13 Декември, 2011 11:39 988 1

Бъсеску: Бойкотирайте холандските домати

  • румъния-
  • холандия-
  • шенген-
  • зеленчуци
Бъсеску: Бойкотирайте холандските домати - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънският президент Траян Бъсеску призова сънародниците си към бойкот на холандските зеленчуци. Контрата е в отговор на решението на Амстердам да наложи вето на разширяването на Шенген, към което се стремят България и Румъния.

Днес „страната на лалетата“ отново обяви, че ще използва моментално правото си на вето, ако въпросът бъде спуснат за дебат на предстоящото заседание на Съвета на ЕС.

„Мисля, че ще е добре да не се купуват холандски зеленчуци“, заяви румънският президент, сниман от телевизия по време на гастрол в супермаркет. Бъсеску се оказа почитател на земеделската продукция от Испания и Турция.

Към момента румънското правителство не е предприело конкретни мерки, за да изпълни апела на Бъсеску, предава телевизия СВS. През септември обаче властите в страната конфискува няколко камиона с лалета от Холандия.

Амстердам е категорично против разширяването на Шенген с България и Румъния. Основният аргумент на позицията се корени в корупцията и несправянето с организираната престъпност.

Траян Бъсеску определи това като злоупотреба, а след това нападна Холандия за лекия начин на живот, марихуаната и проституцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bg-то

    1 0 Отговор
    Точно холандците ще говорят на сета за морал... ба.и хумора безимен!!!