Last news in Fakti

17 Април, 2020 14:38 6 837 71

Хаос и струпване на пътници на Централната гара в София

  • хаос-
  • централна гара-
  • софия блокада

Стотици хора са се събрали в чакалните, без да има яснота дали и кога ще могат да пътуват

Пълен хаос настана в петък сутрин на Централната гара в София заради въведените от първия час на деня ограничения за излизане и влизане в София.

По звуковите уредби върви съобщение, че всички влакове са отменени до второ нареждане. Стотици хора са се събрали в чакалните, без да има яснота дали и кога ще могат да пътуват. Спазването на дистанция от 2 метра на места е невъзможно. Билети не се продават, пише Mediapool.

Сред блокираните има и хора, които работят в София, но живеят в близки населени места. Акушерки от столична болница не могат да се приберат в Ихтиман след нощна смяна, тъй като след спирането на целия междуградски автобусен транспорт от и до София влаковете останаха единствена алтернатива на придвижване освен личните автомобили.

Част от пристигналите на гарата пътници са имали билети за автобус, купени в последните часове на четвъртък. Те са пренасочени от автогарата към Централната жп гара, където също чакат решение на властите дали и как ще се пътува.

Няколко влака, пътуващи към София сутринта се прeстояли на различни гари около столицата заради затегнатите по нощите антивирусни мерки, става ясно от сайта на железниците. На него до момента няма съобщение за отменени композиции.

От компанията обаче изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че тръгналите през нощта влакове се допускат поетапно до гарата.

"От 10:00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от гара София. До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара в София. Това се налага във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до София", се казва в съобщението. Към момента обаче повечето влакове все още не пътуват. До към 10 часа беше пуснат един влак до Перник. Към 11.30 часа беше обявено отпътуването на още четири - до Петрич, Видин, Карлово и Варна. Билети се пускат само за потвърдените маршрути.

В същото време пътници казват, че от другите гари в столицата като Подуяне са ги препратили към Централна гара, тъй като влаковете нямало да спират на тези спирки.

За да няма пътувания по Великденските празници, от 17 до 20 април бяха спрени напълно 39 влака в различни направление, съобщиха от БДЖ в четвъртък. В съобщението беше посочено, че на останалите композиции ще качват пътници само от големите гари, а на по-малките ще може само да се слиза. Държавният превозвач обясни решението си с предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    147 18 Отговор
    Побъркахте народа бе!

    Коментиран от #43

  • 2 Какво да каже човек

    106 16 Отговор
    Лудост неземна !
  • 3 zeus

    146 19 Отговор
    Цялата държава е хаос, не можеш в 23 часа вечерта да кажеш, че затваряш града, без да има план за това. Поне разбрахме, че огнищата са в гетата, понеже това се криеша.
  • 4 Ужасно

    114 18 Отговор
    Абсолютни неадекватни приумици на безотговорни и безумни субекти !
  • 5 Борис

    116 17 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!

    Коментиран от #34

  • 6 Хахаха

    51 10 Отговор
    София не беше ли затворена преди 2 седмици още?
  • 7 Лекар БГ

    67 9 Отговор
    Дали мерките са правилни или не,е др.въпрос.Но така става,когато се вземат от днеска за вчера.Можеше,да бъдат оповестени преди 48 часа,напр.С уговорката-ако има повишаване на случаите,е възможно да се въведат и такива ограничения.За да могат хората да бъдат подготвени.

    Коментиран от #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ееее

    88 13 Отговор
    Чакам за бунта на гладните за да се включа и аз и да изметем тия убийци на народа.

    Коментиран от #21

  • 10 Ръмпези

    62 9 Отговор
    ВИЖДАТЕ ЛИ ХАОСА....ТОВА Е КОГАТО НЯМАШ НИКАКВА ИДЕЯ ЗА НЕЩАТА...ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА ВОЙНАТА И ТЕ ВДИГНАХА БЯЛОТО ЗНАМЕ...ОТВРАТИТЕЛНО....

