Last news in Fakti

23 Март, 2016 21:37 1 160 0

Община Сливен ще насърчава малкия и среден бизнес

  • сливен-
  • бизнес-
  • инициатива

„Майкрософт България“ презентира новата програма „Модерният бизнес“

Община Сливен ще насърчава малкия и среден бизнес - 1

Община Сливен ще подкрепя насърчаването на малкия и среден бизнес, заяви кметът Стефан Радев при откриването днес на регионалната конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година", организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Областния информационен център. „Аз искам и се надявам, че ще успеем да предприемем конкретни стъпки за това да насърчим, ако не и да възродим този предприемачески дух, който в миналото е извел Сливен в един от водещите градове в България. Тези традиции ни задължават да работим в тази посока и Сливен да тръгне по този път по който е вървял и да бъде сред един от водещите градове, който е теглил икономиката на България напред“, посочи кметът. Радев изтъкна, че Сливен е пример как от малкия и средния бизнес се ражда една индустрия, която родена преди 150 години и сега продължава да бъде голяма индустрия за нашия град и страната.

В конференцията участваха зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов, заместник кметовете на Сливен Стоян Марков и Румен Иванов, областният управител Татяна Петкова, представители на малкия и среден бизнес, НПО и бизнес организации от Югоизточен район за планиране.

Никола Стоянов представи дейността на ИАНМСП, както и актуални мерки в подкрепа развитието на местния бизнес с цел намиране на външни пазари и партньори. Експертите от Областния информационен център в Сливен Даниел Бойчев и Яница Вушева запознаха аудиторията с възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейски структурни и инвестиционни фондове през 2016 година. Събитието е част от национална кампания под наслов „Успешни ЗАЕДНО", която се провежда в периода 22 март - 9 май 2016 г. в цялата страна.

Банка ДСК представи възможностите за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес. Тя лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги у нас и умело съчетава традиции с постоянно обновление. Освен утвърден лидер в банкирането на дребно, в последните няколко години Банката се наложи и като надежден партньор на бизнеса. На всички компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната, Банка ДСК осигурява високо ниво на обслужване в специализирани бизнес центрове, където чрез индивидуален подход на клиентите се предлага пълна гама от банкови продукти и услуги и финансови решения, съобразни с профила на компанията. Специализираните бизнес центрове на Банка ДСК предлагат всички улеснения на съвременното банкиране за бизнеса и са разположени на ключови места в по-големите градове в България, за да гарантират лесен достъп и бързо обслужване.

„Майкрософт България“ презентира новата програма „Модерният бизнес“, която е съвместна с ИАНМСП и е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес“ дава възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА