Last news in Fakti

14 Юни, 2012 08:22 1 716 10

Фандъкова: Искам промени в закона за кучетата

  • кучета-
  • софия-
  • йорданка фандъкова
Фандъкова: Искам промени в закона за кучетата - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което аз настоявам, е за някои промени в законодателството, които да определят по-бързо дали едно куче е агресивно, заяви пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя коментира вчерашния пореден случай на нахапан от кучета човек - 89-годишен мъж беше разкъсан от кучета и в момента е в "Пирогов" с опасност за живота.

Фандъкова добави, че настоява и за национална програма, която да обхваща всички общини. "Аз настоявам изключително много на това. Кучетата нямат бариери, те отиват там, където има храна".

Очаквам до края на юли да имаме избран изпълнител и да започнем изграждането на приюта, каза още Фандъкова. Според нея това е един от главните начини за справяне на проблемите с кучетата.

Това ще ни позволи да приберем максимално голям брой кучета. Тя припомни, че след случая с професор Ботьо Тачков, който почина преди няколко месеца, нахапан от кучета, веднага е била променена наредбата, която не е позволявала да се построи по-евтино приют за кучета.

С пъти се повиши възможността да приберем повече кучета.

"Аз разчитам на всички колеги да разгледат всички възможни варианти, за да може без да се нарушава хуманния начин, да се реши по-бързо проблемът" Фандъкова заяви, че се увеличава броят на екипите на „Екоравновесие“.

Отново подчертавам, хората, които са кастрирали кучетата, не дължат такса куче. Искаме да стимулираме собствениците и осиновителите, каза още Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка

    2 0 Отговор
    Еднократна кампания за ликвидация. Или всеки кучезащитник да прибере, осинови и рекултивира по 2-3 кучета в дома си, а не да политиканства по улиците и по медиите...

    Коментиран от #2

  • 2 WOW

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Котка":

    Съгласен и на мен ми писна да гледам някакви тъпи мутри който постоянно се изказват в подкрепа на тази напаст. Който много държи да си ги прибира вкъщи и да спи с тях ако иска, само да не се разхождат по улиците и да хапят беззащитни хора!
  • 3 Пародия

    2 0 Отговор
    Фандъкова е симпатична, но от директор на даскало до кмет на София има разлика и всички разбраха, че проблемите няма да ни се решават, а ще се умножават. Който не вярва да си наведе погледа надолу и ще види ред кучешки л..на, боклуци, прах и дупки.
  • 4 Захарче

    1 0 Отговор
    Жалко е , че няма финансови програми в подкрепа на предприятията обработващи кожи , а такива в подкрепа на увеличаване на популацията на бездомните псета ! Резултатът е , че ще останем почти без кучета . Ще се обявят промоции изкупуване на кучешки кожи и т.н.
  • 5 неон

    0 3 Отговор
    А бе всички ли в този форум сте ид..ти,знаете само да ревете "да избием кучетата"И к'во като ги избиете бе,по-добре ли ще се почувствате,ще се реши ли проблема или след половин година пак ще е пълно с кучета .Както стана в Румъния, когато ония диваци си избиха своите.Проблемът на България не са кучетата а масата коплексирани ИД..ТИ, които вместо да решат проблема, настоявайки общинарите да си свършат работата и да кастрират всяко едно куче,било то домашно или улично, само реват по форумите "дайте да избием кучетата"...Да ама не - няма да си кастрира питбула,щото си е негов,а ''помияра"да мре, щото е ничии,той е обществен и беззащитен,щото е най-лесно да нариташ слабия,а именно вие, сте причината ""помияра"да е там, където е. Срам ме е, че съм Българин и че съм част от такъв дребен,лесно манипулируем и злобен народ - Ганди е казал: за нивото на развитие на една нация се съди по отношението й към животните. Управлява ни мутра,най-бедните сме в цяла Европа, обаче всички ревете - Дайте да избием кучетата ,после избийте циганите. после евреите, после всички, които не са ви симпатични и най-накрая си теглете ножа и вие! Срам ме е, че съм българин!

    Коментиран от #9

  • 6 ножарев

    1 0 Отговор
    Ей кучкарко, ще ви кастрирам и вас кучкарите, заедно със скапаните ви помияри, само да ми скочи на детето, м.... ви е.....
    Всеки кучкар трябва да носи отговорност за кучето иначе ще си носи последствията.
  • 7 ВРЕМЕ Е !

    2 0 Отговор
    ИНКРИМИНИРАНЕ НА РАЗХОЖДАНЕ НА КУЧЕ(над 10Кг.) БЕЗ ПОВОД.
    5000-15000лв глоба + до 5 години затвор !

    СОБСТВЕНИКА ДА НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ АКО НЕГОВОТО КУЧЕ УХАПЕ ЧОВЕК. от 5 до 10 години затвор !!
  • 8 ЗА-КОН

    2 0 Отговор
    КУЧЕТО Е ОРЪЖИЕ ...
    НЕРЕГИСТРИРАНО КУЧЕ = НЕРЕГИСТРИРАНО ОРЪЖИЕ
    НАПАДЕНИЕ С КУЧЕ = НАПАДЕНИЕ С ОРЪЖИЕ

    УЕДНАКВЕТЕ САНКЦИИТЕ !!!
  • 9 Захарче

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "неон":

    Щом се срамуваш да се наречеш българин/ка си има лесно : взе ми си друго гражданство и продължавай да толерираш помиярите ! Не съм видял чистопородно/чистокръвно куче на улицата , всички са мелези . Домашно куче дори и да е изоставено глутницата в района го убива , а и ние Българите не отглеждаме помияри у дома !
  • 10 ахаха

    0 0 Отговор
    драги ми софианзи и българи, които имате проблем с ку4етата, купете си 1-2 пушки с калибър 5.5 от някои хипермнаркет, съберете се 5 човека. 4 от тях направете един широк квадрат с цел следене за полицаи. петия да е в средата на квадрата с пушката, вървете по местата където има ку4ета и стреляите на месо! избиите ги масово и това е! държава няма, природозащитниците лапат пари и гледат ку4ета за пари и са богати за сметка на ухапаните ви родители и деца! вземете нещата в свои ръце и смъъърт на ку4етата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове