Last news in Fakti

23 Април, 2012 13:31 44 093 53

До месец приемат нови изисквания за автомобилните газови уредби

  • изисквания-
  • автомобилните-
  • газови-
  • уредби

Нови изисквания за техническата изправност на автомобилите с газови уредби ще бъдат приети до месец, съобщи пред "Хоризонт" по БНР директорът на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков.

От началото на годината бяха закрити пунктовете за тестване на газовите бутилки, като дейността им поеха пунктовете за годишен технически преглед. Според Валентин Божков това не е довело до занижаване на изискванията за сигурност, а напротив - до прекратяване на фиктивните проверки.

Предстоящите промени са консултирани от месеци с експерти в сектора и не са провокирани от взрива на автомобил на бензиностанция в Сандански, при който пострадаха четирима души:

Това, което конкретно мога да кажа за последния инцидент, е, че автомобилът е бил на преглед по стария ред в условията на старите системи и на старите пунктове, където не е имало видеонаблюдение. Знаете, всички констатирахме безкрайно много фиктивни прегледи през последните години, сега според нас допълнителният контрол, който е с видеонаблюдение при това, че се прави в рамките на прегледа, общият за техническа изправност, са допълнителна гаранция, че това няма как да се повтори.

Въпреки това, което се проверява от първи януари, ние считаме, че е необходимо да се извършат изменения в действащата наредба, които вече са подготвени и ще бъдат публикувани за обсъждане и ще искаме да се гледа, освен всичко друго, вече и срокът на експлоатация на резервоара, който е отразен от производителя с маркировката, стриктно да се следи за това има ли, или няма знак, поставен на задното стъкло на автомобила, както и ще искаме документ за съответствие на монтажа с нормативните изисквания. Аз се надявам до месец да е факт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    8 3 Отговор
    Майка ви ***** само мислите как да ограбвате хората!!!
  • 2 BULGARIAN

    5 4 Отговор
    ne znam samo kato se svry6i si4ko togava kvo 6e iskat a grabat
  • 3 цветомир маринов

    2 1 Отговор

    Коментиран от #42

  • 4 цветомир маринов

    7 4 Отговор
    тоя народ за толкова тъп ли го имат
  • 5 йордан иванов

    4 4 Отговор
    Това е за добро на всички които имат газови уредби. Наскоро се запали кола на бензиностанция след зареждане на газ, при подаване на контакт.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Атанас

    5 1 Отговор
    "Това, което конкретно мога да кажа за последния инцидент, е, че автомобилът е бил на преглед по стария ред в условията на старите системи и на старите пунктове"
    Г-н Валентин Божков кого заблуждавате,та вие имате ли идея как се правят тех. прегледи на АГУ? Имате ли персонал обучен за това?
    Но като виждам Вие нямате адекватна нормативна уредба, поне да бяхте временно въвели старата до изготвяне на нова тъкава.
    А видеонаблюдението каква гаранция дава,че се прави прегледа от специалист по газови уредби или само се отчита времето на предстоя в сервиза.
  • 8 Фен

    8 0 Отговор
    виждат,че на газ е много по-евтино и бързат да ударят хората в джоба с тъпи извинения.Просто ако се случи подобен инцидент,сервиза поставил уредбата поема*политическата отговорност*,ще гърмят,защото ги поставят некомпетентни хора-тях трябва да проверяват за техническа грамотност
  • 9 БАСТУН