    Коментиран от #44

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шекспир

    29 56 Отговор
    Да бе.Целия четвъртък по всички медии говорят за тези забрани.Писаха и часовете от кога до кога и пак има не разбрали.Санитарката от Ихтиман защо не е казала че ако отиде на работа няма да може да се прибере.Всичките се правят на тарикати.
  • 13 ½⁴¾

    41 9 Отговор
    В цяла Европа, хората си ходят международните влакове и бусове,но това е след Белград границата
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 9 Отговор
    герб диктатори

    Коментиран от #19

  • 15 аз съм Веска

    28 10 Отговор
    НЯМА ДА ПЛАЧЕМ НАД ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА . КОЕ КАК ИЗКЛЮЧИЛО , ИЛИ НЕ ПАСНАЛО НА ДРУГОТО -ИСТИНАТА Е , ЧЕ ПРИ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА НАСТЪПВА БЪРКОТИЯ . НЕКА В ТАЗИ БЪРКОТИЯ ВСЕКИ ВЪВЕДЕ СВОЯ ПЪЗЕЛ В ПОРЯДЪК - МАСКИ, ХИГИЕНА ,ОТСТОЯНИЕ , ДИСЦИПЛИНА .
  • 16 Ако тръгне тълпата

    46 14 Отговор
    Ще стане страшно! А ако се пролее кръв? Борисов! Опомни се, моля те!
  • 17 Гаргамел

    29 0 Отговор
    Мимееее ма, що триеш? Що не почнеш да си ползваш главата по предназначение, а не да си държиш очилата на нея?
  • 18 Бой&ко

    54 10 Отговор
    Противоепидемичните мерки не случайно се оповестяват винаги в 23ч. Бойко е простак целящ гражданска война
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 лит ъл мисирки с лятна ценова твпримоция

    18 8 Отговор
    Карантина град Ухан област Хубей Китай с население 11 млн. мисирки / Курантина за село София с население 3 млн. мисирки .....инкубатор на зараза.

    Коментиран от #61

  • 21 Чукотка

    8 27 Отговор

    До коментар #9 от "Ееее":

    Кво чакаш, да огладнееш малко ли? Ми не плюскай по цял ден бе, пич! А иначе, бунта е насрочен за девети май пред паметника на съветската ви армия. Резервна дата - девети септември пред президентството, оттам покрай мавзолея, и пак пред оня паметник... Айде, погладувай малко сега...

    Коментиран от #33, #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дори да си стерилизират

    29 1 Отговор
    Зелето, за да има какво да ядът, е много важно за бедните хора! А то ще вкисне, при горещините, Борисов, в провинцията! Ситият, на гладният, не вярва... приземи се Борисов ... Този урок не го знаеш, от ТЖ!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 адаша

    14 3 Отговор
    Ето това е демокрация.
    Демокрацита е управлението на бедните, власт на мнозинството.
    Висшите държавни длъжности се разпределят чрез жребий.
    Държавната уредба е благоприятна и разнообразно, но е без нужното компетентно управление.
    Основна ценност е СВОБОДАТА, но това може да има и лоши последици, т. е. да доведе до АНАРХИЯ и по този начин до ТИРАНИЯ. Платон.
    А сега всеки да си избере къде сме ние!? Една от думите с главни букви. Избрахте ли?Да сте живи и здрави!

    Коментиран от #40

  • 26 слсн

    21 36 Отговор
    Не разбрахте ли че цялата тая дандания е за да си останете по местата където сте за да не сеете зараза.Това не го ли разбрахте.Прежалете един Великден, една Коледа и една Нова година защото тази пандемия няма да мине за 2-3 месеца.Ние сме народа с най-много празници в целия ЕС а и винаги си намираме повод да празнуваме. Така че стойте си в градовете защото както е тръгнало ще ни отнемат и правото и до магазина да отидем а може и градовете вътре да блокират,войската да изкарат и вечерен час да въведат.Не им давайте повод на тия глупаци поводи които да ни усложнят положението.Нека не падаме на тяхното ниво.Бъдете разумни.
  • 27 От Народа

    40 7 Отговор
    Язък за народа. Толкова много управляващи и щабове а не могат да направят едно нещо като хората. Не можеш от 00:00 ч. да обявяваш мерки за затваряне на градове Ей така щото те решили така. Статискина на заболелите нямат, предполагаем пик не знаят кога ше е и винаги казват след 2 седмици и т. н. Какво правим с възрасните хора, които разчитат на децата си да има занесат провизии и лекарства? Кое е по-опасно Kovid-19 или ХИПЕРТОНИЯ БЕЗ ЛЕКАРСТВА. КОЕ ЩЕ УБИЕ ПЪРВО? Изумен съм как може това да го причинат ДОКТОРИТЕ.

