Last news in Fakti

23 Април, 2012 16:45 13 911 31

Газова бутилка се взриви по време на движение

  • газови-
  • пирогов-
  • газова бутилка-
  • взрив
Газова бутилка се взриви по време на движение - 1
Снимка: БГНЕС

Газова бутилка във Volkswagen Golf се е взривила по време на движение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал днес в столицата, след 11 часа, на Околовръстен път в близост до бензиностанция.

Тежко е пострадал 31-годишният шофьор на колата, който се опитвал сам да угаси огъня. На мястото на инцидента пристигнали незабавно екипи на пожарната и полицията.

Пострадалият е транспортиран в „Пирогов” в тежко състояние. Лекарите се борят за живота му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мариян Георгиев

    4 0 Отговор
    жалко,че момчето не знае че голф не трябва да се кара, камо ли са си рискува живота за тоя гроб
  • 2 цветомир маринов

    7 1 Отговор
    сега ще почнат да гърмят всеки ден бутилки нали трябва да приемат закона
  • 3 До @2

    5 0 Отговор
    Е как. От къде на къде ще карате евтинко ей така на газчица. Я отивайте да сипвате от ,,най евтиния бензин в Европа". А бе тия са нямам думи. Дано момчето се оправи.
  • 4 Незнаен

    9 1 Отговор
    Всичко е с манипулативна цел. Всеки ден пишат за гръмнала газова бутилка само и само да приемат закона. От своя страна пък, хората предлагащи услугата поставяне на АГУ ще повишат цената ѝ и накрая ще се получи "И вълкът сит, а агнето го няма".
  • 5 МАКАВЕЛИ

    5 1 Отговор
    чета коментарите и се радвам,че има все по будни хора,които осъзнават как медиите манипулират всичко под командата на управляващите..малко по малко всички ще се събудят и ще ги изнесем мишките
  • 6 Враца

    2 0 Отговор
    малииииии,е сега ше стане като на заря... като се разгърмът ония ми-ти бутилки,и като се наложи да ни дозатрият с новия закон.... абе що само гледат как да ни натиснат надолу,а не вземат да идат на ваканция за 5-6 века, еееее..м ти и държава и глупост
  • 7 zorro

    4 0 Отговор
    Абе никой не споменава.Къде и от кого са монтирани тези уредби.Бутилката тествана ли е или Всичко е направи си сам.В цяла европа се кара на газ.Дори градските автобуси са на метан да не замърсяват града.Нали се сещате какво ще стане с тия западняци ако гръмне цел автобус с деца.Баба ми казваше.Ученото си е Учено.
    Не като нас Аматъори:))))
  • 8 шеф на разбирачите

    0 5 Отговор
    Eми аз познавам доста хора монтирали сами уредбите си с приятели от махалата.Бутилките са купени фтора ръка 20-30лв другите работи изпарител ключ и незнам си какво пак фтора ръка ефтино купени,и си монтират в гаража зад блока.Регулира се,и караш докато гръмне някой ден в движение като този случай.
  • 9 нико

    7 0 Отговор
    пише се ВВВВтора!!!!!!
  • 10 Бум

    4 0 Отговор
    Да бе, гръмнала бутилката и шофера започнал да си гаси колата. Ако беше наистина гръмнала щяха да го събират на части.
  • 11 Токарев

    2 0 Отговор
    Случайно бях свидетел на случилото се. Гледката беше ужасна и потресаваща. Стискам палци на момчето, дано се оправи по-бързо. Така беше обгорял, че кожата висеше по ръцете му...
  • 12 Леворък

    2 1 Отговор
    Да питам - караш си, минава некой на червено или не спира на стоп и те удря в предницата -леко. Не да пострадаш, ама доволно да изскочи некой маркуч или да счупи изпарител и кво става? Кой, как кога спира изтичането на тази ултра лесно и опасно запалима газчица?! Пък нека да е била в изправност преди удъра...
  • 13 Да-Бе-Да ххх

    0 0 Отговор
    Бум@ и аз така мисля,че тази газова бутилка ако е гръмнала по време на движение колата няма да има нужда от гасене
    според мен Голфа се е запалил и газовата бутилка е гръмнала в последствие
  • 14 скапана работа

    1 1 Отговор
    ПЪЛНИ глупости цял сват кара на газ ,то така лесно ако гърмеше щяха ли всички да караят на газ като алтернативно гориво .. ??
    сега пишат и раздухват тия глупости само и само с цел след някой друг ден да измислят нови проверки нови правила за тези дето карат на гас и да ни принудят да караме на скъпият бензин или с документите и проверките да караме на гас ще дойде горе долу на една цена все едно караме на бензи - скапан абсурдистан та после ме питат обичам ли си отечеството :)))) бегаи легай некъде срам ме е че съм абсурдистанец.
  • 15 симеон

    1 1 Отговор
    нали бях там не е гърмяла бутилка колата само се запали а момчето се видя в чудо никой не помага и явно няма пари за друга кола та си рискува живота заради ламарината щото знае че застрахователя няма да покрие нищо и колата беше дизел ама нали трябва да се прокарат законите се казва че взрив от газова уредба потроши софия
  • 16 Газ-маз-сирене

    0 0 Отговор
    Как се взривява газова бутилка в движение,че и пожар да избухне?
    Имайки в предвид как Факти. бг препредава информацията от други чули-недочули "медии", силно се съмнявам случилото се да е така!
  • 17 Стефан

