Last news in Fakti

18 Март, 2020 11:21 3 739 7

Заразеният българин с коронавирус в Сингапур бил предложен за вицепремиер от Борисов през 2010 г.

  • илиян михов-
  • икономист-
  • сингапур

Икономистът Илиян Михов е декан на престижното бизнес училище INSEAD

Икономистът Илиян Михов е българинът, заразен с коронавирус в Сингапур, за когото по-рано съобщи МВнР. Михов се намира в стабилно състояние и в добро настроение, уточняват от престижното бизнес училище INSEAD, които посочиха името на българина.

Той е декан на висшето учебно заведение в Сингапур. В негово отсъствие зам.-деканът и декан по иновациите Петър Земски ще изпълнява длъжността. В момента Михов е отделен в изолация в болница в Сингапур. В пълно съответствие с установените процедури за проследяване на контакти, всички, които са били в близък контакт с Михов, са пуснати в задължителен отпуск. За последно Михов бил в кампуса на INSEAD на 9 март, след което пътува до Франция.

До 12 март той е бил в европейския кампус на вуза във френския град Фонтенбло. Пътувал обратно от Франция до Сингапур в петък, 13 март. В събота Михов започнал да изпитва леки симптоми и веднага отишъл да си направи тест в Националния център по инфекциозни заболявания в Сингапур. В неделя излязъл положителен резултат за COVID-19.

В съответствие с местните разпоредби във Франция, европейският кампус е трябвало да бъде затворен към понеделник, 16 март, заедно с училища и университети в цялата страна. Персоналът и преподавателите в INSEAD преминават към дистанционна работа. Всички, които са били в контакт с Михов там, също са инструктирани да следят внимателно температурата и здравето си през следващите седмици.

През 2010 Илиян Михов беше предложен за вицепремиер от Бойко Борисов, но след атака от Иван Костов, Михов се отказа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    9 3 Отговор
    Че си намера друг. Калинки бол.
  • 2 Барабанчки

    5 2 Отговор
    Много ми пука! Нали след епидемията от корона политиката за емиграцията и пътуванята ще бъде коренно променена нали това е целта на цялото занятие да бъде пресечен пътя за емиграция от Азия към Европа!

    Коментиран от #5

  • 3 Хасан

    6 3 Отговор
    Този човек трябва да замени Горанов!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Дельо хайдутин

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ако оживее.
  • 5 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барабанчки":

    А, за Африка, какво ще кажеш?!:)
  • 6 Лекар БГ

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Отказа.Знаейки,с кого би си имал работа.Много достойно и честно отказа да се набръка във взаимоотношения с Хунтата.
    Желая му оздравяване.Успех и късмет.С такива като него,днес България би била съвсем друга.
  • 7 МАРТ ОТ СЛАВИ

    2 1 Отговор
    МАРТ МЕСЕЦ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕН ОТ СЛАВИ ЗА ПРЕМИЕР ,МНОГО КАДЪРЕН ЧОВЕК НАДПАРТИЕН,ОБРАЗОВАН,РЕСПЕКТ