    5 2 Отговор
    ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ, НАЛИ ЗНАЕТЕ ПРИКАЗКАТА "НА КАЛПАВА РАКЕТА - КОСМОСЪТ КРИВ". ВИНАГИ Е В СИЛА ПРАВИЛОТО - "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ -ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ". ТОЗИ, КОЙТО СИ Е МУНДАРИН И ДЕСЕТ ПРЕГЛЕДА ДА ГО ПРАТИШ, ПАК НЯМА ДА СЕ СЕТИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ПРОВЕРЯВА ДАЛИ НЕ МИРИШЕ НАГАЗ ОТНЯКЪДЕ, ПАК ЩЕ ВАДИ ПРЕДПАЗНИЯ КЛАПАН ЗА 80-ТЕ ПРОЦЕНТА И ЩЕ ГЪРМИ И ЩЕ ТРЕЩИ, ТА ЩЕ СЕ КЪСА В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА. ЧОВЕК СЕ ПРОМЕНЯ И СЕ УЧИ ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА И ДА МИСЛИ ПРАВИЛНО, ДОКАТО Е В СЕМЕЙНА И УЧИЛИЩНА СРЕДА. СЛЕД ТОВА СИ ОСТАВА СЕРСЕМ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. НЕ Е В НАРЕДБИТЕ И ВЪВ ЗАКОНИТЕ ЗОРЪТ, А ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО И В УЧИЛИЩЕТО. ЗАТОВА ИМА ТОЛКОВА ПРОСТАЦИ И ЗАТОВА И ОСТАНАЛИТЕ ДЕТО НЕ СА ТОЛКОЗ ПАК КАТО ПРОСТАЦИ ГИ ТРЕТИРА ДЪРЖАВАТА. СПОРЕД МЕН ТОВА Е. С ТЕЗ ПРОМЕНИ НА НОРМАТИВИТЕ ОСВЕН ПОПЪРЖНИ И ПЛЮНКИ, Е И МАЛКО ПАРИ ЗА НЯКОИ ХОРА НИЩО ДРУГО НЯМА ДА ПОСТИГНАТ И КАК НЕ ГО РАЗБРАХА ДОСЕГА УМ НЕ МИ ГО ПОБИРА?
  • 10 мъченик

    7 2 Отговор
    Единствената разлика от "новия" и "стария" годишен технически преглед е цената и загубеното време. Вярно - снимат си камерите, но да не би някой да проверява нещо ? нито окачване, нито ходова част, нито спирачна система. пълна порнография са ни техническите прегледи.
  • 11 Gost

    5 2 Отговор
    Sas i bez kameri pak moje da se mine po vtoriq na4in
  • 12 кик

    2 3 Отговор
    аз искам да питам как ше докажат 4е газовата е била в деиствие когато са ме спрели за проверка а не съм я носил с колата еи така?
  • 13 The Devil

    4 2 Отговор
    Да направо всички прозорци на автомобилите да бъдат облепени с глупави лепенки... Положението става нетърпимо тъпо на нашата територия... Вместо да измислят нещо, което да е в полза на всички, те измислят глупости олесняващи и без това "работещите" полицаи
  • 14 николаи петров

    2 1 Отговор
    dopylnitelna taksa za pregled na AGU vzima li se?
  • 15 Буден

    4 1 Отговор
    Е,няма такава държава като нашата,където законотворците само се чудят как да вземат повече пари от хората че да има какво да грабят-ако има работа за хората и заплатите са нормални никой няма да си слага газова уредба,но това го няма и затова се чудим как да спестим някой лев!!! Тия,които ги мислят тия промени сигурно не знаят каква е цената на горивата по колонките?!?
  • 16 Пловдив

    8 1 Отговор
    Моят газов резервоар е на мястото на резервната гума. Над него е капакът,резервното колело,инструментите и повече или по-малко багаж. Значи всеки път трябва да вдигам всичко това,за да им покажа стикера ли?!... Не,че имам нещо за криене - имам съзнание и винаги в срок минавам на истински преглед,не фиктивен,ама тия дето мислят законите май кратуните им са за преглед и то съвсем не фиктивен!
  • 17 нина георгиева

    4 2 Отговор
    dolo pravitelstvoto tva e dana4na darjava
  • 18 Виктор

    6 3 Отговор
    Нямам газова оредба,но това е поредната скапана идея на нашите оправляващи.Типично в техен стил е само закони,закони,закони.Тук таксичка,там таксичка.Да оправят стандарта на живот на хората,нека да приемат един закон за нас(техните избиратели) ,а те гледат само да ни смучат парите и се чудят от каде да набавят средства за да имат бонуси и големи заплати
  • 19 Пимп

    2 6 Отговор
    аз затова карам само на бензин ! То с тея газови, ни цигара да си запалиш на спокойствие, ни да тръгнеш на светофар без прекъсване и придърпване ! :)
  • 20 пепино

    3 2 Отговор
    kakvo li ne izmislqt samo i samo da sabirat PARI 4ak i dokument za montaj koi q e montiral BABA mi q montira ......... prez 2 meseca novi zakoni
  • 21 zorro

    3 2 Отговор
    Мой приятел е бил там по време на взрива.1во- м....лите сами са си сложили уредбата.2ро те са имали изтичане на газ още по пътя ,ама нали са много "умни" вместо да проверят от къде изтича,са спрели да дозаредят. За клапани ,винтили и т.н. даже не са и слушали.Слагат бутилка и изпарител от вторични и карат.Да не е Будала да купува нова от 1200лв.Последиците са ясни.И в Италия карат на газ и метан,ама те немат м...ли:)))
  • 22 симеон