    0 0 Отговор
    алоооооооооо медиите ботилката гърми или не гърми , ако е имало пропуск на гас от ботилката 31 годишния штвл да я осети дори и да е пиян , а тези които правят прегледа не искам да ги чуя тези оберджи радвам се че така стана , тези от пункта за прегледи съшто са запознати с ГАЗТА но с целия преглед вземат 33лв включителни и гаста аиде потарсете си друга работа
  • 18 Joe

    1 1 Отговор
    Ами просто се е запалила колата и впоследствие е гръмнала бутилката, за за коментара отдолу има начин да се направи бутилката да не може да изтича газ и при удар, при което риска да караш с газ е точно толкова колкото и на бензин.
  • 19 Не знам

    1 0 Отговор
    Аз не знам как така инцидента е станал днес в 11 часа, след като аз като минах сутринта точно в 8:26 от там, колата вече беше изгоряла напълно. Нямаше нито полиция, нито пожарни, нито линейки. Всичко вече беше минало. Дори и колата вече грам не пушеше. Та - кога за последно се е запалила колата? Към 11:00 днес или по някое друго време. Само от това, мога да си направя извода, колко е вярна статията Ви. Щом часът, който сте посочили не е верен, то и това дали колата е била с газова бутилка е под въпрос. Дали въобще е била бензинова, а? Ще гръмне газовата бутилка, човека ще спре, и ще тръгне да гаси и чак тогава ще се изгори. И не знам до колко се е опитал сам да гаси огъня, след като колата се беше покачила на нещо като дюна край пътя?
  • 20 йордан иванов

    0 1 Отговор
    Хора не разбрахте ли, че газта е опасна както за в къщи, така и за в колата?!? Повечето бутилки и системи са толкова стари, че си играете на руска рулетка. Всеки си мисли, че на него няма да се случи, но при една катастрофа ще изгорите като факла. В Русия колко пъти се взривяваха газифицирани блокове??
  • 21 Nick

    1 2 Отговор
    В къщи сме на газ - за отопление и топла вода (по нататък ще купим и газова печка) и мога да кажа че е абсолютно безопасна и няма нищо общо със старите инсталации в руските блокове дето гърмят!
  • 22 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Да бе от 100 000 един ще гръмне.. Прав си безопасно си е
  • 23 Nick

    1 2 Отговор
    калин иванов - пишеш глупости. Ако е хубава газовата уредба и ако е поставена както трябва не би трябвало да има никакви проблеми. Да не говорим че много фирми - дори Мерцедес слагат фабрично газови уредби в някои от моделите си.
  • 24 Nick

    0 1 Отговор
    http://www.cars-data.com/en/mercedes-e-200-ngt-avantgarde-163hp-32184/specs.html - един от моделите на Мерцедес на газ.

    http://www.mercedes-benz.bg/content/bulgaria/mpc/mpc_bulgaria_website/bgng/home_mpc/van/home/vans_world/sustainable_mobility/technologies/ngt.html
  • 25 Mercfan

    0 1 Отговор
    http://www.carbloggs.com/lpg-factory-mercedes-benz-b-160-lpg.html
  • 26 Joe

    0 0 Отговор
    Гарантирам ти че пробив на бензинопровод в колата е много по опасен, поне аз досега съм виждал 2 коли как се палят (пробив на бензинопровода в двигателния отсек). Ако газовата система е направена по новите изисквания с евроклапан и т.н. и минава редовно на годишен преглед, където проверяват с газанлизатор за течове мисля , че няма да има проблеми.
  • 27 Nick

    0 0 Отговор
    Мерцедес правят коли и с метан - CNG (compressed natural gas) и с LPG /LTG/ (Liquefied petroleum gas - пропан-бутан) -

    http://www.mercedes-benz.com.cy/content/cyprus/mpc/mpc_cyprus_website/enng/home_mpc/van/home/vans_world/blueefficiency/technologies/lgt.html
  • 28 Дженеф

    3 0 Отговор
    Спокойно....от утре всеки шофьор на газифицирана кола,ще бъде длъжен да си закупи специално устройство на фирма .------- ади коя си, което устройство постоянно праща сигнал до НАП,КАТ,Общината,кварталния,тъщата,до новооткритата агенция по газова безопасност.То струва само1800лв и шофьорите са длъжни в срок от две седмици да го инсталират в парламентарния сервиз срещу незначителната сума от 400лв.
    Газовите коли ще минават три различни прегледа на всяко тримесечие при Министъра на енергетиката и ще им се издава сартификат за годност отАрменския поп срещу 150лв.Така инцидентите по вина на небрежните собственици ще намалеят с 1%.Спете спокойно всичко вече е под контрол.......
  • 29 Да-Бе-Да ххх

    0 0 Отговор
    до коментар №19
    Статията е от вчера 23 Април, 2012
  • 30 кик

    0 0 Отговор
    махнете си на предния капак текстила който е на двигателния капак
  • 31 ГИГ

    1 0 Отговор
    Този "текстил" го има само при дизеловите автомобили .
    При спукване на маркуч от газовата уредба е необходима камера за смесването на газ с кислород за да се получи горене .
    Ако от тръбите на АГУ -то изтича втечнена газ е много трудно да се възпламени в открито пространство и да причини взрив.
    Не е възможно дори при запалване на спукан тръбопровод да се възпламени бутилката на уредбата поради липса на кислород в самата нея .
    Ако запалите целия автомобил , е тогава ще гръмне .