Last news in Fakti

5 Декември, 2023 16:02 10 656 11

Нова авио линия до Пловдив

  • ryanair-
  • пловдив-
  • полети

От 16 декември тръгва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив

Нова авио линия до Пловдив - 1
Снимка: М. Богданова ©

Ръководството на нискотарифната авиокомпания Ryanair изпрати писмо до ръководството на Фонда за развитие на летище Пловдив в лицето на кметовете на общините Пловдив, "Родопи" и Чепеларе - Костадин Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев, които са в Управителния съвет на Фонда. В него от компанията оповестяват възможностите и условията, при които може да тръгне нова редовна авиолиния догодина, уточнява аг. "Фокус".

Те припомнят, че от 16 декември тръгва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив. “Този положителен растеж илюстрира нашия ангажимент към летището и местните общини, докато други нискотарифни превозвачи активно намаляват капацитета на летище "Пловдив". В зависимост от силното търговско представяне на съществуващия капацитет в Пловдив и наличието на дългосрочна финансова подкрепа от Фонда, ние сме готови да обмислим пускането на допълнителен нов маршрут до Пловдив още от ноември 2024 година и да продължим да развиваме устойчива зимна свързаност с региона“, се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор на Ryanair Браян Мишел.

От авиокомпанията предлагат да бъде сключено ново 4-годишно маркетингово споразумение или допълнително писмо към съществуващото маркетингово споразумение за активно популяризиране и повишаване на информираността за нов маршрут до Пловдив. За целта е необходимо финансиране, като Ryanair изисква промоционално финансиране от 50 000 евро годишно, за да поддържа нов маршрут до Пловдив с един полет на седмица.

Ако Ryanair увеличи капацитета по маршрута или го разшири до лятото, Фондът ще оцени пропорционално и ще увеличи промоционалното финансиране с еквивалентна стойност.

Маршрутите на новите авиолинии зависят от силното търговско представяне на съществуващия капацитет на летището и потвърждението на финансирането по-горе, като "Райънеър" ще обмисли пускането на нова сезонна линия за Обединеното кралство до Пловдив от зимата на 2024/2025 с един полет на седмица.

Посланието на авиокомпанията е повече от ясно - без стимулите, които предлага Фондът за развитие на летище Пловдив, трудно ще се случва увеличаването на дестинациите до/от Пловдив, а оттук и растежът на туристическия поток до града и региона.

Подобни са и предложенията на всички останали авиокомпании, с които ръководството на летището активно преговаря от април 2022 година до този момент.

На ход са общините и бизнесът в региона.

“Въпрос с отворен отговор - желаят ли бързото умножаване на дестинациите, по които да се лети от и до Пловдив?", питат членове на Фонда за развитие на летище Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    17 1 Отговор
    Авиолиния е една дума, пише се слято...
  • 2 Супер

    17 1 Отговор
    Ех, ако има и Дортмунд-Пловдив ще бъде супер.

    Коментиран от #5

  • 3 мухаха

    14 1 Отговор
    А до Макето какво стана гелосания нещо като със завода за електрички нищо
  • 4 Хахахаха

    12 2 Отговор
    Поданиците на краля да могат да бягат от глада и мизерията!
  • 5 Хохо Бохо

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Супер":

    Къв Дортмунд? Филибето-Казабланка е истината, да си бичим айляка там
  • 6 Коцето

    10 0 Отговор
    Заглавието е тип
    “Ти си само 8ми клаааааас”
    В случая…..3ти :) ама и те може да го. Напишат правилно
  • 7 фап

    13 1 Отговор
    Това е зимен чартър за Пампорово.
    Пловдивското летище е пред закриване поради липса на полети.
  • 8 стефчо

    2 0 Отговор
    Густо майна,ще ходя в Манчестър да си пия бирата!

    Коментиран от #9

  • 9 Ще ходиш

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стефчо":

    На Xoq ми отгоре
  • 10 Ха ха

    2 0 Отговор
    Алоо, пишман журналистите. Авиолиния е една дума.
  • 11 Немско

    6 0 Отговор
    Защо летището спря Пловдив-Меминген????Самолетите бяха пълни??? Защо не пускат повече полети за Германия???