Last news in Fakti

5 Декември, 2011 16:51 1 161 0

Дания ни иска в Шенген преди юли 2012

  • борисов-
  • хеле торнинг-смит-
  • дания-
  • шенген

Борисов: Нека има поощрение за дисциплинираните държави

Дания ни иска в Шенген преди юли 2012 - 1
Снимка: БГНЕС

Обезпокоени сме за външната граница на Европа, но нямаме притеснения и ще направим всичко възможно България да стане членка на Шенген. Очаквам това да се случи. Това заяви премиерът на Дания Хеле Торнинг-Смит след среща с българския си колега Бойко Борисов. По думите й Дания подкрепя присъединяването на България към Шенген и ще направи всичко възможно това да се случи по време на нейното председателство, което ще започне на 1 януари 2012 и ще продължи до 30 юни.

"България и Румъния изпълниха условията за влизане в Шенген, трябва да ги стимулираме като ги приемем в Шенген. Ако човек е спазил правилата, той трябва да премине към следващото ниво. Ние ще работим изключително активно, за да може България да получи шанса, за който толкова активно работи - членството в Шенген", уточни датският премиер.

Помолих премиера на Дания - не само да има наказание за държавите в ЕС, които не са финансово дисциплинирани, но да има поощрение за тези, които са дисциплинирани. Това заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов. Залагаме много на датското председателство – каза Борисов.

Благодаря на датския народ за тези 45 милиона евро помощ, които дават на България, като половината от тях са безвъзмездна помощ. Благодаря им, не само за Шенген, но и по всички други теми, по които работим заедно – за зелена Европа, за динамична Европа, общи критерии, общи пазари на газ и петрол – посочи Бойко Борисов.

По-късно министър-председателите на България и Дания посетиха разкопките на Античен комплекс „Сердика” /под църквата „Св. София”/ - Снимка: Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА