Last news in Fakti

6 Декември, 2023 17:48 2 999 6

Казахстан възнамерява да намали производството на петрол

  • казахстан-
  • петрол-
  • добив

Това ще стане от януари 2024 година

Казахстан възнамерява да намали производството на петрол - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахстан възнамерява да намали производството на петрол от януари 2024 г. като принос за предотвратяване на несигурността на петролния пазар, съобщиха от пресцентъра на републиканското министерство на енергетиката.

"Казахстан възнамерява да намали производството на петрол от януари 2024 г. като своя принос за предотвратяване на несигурността и нестабилността на петролния пазар. Казахстан възнамерява да изпълни своите задължения, приети след резултатите от последните срещи на ОПЕК+, проведени на 30 ноември. Нашите задължения през първото тримесечие от 2024 г. ще възлизат на 1,468 милиона барела на ден“, се казва в изявлението.

От пресслужбата обясниха, че министерството е започнало преговори с акционерите на големи нефтени компании за намаляване на производството на петрол. „Разглеждат се приемливи варианти и обеми на намаление“, отбелязват от ведомството.

Добивът на петрол в Казахстан през януари - октомври възлиза на 74,8 милиона тона. В края на 2022 г. производството на нефт и кондензат в републиката възлиза на 84,2 милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    7 1 Отговор
    НЕФТОХИМ ОРЯЗАН ОТ НЕ-РУСКИ ПЕТРОЛ
    ... :)

    Коментиран от #2

  • 2 АЗЕРИТЕ ДА НАСРЕЩА

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Нема страшно

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дедо

    9 4 Отговор
    производителите на петрол работят в момента за русия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.