    4 2 Отговор
    какво са се хванали тия за бутилката та тя сама не може да дефектира трябва да се следи за клапани връзки които минават под колата и е възможно да бъде наранена целостта на тръбата и не на последно място изпарител и всичко това си е в цената на годишния преглед защо разделят колата на части ми да ме пратят и в сервиз да провери баланса на гумите или налягането на климатика . прост народ сме като гледам какви са ни управниците съдя за нацията най добре една ядрена бомба и да не и тежим повече на земята че станахме за срам
  • 23 Теодор

    2 6 Отговор
    С гас треябва много да форсираш колата
    избиваш и буталата на 1 скорост а на втора бра бра пър пър так так бууууф.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Красимир

    3 2 Отговор
    Пълна простория е това с газовите .Аз карам на гас от години като ти е поддържана инсталацията всичко е супер. колата ми върви по добре на гас отколкото на бензин. Нали трябва да ни одерат кожите както трябва през ден ще измислят нови глупости.
  • 26 слави славов

    1 0 Отговор
    Всичко си е до човек и манталитет!
  • 27 расиста

    1 0 Отговор
    До Красимир. Колата ти върви по-добре на газ/забележи пише се газ, а не гас/ отколкото на бензин защото:
    1. е с газов инжекцион
    2. не може изобщо да работи на бензин
    Моля уточни
  • 28 mir

    2 2 Отговор
    Tova sa palni gluposti .iskate samo pari ne vi li pisna da obirate xorata .Trebva da se nameri nqkoi ot maika roden no istinska ida vi itrepa tiq kade izmislqt vse takiva gluposti.Balgarina e mnogo tap 4ovek i go e......... pres pantalona
    ???????
  • 29 Бойко Борисов

    2 0 Отговор
    До "расиста"
    Не си прав, човека си кара на гаС и затова му въри повече от колкото на бензин а тези които си карат на газ знаят че колата им е по спъната :)))
  • 30 МАРКО

    2 0 Отговор
    аиде стига с тия изисквания ,да намалят цените на бензина и дизела ,ние сме принудени да караме на газ,защото е по евтино но въпреки всичко и газта не е евтина ,да не говорим че си разваляме колите и който кара на газ е от зор а не от удоволствие
  • 31 мимо

    8 0 Отговор
    Айде стига с тия идиотизми бе! Те сега понеже прегледите на газ-та никак не са фиктивни! Вчера съм минал на преглед ! Само дето ми взеха с 5 лв. повече, защото колата има газ! А даже не отвориха да проверят дали въобще има някаква уредба. От горе на всичко ми обясниха, че трябвало да си мина на преглед на бутилката в някой пункт, а това при тях си било само така- за 5-те лева повече! Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!
  • 32 готов на революциа

    6 1 Отговор
    обрахте народа
  • 33 митко

    1 0 Отговор
    аааааааааа ревнаха заштото вземаха по 30 лв на автомобил и ништо не правят а самата бутилка си има клапан и ако има налягане ште се испусни в атмосфера не ни трябват достатачно ас годишните прегледи вземат по 5лева хората сас всичко
  • 34 123456789

    4 1 Отговор
    ... още малко сложете закон за въздуха който дишаме !! :@:@:@
  • 35 B.Laden

    2 0 Отговор
    Евалла на ,,готов на революция,,ако всички Българи са като него България ще е цвете,а то останаха в БГсамо едни с извинение ,,дунди заспали мъже,,е.ати простаците.Интересното в БГе да си РОМММ,да си в тежест на даржавата/да ти дават помощи и да си бараш ......./е.ати народа сме.
  • 36 comment

    1 0 Отговор
    Врачански тунинг и пак са на пътя, колко му е, докарайте ги както са на кубчета.
  • 37 враца

    1 0 Отговор
    на тоя велик гений, да му дадът заплатата 200 лева той да се вози на бензин
  • 38 Николай Николов

    0 3 Отговор
    Dokoga shte trae naroda, prosto ne znam,licno az nyama da se vurna v BG dokato razbera ce v BG Bulgarite svobodno jiveyat a ne sus strah.Ako taka se jivee za napred v BGshte ostanat samo pensioneri - i romi zashtoto te sa zashtiteni ot Darjavata,nikoi ne im pravi nishto-onishtojavat ni prirodata i tva e - vece i dravceta nyama da ostanat.
  • 39 5555555555

