Last news in Fakti

6 Април, 2023 15:37 3 207 6

В Сливен ще има индустриален парк

  • сливен-
  • индустриален парк

Планираната нова индустриална зона обхваща 2 500 декара от района на летище „Бършен“

В Сливен ще има индустриален парк - 1
Снимка: БГНЕС

Като добър знак към бъдещите инвеститори в Сливен определи кметът на общината Стефан Радев решението на Общински съвет Сливен да създаде дружество „Индустриален парк - Сливен“. От дружеството се очаква да изготви бизнес план за развитие на зоната. Предложението бе разгледано втори път от местния парламент, след като на предишната сесия то бе отхвърлено, припомня БНР.

Кметът Радев обяви още, че проектът за създаване на нова индустриална зона е много важен за стратегическото развитие на региона. До одобрение на предложението се стигна, след предварителна среща на кмета с общинските съветници, на която се наложи да им разясни в подробности намеренията на общината. Първият етап от индустриалната зона се планира да осъществи на северния терен на площ от 450 дка.

"Създаваме едно дружество, което всъщност трябва да администрира индустриалния парк след създаването му. Изискване е да има такова дружество, за да може да регистрираме самия индустриален парк в регистъра. Очакваме техническите проекти да са готови до два месеца може би от сега, защото все още не са отворени програмите, но очакваме тогава да бъдат отворени, планираме да подадем фиш с проектно предложение за финансиране на инфраструктурата, която искаме да изградим там".

Планираната нова индустриална зона обхваща 2 500 декара от района на летище „Бършен“ и е разделена на три зони – две за индустриално развитие и летищната писта, която ще може да функционира. От община Сливен заявиха, че нямат намерение да продават самолетната писта, както и пистата за мотокрос.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    9 0 Отговор
    Ще има джелязо за "електората".
  • 2 само питам

    9 0 Отговор
    а ще има ли кой да им работи без пари на тия индустриалци?
  • 3 Сократ

    10 1 Отговор
    Не разбрах, там ще се произвежда ли нещо или ще е поредния мол център.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А бе то вече има ,

    3 0 Отговор
    казва се кв. Надежда.
  • 6 Аха… ша има то.…

    4 0 Отговор
    Не ми се вЕрва.
    Ще опоскат парите и работата ще затихне.