Last news in Fakti

20 Юни, 2024 16:25 1 492 2

Създателят на токена Тръмп се оказа „най-мразеният бизнесмен“ в САЩ

  • биткоин-
  • доналд тръмп-
  • цена-
  • създаване-
  • основател
Създателят на токена Тръмп се оказа „най-мразеният бизнесмен“ в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Създателят на мемкойнта TrumpCoin (DJT) (уж "официален" Токен на Доналд Тръмп) - Мартин Шкрели, се оказа "най-мразеният бизнесмен" в САЩ.

Вече седмица англоезичната крипто общност обсъжда ситуацията с криптовалутата TrumpCoin. Мемкойните нямат фундаментална стойност или предназначение. Всеки, който желае, може да създаде свой собствен крипто токен на Solana или друга блокчейн екосистема.

Токенът е лесен за добавяне към децентрализирани борси (DEX). Необходими са минимални технически познания, за да се стартира интелигентен договор, средства за осигуряване на първична ликвидност и публичност за привличане на купувачи.

За разлика от обикновените (централизирани) крипто борси, DEX нямат изисквания за листване или критерии за оценка на активите. На такива платформи се търгуват TrumpCoin (DJT) и подобни токени.

На 18 юни Pirate Wires публикува публикация, която показва, че екипът на бившия президент на САЩ наистина стои зад жетона. Новината беше подета от медиите, ажиотажът доведе до увеличаване на капитализацията на токена до 300 млн. USD.

Общността откри признаци, че токенът може да е бил пуснат от Мартин Шкрели. Той започна да отрича участие, твърдейки, че Тръмп наистина стои зад токена. В отговор на това услугата Arkham предложи награда от 150 000 USD на всеки, който открие истинския създател на токена, а известен търговец под псевдонима GCR открито предложи на Шкрели спор от 100 млн. USD, уверявайки, че Тръмп всъщност няма нищо общо с токена DJT.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    2 1 Отговор
    А шекела БайДън хич не върви!
  • 2 911

    2 1 Отговор
    Наесен, когато бай Тръмпет помете пода с Жо Бидоня, вероятно "най-мразения" ще се изписва политкоректно като "най-обичания". Чакаме.