Last news in Fakti

1 Май, 2023 17:55 1 255 5

Пивоварен гигант инвестира 40 милиона лири в британски пъбове

  • пъб-
  • бира-
  • великобритания-
  • хайнекен

"Хайнекен" ще обнови 570 пъба, или около четвърт от тези, които управлява на Острова

Пивоварен гигант инвестира 40 милиона лири в британски пъбове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Хайнекен" (Heineken) планира да инвестира през настоящата година около 40 милиона лири (50,2 милиона долара) в пъбове във Великобритания, което ще създаде около 600 нови работни места, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пивоварният гигант ще обнови 570 пъба, или около четвърт от тези, които управлява на Острова. "Хайнекен" владее пъбовете посредством компанията "Стар пъбс енд барс" (Star Pubs & Bars). Нейният управляващ директор Лоусън Маунтстивънс посочи, че обновяването на пъбовете е изключително важно въпреки "несигурната" потребителска среда.

От "Хайнекен" изтъкват, че около 100 пъба ще претърпят основен ремонт на стойност около 200 000 лири за всеки. Основно внимание ще бъде обърнато на т. нар. "съседски" пъбове, които са своеобразен център на местните общности и чиято популярност не спада въпреки финансовите трудности на потребителите.

Ще бъде обърнато специално внимание и на намаляването на потреблението на енергия, за да може "Хайнекен Великобритания" за реализира целта си да стане въглеродно неутрална до 2040 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гларус

    6 1 Отговор
    Язък за хубавите английски бири - само те бяха оцелели от инвазията на европейските концерни, които превърнаха де що има хубава бира в негодна за пиене пикн@, дето трябва на етикета да пише "имитационен продукт", защото нито суровината е истинска, нито ферментацията е нормална, нито добавките са безопасни.
    Концерните като Марстънс запазваха автентичните рецепти и само всигаха капацитета на производство. Така имах щастието да опитам всякакви от хубави по хубави английски бири. А сега Хайнекен ще ги съсипят...

    Коментиран от #2

  • 2 РЕАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гларус":

    Я ми разкажи, кои са тези хубави английски бири, че се сещам само за Карлинг и але, което е с много различен вкус.

    Коментиран от #3

  • 3 Гларус

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Че те са колкото щеш - имаше една серия на Ringwood Brewery с едни диви прасета на етикета - кеф ти ейл, кеф ти ИПА, бяха няколко вида. На Wytchwood Brewery серията Хобгоблин - имаха няколко вида, включително една много яка за лятото джинджифилова бира Ginger beard.
    За мен най-добрата си беше Lancaster Bomber - страхотен кехлибар. Ама след Брексита изчезна.

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гларус":

    Това дето го изреждаш не са бири по нашите стандарти, а някакви тяхни буламачи. Най продаваната бира за 2022 г е Стела Артоа. Хайнекен е на 7 място. Нито една от изброените от теб не е в класацията. Карлинг е единствената английска бира , която се пие и е спонсор на футболното първенство. Само, че е много слаба. На етикетс пише май 3,7 алкохол, но признават , че е 3,5 заради акциза.

    Коментиран от #5

  • 5 Гларус

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Ако критерият за бира ти е масовката пий си Ариана Гранде 3 литра пластмасата и не се занимавай. Качествените бири са класи над пикн@та, която продават по нашите магазини. Имат качествени и постоянни съставки, балансиран вкус, не са прекалено газирани и не те надуват, пиеш и се кефиш на вкус и аромат. Откак опитах истинските бири изобщо не купувам масовия ерзац, това отдавна не е бира. Царевичен грис или най-евтиното зърно, индустриални ензими и ускорена ферментация за 3-5 дни, вместо 3 седмици, после наблъскана с добавки и стабилизатори, с ужасен послевкус, дето за да го прикрият я газират. Пиеш и ти е гадно, боли глава, пикаеш 100 пъти. Нищо общо с истинската бира.