    1 2 Отговор
    nqma da dojiveem da se naqdut tez lakomii
  • 40 проповедника

    1 1 Отговор
    Бедните са пасища за богатите!
  • 41 3 фазен

    2 1 Отговор
    Минава се на ток и проблеми niente! 180ст. на 100км...
  • 42 123456789

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "цветомир маринов":

    3 фазен и мислиш ли , че няма да увеличат тока със 150% ако стане това ?
  • 43 bosshoss

    1 0 Отговор
    моята газова е слагана в италия,пише го в документите,а и сега го пише в големия талон.ние в бг нищо не сме измислили което да е практично и да се ползва без доработки в света,имитатори сме.
  • 44 777

    0 2 Отговор
    божков ,божков до кога ще се чудиш от къде да крадеш още пари от тоя нещастен народ??Докога ИААА ще се бъркате навсякъде я си гледай транспорта и не се правете на вундеркинги!?Гледай си крадливите даяджий и не се прави на специялис по всичко!Не знам защо Бойко все още държи ненужната и крадлива ИААА само да подяжда бюджета?
  • 45 КРАЛИ МАРКО1

    0 2 Отговор
    Нестава въпрос за сигорността всичко е за пари чудят се как данисвалят и ризата от гърбъ
  • 46 Майката на Шефа

    1 0 Отговор
    Защо само дрънкаме тук и после отиваме на работа за да изкараме днеска 20 лв. от които да ни вземат 50 лв.,да вземем пенсия на 65 а да умрем на 55,да плащаме здравни усигуровки и после да си плащаме на всеки кабинет.
    "На нас едно време като не ни изнасяше хвашахме гората-вие какво чакате"-Стою Неделчев Чочоолу
  • 47 phah

    1 1 Отговор
    обикновено прегледа се състои от един поглед на проверяващия и запитване дали евентуално бутилката изпуска газ!!! за това ли трябва да плащаме ? това ли е гаранцията че няма да гръмне ?
  • 48 венко

    2 1 Отговор
    Аз като карах колата на преглед АГУто миналата година,проверяващия подуши отпред изпарителя и бутилката в багажника и каза готово.Подписа книжката и ме пусна.Аз исках да го питам нещо за газовата уредба а той ми каза - Питай някой който се занимава с газови уредби ние проверяваме само това!!!!!И за това ми взе 30лв.+30лв за преглед на колата ,като аз исках да прегледат цялата кола понеже тъкмо я бях купил.....Той ми отказа да влезе колата на канала понеже имало още коли и нямали да смогнат до края на работния ден....Аз после я откарах при един познат майстор и той я прегледа основно...То все пак трябва да знам какво карам и искам да знам ,че карам кола а не кочина .Може да ми е стара колата,но я поддържам.

    Коментиран от #49

  • 49 ВИКТОР СЛАВОВ

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "венко ":

    @48 Ти понеже си много стриктен, за това е пълно с бюрокрация, такива както теб само пискат за глупости и после данъци, пргледи, винетки, камери, биг брадър и т.н. пфууууууууууууууууууууууууууу
  • 50 ..!..

    2 0 Отговор
    Когато богатите крадът от бедните го наричат БИЗНЕ$, когато бедните отвърнат го наричат ТЕРОРИЗЪМ...

    ВСИЧКО СЕ ПРАВИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ПАРИ, ПОД НАДСЛОВ "НИЕ МИСЛИМ ЗА ХОРАТА"!!!
  • 51 M1A2

    0 0 Отговор
    .. така е, подчертавам "не са провокирани от взрива на автомобил на бензиностанция в Сандански", най-много да ги е подсетило какво още да измислят за да вдигнат таксите за преглед ;)
  • 52 macho_70

    0 0 Отговор
    то в испания като не се кара на газ та въобще не се палят колите сигурно,само по няколко на ден можеш да видиш като горят.НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ КОЛИТЕ НАЙ ЧЕСТО СЕ ПАЛЯТ ОТ НЕИЗПРАВНОСТИ ПО ЕЛ.ИНСТАЛАЦИЯТА?!?!?!?!?!?
  • 53 герберист

    0 0 Отговор
    браво на божков. да сметне колко сиромаси карат на газ и да докладва на б.б. и цв.цв. колко гласа против герберизма ще осигури.