    Коментиран от #31

  • 28 Разговор, дочут, между

    20 0 Отговор
    Продавач и купувач, в месарски магазин в кв. “ Обеля”. Премерете ми едно агнешко вратле, моля! Да ви премеря две? Нямам пари! Е, то колко месо има в това вратле! Нямат пари масата от хората, Борисов! Ма ти едно агне на обят не ти стига, а бедните да правят като вятъра!
  • 29 Активист на БКП

    12 1 Отговор
    Кажи го Фандък Дана и Тиквунь и не обяснявай повече
  • 30 ДХЗТ

    27 1 Отговор
    ГЕРБ-ИДИОТИ
  • 31 пвхнкгхъуоибжцфсвея

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "От Народа":

    Дофторите причиняват и много по лоши неща
  • 32 Причината

    13 12 Отговор
    Да се сърдят на безотговорните задръстеняци, заради които се стигна до въвеждане на ограничението. Ако бяха проявени малко по-голямо разбиране и съобразяване със ситуацията, нямаше да е така. Подобно лекомислие не може да остане без последици.

    Коментиран от #58

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А да да то така става

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    Без кръв и революция нема оставка

    Коментиран от #37

  • 35 Ееее

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "Чукотка":

    Скоро и ти ще се включиш към нашия тим на гладните като ти свършат спестяванията.
  • 36 1111

    14 2 Отговор
    Това е свидетелство що за примати управляват България,и всички все имат общо с ДС

    Коментиран от #46

  • 37 адаша

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "А да да то така става":

    Револуциа се прави или со оружие или со дупе. Ние паре за оружие немаме. Деиствайте!
  • 38 За да е ясно

    18 16 Отговор
    От коментариите тук се вижда явно, че много хора не са наясно с това което става. Затова ще кажа максимално сбито, белким бъде разбрано. Има ЕПИДЕМИЯ. Разпространява се ЗАРАЗА при контактуването между хората. Няма ефикасно ЛЕКАРСТВО. Затова решението е минимизиране на КОНТАКТИТЕ и ИЗОЛАЦИЯ. Без да съм фен на ген. Мутафчийски и управляващите, като цяло мерките са целесъобразни, последната е въведена по принуда, понеже се видя, че съветите, обясненията и молбите не минават.
  • 39 макаренко

    10 20 Отговор
    Хората трябва да се научат да не излизат и да спазват карантината...
    като се струпват да ги разпръсват със сълзотворен газ и водни струи... За по-нахалните стоп патрони и бой! Като в Индия трябва да се действа, бой с пръчки и лицеви опори. Боя е възпитателно средство и трябва активно да се прилага от полицаи и органи на реда!
  • 40 Запознай се с анархизмът

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "адаша":

    Какво значи. Какви са му целите и защо Маркс и Енгелс не са могли да го оборят! Анархията е непозната територия за теб.

    Коментиран от #48

  • 41 Банкянския карагьозчия

    25 4 Отговор
    Що няма няма хаос на гарите в Цюрих,Мюнхен,Виена, Амстердам,щото там няма забрани,има препоръки.

    Коментиран от #42, #55

  • 42 Защо ли

    11 9 Отговор

    До коментар #41 от "Банкянския карагьозчия":

    Защото тука с препоръките се видя, че си избърсват задните части, затова...
  • 43 Гост,да няма хъка-мъка!

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Още Стамболов е казал че този разхайтен и твърдоглав народ го оправя само голямата сопа.

