Last news in Fakti

13 Юни, 2023 20:41 1 229 4

Криза! Все по-малко германски пивоварни са сред най-големите в света

  • радебергер-
  • бира-
  • пивоварна-
  • германия

Най-голямата германска пивоварна си остава базираната във Франкфурт "Радебергер" (Radeberger Group), запазваща 22-ро място в своеобразната класация

Криза! Все по-малко германски пивоварни са сред най-големите в света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Едва шест от 40-те най-големи пивоварни в света през миналата година са били германски, сочи проучване на една от най-важните компании за търговия с хмел "БартХаас" (BarthHaas), цитирано от ДПА, пише БТА.

Пивоварната "Фелтинс" (Veltins), която влезе в "първа лига" за пръв път през 2020 г., заемайки последното 40-то място, вече не фигурира в списъка, въпреки че расте, посочват от "БартХаас". Тя е изместена в класацията от белгийската "Мартенс" (Martens), чиито резултати се оценяват за пръв път.

През 2020 г. в списъка заедно с "Фелтинс" са присъствали общо осем германски пивоварни, през 2021 г. те стават седем, тъй като "Варщайнер" (Warsteiner) изпада от класацията.

Най-голямата германска пивоварна си остава базираната във Франкфурт "Радебергер" (Radeberger Group), запазваща 22-ро място в своеобразната класация.

Тя е следвана отблизо от "Те Це Бе Бевъриджис" (TCB Beverages), която е 24-та, и от "Йотингер" (Oettinger Group), която слиза с едно място до 26-та позиция.

"БартХаас" отбелязва, че "Кромбахер" (Krombacher) и "Пауланер" (Paulaner Group) подобряват класирането си и вече са съответно 29-та и 30-та, а "Битбургер" (Bitburger Brewery Group) запазва 33-то си място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кажете

    5 0 Отговор
    Нещо за бъд лайт, Anheuser Busch зад океана, също за черните скали зад тях...

    Коментиран от #3

  • 2 Путя

    13 4 Отговор
    Спряхте да продавате бира в Русия и почнахте да фалирате .Проблема е че самите европейци допуснаха това .Без никакви причини забраняват на частни фирми да търгуват и това било демокрация Ако утре на баничарницата в квартала някой каже че не може на ромите да продават баници как ще се чувства собственика след като тя е в ромския квартал??? Санкциите не работят защото частника не се интересува от това това дали може или не може . Частника винаги търси най голямата печалба А най голямата печалба взимат в момента тези които дават оръжия на Окрайна

    Коментиран от #4

  • 3 За протокола

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "кажете":

    Bud Light е един бирен Титаник, който заради некадърно управление и самозвани маркетингови и рекламни "гении" се тресна в WOKE айсберга на трансджендъризма и в момента потъва сигурно и супер успешно под дъгата, бълбук, бълбук... Вече над 30 милиарда и спад от над 26% за два месеца!
    Честито Anheuser Busch внимавайте, кого наемате на работа и с кой се заигравате, приятно придъняване!
  • 4 сърпи чук

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Путя":

    Каква е новината, а какви жалки тролски тъпни ръсиш...Пий си лексотана , и си лягай.
Новини по държави: