Last news in Fakti

21 Май, 2012 19:26 1 170 5

Около 200 хиляди са нерегистрираните кучета в София

  • бездомни-
  • кучета-
  • софия
Около 200 хиляди са нерегистрираните кучета в София - 1
Снимка БГНЕС

Само в София над 20 хиляди домашни кучета годишно биват изхвърляни на улицата от техните стопани, съобщи БНР. Нерегистрираните животни в столицата са около 200 хиляди, като в това число са и кучетата, пазещи строежи, и тези животни, живеещи в ромските махали. Данните бяха представени на Национален форум, организиран от Българския ветеринарен съюз.

Липсата на единен национален регистър се оказа най-големият проблем според специалистите. И омбудсманът Константин Пенчев е на мнение, че трябва да бъде създаден централизиран орган за контрол:

Надявам се най-сериозно и се обръщам към всички институции - никога повече не споменавайте, че виновни за проблема са неправителствените организации. Те са организации на гражданите и следващата стъпка е да кажем, че виновни са гражданите.

Специалистите са на мнение, че има много нерешени въпроси около идеята за създаване на зоополиция - с какви експерти ще работи такава структура, с какво финансиране, само кучетата ли са приоритети или въобще живите животни в България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неразбиращ

    1 0 Отговор
    някога имаше едни.. как ги наричаха? Аха - с извинение към любителите на животни - ЛОВНИ ДРУЖИНКИ ....
  • 2 МАНАФА

    1 0 Отговор
    И к'во като не са регистрирани?!....ааааааа ясно,няма да си платят и няма някой мошеник да напълни гушата си.Плащайте за да напълните гушите на котараците.
  • 3 симеон

    0 0 Отговор
    на софиянец 2 кучета и това е само в почивните дни щото като си дойдат от село другите и става по куче на столичанин
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хаха

    0 0 Отговор
    хаха, те повече от софянци бе.