    Коментиран от #49

  • 44 Еблю

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    Това е нормално след като държавата се управлява от пожарникар бивша мутра който е назначил друга бивша мутра за министър на МВР, счетоводител за министър на здравеопазването, хирург да се бори коронавируса и стадо мисирки които го хвалят колко е велик!!!
  • 45 никакъв хаус всичко е точно

    9 4 Отговор
    Е вече знаят,че няма влакове да изчезват от гарата.
  • 46 ДС 6то

    7 4 Отговор

    До коментар #36 от "1111":

    ДС са велики!Как ще ги сравнявате с тия подлоги на ЦРУ.
  • 47 сокола22

    8 12 Отговор
    Хората трябва да се бият публично с пръчки, ако излизат по улицата!
    Ако ми се даде власт и полиция и дърважа гарантира, че няма да има последствия, дори аз мисля да си намеря пръчка и да ги пердаша, като ги видя!
  • 48 адаша

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Запознай се с анархизмът":

    Дефинирай "непозната територия".Ако дискутираме само двамата ще е интересно,но това тука не е мястото.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 синхуа фпч

    4 4 Отговор
    Гладни бедни гневни столичани се редят на опашки да си ходят на село , за да плюскат на корем на аванта, и до аванс , зелника .
  • 53 Ахахаха

    11 2 Отговор
    Не знам кой е по-прост генерал Мутрафелов или генерал Мутра

    Коментиран от #64

  • 54 Някои хора, тук пишещи,

    8 1 Отговор
    Искат насилие, от държавните органи по подразбиране, но не знаят, че победителят ще бъде народът, вярно обязден от нови мошета. Не прави това, което не искаш да ти правят, на теб!
  • 55 Шекспир

    7 5 Отговор

    До коментар #41 от "Банкянския карагьозчия":

    Защото едни нискочели отворковци не разбират от препоръки.Страдайте сега заради 10% от малоумниците в София.Въпреки всички препоръки вчера на изход от София имаше 3км тапа от селяндурници.Ето заради тези страдате всички софиянци
  • 56 Asdfg

    11 3 Отговор
    Веднага ОСТАВКА на правителството!!!
    Веднага!
  • 57 123

    9 0 Отговор
    продавам парапланер
  • 58 111

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Причината":

    Не можеш да спреш гората да се разлиства това е абсолютна гавра с мирни граждани
  • 59 onq s konq

    2 4 Отговор
    Язе поткрепям мерките штото теа дни селото се пълнеше със ора и не можех да си пием спокоино рикияна на мегдана с Ристе!Е те са ви пишем от там и нема никои начи!Кеф голем!

    Коментиран от #62

  • 60 111

    2 3 Отговор
    А ако някой мисли че ще види пари от глобите леко се е позабравил не подписвайте акта или поне със измислен подпис обявяване за открадната лична карта и т.на т.
  • 61 София

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "лит ъл мисирки с лятна ценова твпримоция":

    Ей, селяк, нали всичките шарени гастарбайтери се прибраха от ”луксозните си работни места”и минаха през нашето летище, всички искат в ”Софето”, а сега .........
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 сложи го сложих го

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Ахахаха":

    те са прости ама си харчат парата и ги гледаш по телевизора, а ти си сложен и пишеш тук обвит в страх в двустайна панелка с лимит 2 краешника, едно кисело млеко и 1/2 пакет цигари от контрабандните!
    Иначе сте сложни всички тук то е ясно!
  • 65 срам

    9 3 Отговор
    b.b.пробва стадото колко може да търпи унижение
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Щурчо

    6 2 Отговор
    Хората говорят - стойте си у дома, но понеже има много дървени глави, се стига до това ...
  • 68 Симеонов

    1 1 Отговор
    Малко се пообъркаха нещата с влаковете. Случва се ! Ами министър Ананиев за пръв път блокира голям град и за лош късмет на всички това се случи да е столицата. Но нареждането да се намалят частните пътувания от и към София , поне за днес е постигната.
    Тези, които избрахме да сме в града, нямаме много избор . Така или иначе сме в "огнището", поне да се постараем да не поддържаме огъня. Защото, ако твърдението на НОЩ "хващаме 2 от 7" е вярно, по моя сметка в града ни в момента има поне 2900 асимптоматични вирусоносители, които пък, за зла участ, поддържат огъня на заразата , който ние се мъчим да загасим.
    Ами остава ни, сами да се пазим, колкото можем и да не дърпаме силно Дявола за опашката. Тогава и Бог ще помогне.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Анатол

    0 0 Отговор
    Случайно някой компетентен да отчита колко са де увеличили психозите,страховити неврози и сума ти други заболявания на психо основа.Имам роднина психо терапевт не надмогва на пациенти.
    Това
    Беше