nast Traveler публикува статия „Най-спиращите дъха места за посещение в Казахстан“ за основните дестинации за пътуване в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    0 1 Отговор
    Много хубаво, сега путин ще го върне в руската империя

    Коментиран от #2

  • 2 ФЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    да ли .....отива на разтурия дано опази сегашните граници ,че и други републики май ще се отцепят от тиранията и мизерията
  • 3 Путин

    0 0 Отговор
    Време е да я върнем в нашите граници